Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 06:13:24

Αποστολέας Θέμα: Χειρόγραφη Συνταγογράφηση -Δραστική Ουσία με βάση τον Εφαρμοστικό Νόμο 4052  (Αναγνώστηκε 36662 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Μαρτίου 2012, 10:38:25
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Συμφωνω με τον Jack. H δουλεια ειναι ηδη πολλη για να την υποστουμε στο διπλασιο. Ο μονος εφαρμοσιμος τροπος, στα πλαισια των παραπανω προτασεων παντα, θα ηταν να γραφουμε σε ενα απλο λευκο χαρτι απο μπλοκ το ονομα, ΑΜΚΑ, παθηση και φαρμακα (σχεδον οπως δινουμε συντ σε λευκο χαρτι +το ΑΜΚΑ -το συστημα να βγαζει αυτοματα τον ΑΜ του ασθενη ωστε να γλυτωνουμε γραψιμο?-).
 Λεμε στον ασθενη οτι απο την αλλη μερα μπορει να παρει τα φαρμακα του (μόνο σε περιπτωσεις επειγουσας και αμεσης αναγκης για φαρμακο-μη χρονια συνταγη- δινουμε συνταγη απο το βιβλιαριο και ισχυει ο τροπος του κ. Κουναλακη).
Γυρναμε σπιτι (αισθητα πιο νωρις ομως χωρις γκρινια) και τα περνάμε ηλεκτρονικα. Την επομενη ειναι στο συστημα και ο καθε φμφ μπορει να εκτελεσει. Δεν βλεπω το λογο να υπαρχει εκτυπωση σε καμια φαση της διαδικασιας. Τα λευκα χαρτακια μας ειναι που μενουν ως γραπτα, με τη σφραγιδα και υπογραφη μας, και ειναι σχετικα γρηγορο να τα γραφουμε.
Αλλη προταση ειναι να μαγνητοφωνουμε τα παραπανω στοιχεια, και γυρνωντας σπιτι ακουμε το μαγνητοφωνηθεν και το περναμε ηλεκτρονικα. Θα τελειωνουμε το πολυ σε 1 ωρα απο το ΠΙ. Εκει χρειαζεται εκτυπωση εκ των υστερων.
Τελος, γινεται και αυτο: οι ασθενεις αραδιαζουν τα κουτια απο τα φαρμακα που παιρνουν στο γραφειο μας, εμεις τα φωτογραφιζουμε με το κινητο και τα περναμε στο σπιτι, σημειωνοντας κατω απο τη φωτο ονομα, παθηση και ΑΜΚΑ.
 ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Μαρτίου 2012, 10:42:36 από Περιθωριακός »

15 Μαρτίου 2012, 10:43:06
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Τελευταία πρόταση, να μην πηγαίνουμε στο ιατρείο και να έρχονται στο σπίτι μας οι ασθενείς και να τα κάνουμε όλα από το σπίτι.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

15 Μαρτίου 2012, 11:26:26
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελευταία πρόταση, να μην πηγαίνουμε στο ιατρείο και να έρχονται στο σπίτι μας οι ασθενείς και να τα κάνουμε όλα από το σπίτι.

Και αν μπορουν να μας φερνουν και τα ψωνια-σε τηλ επικοινωνια που θα εχει προηγηθει μαζι τους-και να τους δινουμε να μας πληρωνουν φευγοντας λογαριασμους ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ.
Αν θες εχω και αλλες προτασεις... ;)
+

15 Μαρτίου 2012, 12:34:33
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
jack, εκεί που είσαι ήμουνα και καταλαβαίνω πολύ καλύτερα από αυτούς μας διαβάζουν τι εννοείς.
Το επόμενο βήμα θα είναι να κοπούν οι ραχούλες και τα καφενεία. Ποια θα είναι η επόμενη λύση δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι τέτοια χωριά θα δέχονται ιατρούς με κινητές μονάδες.

Ο Δημήτρης το έχει πιάσει το νόημα. Εμείς σκεφτόμαστε λύσεις για τις επισκέψεις και τη συνταγογράφηση στα επισκεπτόμενα χωριά ενώ όσα γίνονται οδηγούν στην κατάργηση τέτοιων επισκέψεων. Και πολλά Π.Ι. θα πρέπει να "ανησυχούν".

15 Μαρτίου 2012, 13:52:26
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Ειναι γεγονος πως  η τοποθετηση του Κουναλακη εχει πιασει την ουσια του θεματος.
Πραγματικα δεν ειχα-ή δεν ήθελα-να δω τοσο μπροστα αλλα αυτο το ενδεχομενο ειναι πλεον πολυ σοβαρο...Και ενδεχομενως η όλη συζητηση για τη συνταγογραφηση στα Π.Ι. να μοιαζει αστειο εν ευθετω χρονο οταν πολλα απο αυτα τα Π.Ι. δε θα υφιστανται καν ως δομες...Ειδωμεν...
+

15 Μαρτίου 2012, 15:08:25
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
jack, εκεί που είσαι ήμουνα και καταλαβαίνω πολύ καλύτερα από αυτούς μας διαβάζουν τι εννοείς.
Το επόμενο βήμα θα είναι να κοπούν οι ραχούλες και τα καφενεία. Ποια θα είναι η επόμενη λύση δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι τέτοια χωριά θα δέχονται ιατρούς με κινητές μονάδες.

Ο Δημήτρης το έχει πιάσει το νόημα. Εμείς σκεφτόμαστε λύσεις για τις επισκέψεις και τη συνταγογράφηση στα επισκεπτόμενα χωριά ενώ όσα γίνονται οδηγούν στην κατάργηση τέτοιων επισκέψεων. Και πολλά Π.Ι. θα πρέπει να "ανησυχούν".
Στον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος φαίνεται ποια εξεταστήρια ανήκουν στο Π.Ι. Όλα τα υπόλοιπα, στάσεις, νηπιαγωγεία, δώματα, καφενεία, δεν είναι χώροι εξέτασης και θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να απαιτήσουμε να καταργηθούν. Στο Π.Ι. και τα εξεταστήρια μπορούν εύκολα να μπουν υπολογιστές και ίντερνετ. Απλά πράγματα.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2012, 17:41:09 από Γιώργος Κανελλόπουλος »
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

15 Μαρτίου 2012, 16:23:14
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Τα πράγματα είναι απλά. Ραχούλες καφενεία, στέσεις και λοποί σταθμοί οφείλουν να μετετραπούν σε στοιχειωδώς λειτουργικά ιατρεία.
Ποιος έχει την ευθύνη? Ο γιατρός, το κράτος? Και οι δύο , αλλά πάνω από όλα οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα ιατρεία.
Έχω πολλές φορές γράψει ότι το δημόσιο ιατρείο "ανήκει" στους ανθρώπους που το χρειάζονται.
Δεν θέλουν να έχουν αξιοπρεπές ιατρείο που πληρεί τις στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας και εξέτασης? Λυπάμαι...
Θέλουν να έχουν γιατρό και να συνταγογραφούν την αγωγή τους? Φροντίζουν για τα στοιχειώδη, ανθρώπινο ιατρείο, καθαρό και σύνδεση υποχρεωτικά στο διαδίκτυο.
Προσωπικά έχει την ευθύνη τρειών ιατρείων. Εδώ και ένα χρόνο είχα ενημερώσει τους κατοίκους ότι αργά ή γρήγορα θα μπούμε σε ηλ/κή συνταγογράφηση και ότι δεν περιμένω τίποτα από το ΚΥ και το Υπουργείο. Το αποτέλεσμα:
Ο γεωργικός συνεταιρισμός στα Χωραφάκια δώρησε Λάπτοπ και εκτυπωτή, ενώ 'ετρεξε και τη σύνδεση του ιατρείου, το οποίο δεν είχε ούτε τηλέφωνο.
Ο πολιτιστικός σύλλογος στο Καμπάνι (παρότι δεν υπάρχει αυτόνομο ιατρείο) ανέλαβε τα γραφειοκρατικά ώστε να συνδεθεί το ιατρείο Κουνουπιδιανών μέσω του Πολυτεχνείου.
Ξέμεινε η έδρα του ιατρείου στο Αρώνι, το οποίο ήταν και βασική ευθύνη του ΚΥ. Με τα πολλά και με αρκετό τρέξιμο από τη δοιηκητικό του ΚΥ έγινε και η τελευταία σύνδεση.
Προς το παρόν κουβαλάω Λάπτοπ και εκτυπωτή, αλλά σύντομα οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, που αναλαμβάνουν και τα λειτουργικά, θα φροντίσουν για μόνιμο εξοπλισμό.
Τουλάχιστον όμως, μπορώ να κάνω τη δουλειά μου.

Τώρα, πιθανώς να υπάρχουν χωριά όπου κάθε είδους σύνδεση είναι αδύνατη. Πόσα είναι άργε. Αν είναι λίγα, ας συνεχίσει η χειρόγραφη. Ούτε θα σωθούν τα ταμεία από 0,5% της συνταγογραφίας , ούτε θα καταστραφούν.

15 Μαρτίου 2012, 18:00:08
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Συμφωνώ με τον κύριο Μακρέα ότι πρέπει κι εμείς να "τρέξουμε" τα πράγματα και όχι να τα περιμένουμε όλα έτοιμα στο πιάτο, αρκούμενοι στο να κάνουμε κριτική στο κράτος.

Προσωπικά απο το Δεκέμβρη σε θέση όπου καλύπτω 4 Π.Ι.,
στα 2 μεγάλα Π.Ι. φρόντισα κι έχω ηλεκτρονική συνταγογράφηση απο 1/1/12, με εξοπλισμό που πήρα απο το Κ.Υ. αλλά και τα τοπικά δημοτικά συμβούλια,
στα άλλα 2 μικρά Π.Ι. κινητοποιήθηκαν τώρα που τους δήλωσα ότι δεν ξαναγράφω χειρόγραφη συνταγή και ήδη βρέθηκαν εκτυπωτές σε χρόνο ρεκόρ.

Όπου/όταν δεν υπάρχει ίντερνετ (και ως προσωρινή/εναλλακτική λύση) εξυπηρετώ την κατάσταση με το δικό μου 'στικάκι', το οποίο σαφώς και είναι πιο αργό.
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ ούτε κατά διάνοια να υιοθετήσω τις λύσεις του κ.Κουναλάκη περι συνταγογράφησης στην οικία μου... δεν έχω ούτε λεπτό να διαθέσω πέραν της εργασίας μου, έχω και οικογένεια και δεν περιστρέφεται όλη η ζωή μου γύρω απο τις ιδιορρυθμίες του Λοβέρδου και του Βουδούρη. Επίσης:
1) Το ωράριο μου είναι 7ωρο πρωινό σύφωνα με το νόμο και δεν ξέρω αν καλύπτομαι να σηκώνομαι να φεύγω στις 3 ώρες και να παω σπιτι μου να ξαναγράφω τις συνταγες. Στο ιατρείο μου παραμένω πολλές φορές πέραν του ωραρίου για να εξυπηρετήσω ασθενείς αλλά όταν επιστρέψω σπίτι δεν ασχολούμαι με διεκπαιρεωτικά της εργασίας μου.
2) Γιατί να επωμιστώ εγω το κόστος των αναλώσιμων;

15 Μαρτίου 2012, 21:16:05
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Πραγματικά καινοτόμες ιδέες αυτές στη συζήτηση του Δημήτρη με τον jack. Αλήθεια, αφού καθιερώνεται «διαχειριστικό κόστος» 1 ευρώ, γιατί να μην το πάρει ο οποιοσδήποτε κάνει αυτή τη «διαχειριστική» δουλειά, μηδέ του γιατρού εξαιρουμένου? Καλή σκέψη !!!

Σημειώνω ότι με τα sticks του mobile internet δεν γίνεται χωριό. Έχω δοκιμάσει και Cosmote και Vodafon και Wind στο κτήμα που περνάω πολύ καιρό. Με όλες άλλες στιγμές φυσάει, άλλες στιγμές κολλάει, ενώ άλλες φορές διακόπτει τη σύνδεση αναιτίως.
Καλύτερη όλων στην δική μου περίπτωση απεδείχθη η wind με απόσταση από τις άλλες, αλλά δεν παύει να θεωρείται αναξιόπιστη για τέτοια δουλειά.

Προσωπικά στην προσπάθειά μου να δώ πώς μπορεί να γίνει με τα δύσκολα γεωγραφικώς και επικοινωνιακώς ιατρεία, σκέφτηκα την παρακάτω λύση την οποία πρότεινα στην ΥΠΕ (στο Επιστ. Συμβούλιο) αλλά όλοι γελούσαν (όλοι 50+ με γνώσεις Η/Υ υπό το μηδέν), λέγοντάς μου «βρε συ, ο παππούς καλά -καλά δυσκολεύεται να κρατά το βιβλιάριο ασθενείας, το stick και την πληροφορική θα του μάθεις?»

Ποια ήταν η σκέψη?
1.   Όλοι οι ασθενείς κουβαλούν αντί βιβλιαρίου, ένα usb stick (αργότερα μαγνητική κάρτα που έπρεπε να είχε γίνει από ετών, αλλά είπαμε, Ελλάδα …). Ο ασθενής δεν χρειάζεται να ξέρει ούτε τι είναι αυτό. Απλά να το έχει μαζί του.
2.   Όταν έρθει στο γιατρό, αυτός περνάει την συνταγή σε φόρμα προσαρμοσμένη από το e-syntagografisi αλλά που υπάρχει εγκαταστημένη στο PC του, και την σώζει στο stick.
3.   Δίνει το stick στον παππού και αυτός το δίνει στον φαρμακοποιό του.
4.   Εισάγει ο φαρμακοποιός το stick στο PC του και το σύστημα κάνει upload την συνταγή που υπάρχει στο stick (όπως γίνεται και με την κάρτα μετρητών μας στα αυτόματα μηχανήματα).

Όλα αυτά χρειάζονται μερικές –εύκολες θωρώ- αλλαγές στο σύστημα συνταγογράφησης και ένα stick για τον κάθε πολίτη.
Ένα stick έχει ευκαταφρόνητο κόστος, ενώ το κόστος προσαρμογής του e-syntagografisi δεν νομίζω ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος σύνδεσης όλων των Π.Ι. σε internet +κόστος εκτυπωτών +μελανιών +συντηρήσεων. Μάλλον είναι σημαντικά υποπολλαπλάσιο, αν το ανάγουμε σε κόστος 5ετίας.

Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικά αισιόδοξος, αλλά θεωρώ ότι τέτοιες λύσεις είναι οριστικές και θα τις σκεφτούν κάποτε.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Μαρτίου 2012, 21:23:37 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

15 Μαρτίου 2012, 22:50:34
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Σιγουρα οι κατοικοι-ασθενεις φερουν μεριδιο ευθυνης για την ποιοτητα υπηρεσιων υγειας που λαμβανουν.Και σιγουρα χρειαζεται κινητοποιηση και απο τους ιδιους.Επειδη ομως η Ελλάδα δεν ειναι παντου η ιδια και επειδη τα δημογραφικα και κοινωνικοοικονομικα στοιχεια αλλάζουν απο περιοχη σε περιοχη ,απο προσωπικη εμπειρια καταθετω πως οταν εχεις να εξυπηρετησεις πολλαπλα περιφερειακα ιατρεια  (πανω από 7-8) με κατα πλειοψηφια υπεργηρο πληθυσμο που εχουν πεσει θυματα ενος κακως εφαρμοζομενου καποδιστριακου-καλλικρατικου προγραμματισμο όχι μονο με τον κοσμο δεν μπορεις να συνεννοηθεις πολλες φορες αλλα ουτε υπευθυνο δεν μπορεις να εντοπισεις.

Ο εξοπλισμος περιφερειακου ιατρειου με υπολογιστη δεν ειναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ οσο η εξασφαλιση ευρυζωνικοτητας που πιστεψτε με δεν ειναι και τοσο ευκολη.
Από την άλλη ο πολιτης νιωθει πως φορολογειται και πληρωνει διαρκως το τελευταιο διαστημα  και αφενος οφειλει να εξυπηρετηθει αφετερου περιμενει την επισημη πολιτεια διπλα του.Το να εξηγησεις σε αγνους υπεργηρους (και μη)  πως θα σταματησεις να τους επισκεπτεσαι επειδη δεν εχεις υπολογιστη για ηλεκτρονικη συνταγογραφηση ειναι σα να προσπαθεις να τους εξηγησεις τη θεωρια της διασπασης του ατομου.Εδω δε μιλαμε για θεματα καθαριοτητας -συντηρησης ιατρειου αλλα για μια μορφη ΤΙΜΩΡΙΑΣ για πραγματα που δεν κατανοουν και εν τελει δε μπορουν να δεχθουν.Ειναι σα να πληρωνουν τα ραμματα για τη γουνα καποιου άλλου.Και πως μπορεις να τους κατηγορησεις οταν τελικα δεν παιρνουν τα φαρμακα τους επειδη καποιος πρωτοποριακος-φωτισμενος-ρηξικελευθος  νους αποφασισε εν μια νυκτι πως πρεπει τα παντα να γινονται ηλεκτρονικα?
Τελικα καταληγεις στο να ερχεσαι ο ιδιος σε ρηξη με τους ασθενεις και αν υπεραμυνεσαι ενος αδυναμου-απροσωπου συστηματος που πρεσααρει και απειλει και σενα τον ιδιο ,ενος συστηματος που ουτε γνωριζει ουτε προβλεπει και απλα αποφασιζει και διαταζει θετοντας σε αγγελιοφορο και δημιο του.
Αν σε όλα αυτα προσθεσεις και την κυνικη αδιαφορια τοπικων συμβουλιων (που κινητοποιουνται μονο προεκλογικα ως γνησια κομματοσκυλα)καθως και την αδιαφορια του Διευθυντη σου-Διοικητη Νοσοκομειου (που απλα παλευουν να ειναι αρεστοι στους ανωτερους τους)το πραγμα περιπλεκεται περισσοτερο.
Δε θελω να οδηγω σε αδιεξοδα απλα σκεφτειτε πως η Ελλάδα δεν ειναι παντου η ιδια,γεωγραφικα και κοινωνικα ουτε οι πόροι των πολιτων οι ιδιοι.Ενδεχομενως καποιες πιο ωριμες κοινωνιες να εχουν και αισθητηρια και αντανακλαστικα και πορους αλλα δυστυχως δεν ειναι παντου το ιδιο.Ουτε η υποστηριξη από τους ανωτερους σου ειναι παντα η ιδια καθως άλλοι ειναι στο πλευρο μας ενω άλλοι αναλλισκονται σε μικροπολιτικα παιχνιδια αναρριχησης και όλη τους η ευαισθησια αναλωνεται στη φραση "μη μας ενοχλησουν οι ασθενεις".
Με άλλα λογια καλεισαι να βγαλεις μονος το φιδι απο την τρυπα και να συγκρουστεις με τον κοσμο υπεραμυνομενος ανεπαρκειες άλλων.Να πλακωθω για το ιατρειο στον καφενε ,ναι.Αλλα προσωπικα για την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση δεν ειμαι διατεθειμενος να το κανω...Εαν το επισημο κρατος αποφασιζει και διατασει χωρις να γνωριζει και να εχει ευαισθησιες δε θα γινω εγω ο αγγελιοφορος του ουτε ο νατβατζης του.Ας διαλυσουν ΟΛΕΣ αυτες τις δομες που εγιναν καποτε με υποσχεσεις,δηθεν ευαισθησιες  και κομματικα κριτηρια,ας ξαναχτισουν το ΕΣΥ και ας προσφερουν λιγοτερα αλλα με αξιοπρεπεια.Ειναι πιο τιμιο να πηγανει κινητη μοναδα που λεει ο Κουναλακης σε ραχουλες απο το να κοροιδευομαστε με δηθεν ιατρεια.
Το να λες στον κατοικο της ραχουλας σου στελνω γιατρο και δε με νοιαζει που θα τον υποδεχθεις αφενος ειναι ημιμετρο-κοροιδια και για τον ασθενη και για το γιατρο αφετερου ειναι αδικο γιατι ο αστος ασθενης απολαμβανει άλλη ποιοτητα υγειας.Ειπε ποτε κανεις στον αστο να καθαρισει το νοσοκομειο ή να βαλει ο ιδιος υπολογιστη στο υποκαταστημα ΙΚΑ?Ασχοληθηκε ποτε ο αστος ασθενης με τη θερμανση και την καθαριοτητα του ΙΚΑ ή του νοσοκομειου?Δεν υπαρχει μια καποια αδικια εδω στις παροχες που απολαμβανουν οι 2 τυποι ασθενων?και τα νοσοκομεια και οι άλλεσ δομες ανηκουν στους πολιτες αλλα δεν ασχολειται κανεις απο εμας με αυτα.Αλλά εχω την αισθηση πως στα χρονια της αφθονιας καποιοι γεμισαν την Ελλαδα με περιφερειακα ιατρεια εκπληρωνοντας κυρια κομματικες υποσχεσεις και μετα παρατησαν τα παντα στον αυτοματο για να φθασουμε στις σαθρες δομες του σημερα.

Σορρυ για την παρεμβαση απλα καταθετω μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Ελλαδα όπως τη βιωνω προσωπικα και ενδεχομενως άλλοι συναδελφοι
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Μαρτίου 2012, 22:54:40 από jack »
+

16 Μαρτίου 2012, 10:05:02
Απάντηση #100
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο Πολύζος έβγαλε απόφαση που αναιρεί την ποινή του ενός ευρώ, αλλά όχι και τα νέα ποσοστά (τα οποία έμμεσα επιβεβαιώνει). (από μπλογκ φμφ)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επειδή είχαν εκφραστεί πολλές ενστάσεις περί της εγκυρότητας της Εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ -που πρώτοι δημοσιεύσαμε - για αναστολή στην υποχρεωτική καταχώρηση των χειρόγραφων συνταγών σε ηλεκτρονικές, αλλά και την "ποινή" του 1 ευρώ που τάραξε τον Ιατρικό κόσμο, δημοσιεύουμε και την αντίστοιχη του ΥΥΚΑ που λύνει οριστικά το θέμα.

Έτσι μπορούμε κι εμείς κι οι συνάδελφοι Ιατροί να επιστρέψουμε στα καθήκοντά μας σίγουρα πιο ήσυχοι (για την ώρα, μέχρι τον επόμενο αιφνιδιασμό).
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Μαρτίου 2012, 11:45:55 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Μαρτίου 2012, 10:08:10
Απάντηση #101
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του jack.
Στην περιοχή μου υπάρχουν έδρες Π.Ι. (άγονα) που δεν υπάρχει η δυνατότητα ADSL.
Ακόμη και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας είναι προβληματικό για να μπουν με "stick" κινητής στο internet. (που πάλι δίνει αργές ταχύτητες)
Να μπουν με dial up σύνδεση; Απαγορευτικές ταχύτητες και οι λογαριασμοί τηλεφώνου θα είναι πολύ υψηλοί.
Να προτείνουμε δορυφορικό Internet; Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο είδα κόστος εξοπλισμού περίπου 500 ευρώ και συνδρομή 30-40 ευρώ το μήνα. (δε νομίζω ότι είναι απαγορευτικά ποσά)
Παραδέχομαι ότι αυτές οι περιοχές μπορεί να αντιστοιχούν στο 0,5-1% της Ελλάδας.Τι να κάνουμε όμως; Να τις σβήσουμε; Να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν;
Ας επιτρέψουν τη χειρόγραφη συνταγογράφηση σ' αυτές τις περιοχές επίσημα μέσω υπουργικής απόφασης (π.χ. θέτοντας ως κριτήριο τη μη διαθεσιμότητα ADSL στην περιοχή) ή μέσω δέσμευσης νοσοκομείου αναλαμβάνοντας (με απόφαση διοικητή) το πρόστιμο του γιατρού να επιστρέφεται ΑΜΕΣΑ  με κάποιο τρόπο. Άλλωστε οι συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν μεγάλο όγκο συνταγογράφησης.

16 Μαρτίου 2012, 19:19:51
Απάντηση #102
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Η Ελλάδα που περιγράφεις jack είναι υπαρκτή. Μικρή αλλά σημαντική. Η λύση είναι αυτή που ανέφερες, Χειρόγραφη συνταγογράφηση...
Αν είναι εφικτό και λίγος ο κόπος, μετατροπή σε ηλεκτρονική. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις με συννενόηση ο γιατρός θα μπορούσε , εφόσον γνωρίζει το ιστορικό των ανθρώπων που θα συνταγογραφήσει, να τις έχει ετοιμάσει εκ των προτέρων..
Υπάρχει πάντως και η κανονική Ελλάδα στην οποία οι άνθρωποι, οι ίδιοι οι γιατροί, οι τοπικοί πολιτευτές, είναι αδιάφοροι για τις συνθήκες λειτουργίας των ιατρείων.
Σε πολλές περιπτώσεις ΠΙ χωρίς τα στοιχειώδη, απλώς δε νοιάστηκε κανένας για να τα εξασφαλίσει...

16 Μαρτίου 2012, 20:47:34
Απάντηση #103
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πάντως, μια που έχουμε γίνει ειδικοί στην ανάλυση και ερμηνεία νόμων, υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων αυτές τις μέρες, το έγγραφο του ΓΓ έχει κι αυτό θολά σημεία:
Θέμα: "Έκδοση χειρόγραφων συνταγών για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ"
Τους εκτός ΕΟΠΥΥ;

Σας διαβιβάζουμε το υπ' αριθμ..........(το έγγραφο Βουδούρη)...
Γιατί τους το διαβιβάζει (διοικητές ΥΠΕ) αφού το έγγραφο του Βουδούρη αναφέρεται σαφώς σε μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ); Αναγνωρίζει/αναθέτει δικαιοδοσία του Βουδούρη στις δομές του ΕΣΥ;

Και σας γνωρίζουμε ότι το δεύτερο εδάφιο.....ΦΕΚ 545 τ.Α (ενώ το σωστό είναι τεύχος Β) τροποποιείται και θα καθοριστεί η ημερομηνία ισχύος του, η οποία θα σας γνωστοποιηθεί.
Τροποποιείται;
Δηλ έχει ήδη τροποποιηθεί; Γιατί δεν παραθέτει τότε την τροποποιημένη μορφή;
Είναι σε διεργασία τροποποίησης; Τότε ισχύει ακόμη το προς τροποποίηση κείμενο έτσι δεν είναι; (Όταν συζητείται η τροποποίηση ενός νόμου στις επιτροπές της Βουλής ή/και στη Βουλή παύει να ισχύει αυτόματα ο προς τροποποίηση νόμος; Δεν απαιτείται η οριστική ψήφιση της τροποποίησης; )

16 Μαρτίου 2012, 22:07:26
Απάντηση #104
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητέ Αδαμάντιε, ως προς το "Εκτός ΕΟΠΥΥ" δεν τίθεται θέμα πώς συνταγογραφούν, γιατί, έτσι και αλλιώς αυτοί δεν μπαίνουν στο e-syntagogafisi

Για το αν εκδόθηκε ή όχι η σχετική απόφαση, έχεις απόλυτο δίκαιο. Και το νέο έγγραφο είναι αίολο, αφού ούτε τροποποιήθηκε η υπουργική, αλλά ούτε προσφέρει τίποτε η τροποποίησή της, αφού τα σχετικά τα ορίζει νόμος και μόνο με τροποποίηση αυτού, επέρχεται ομαλότητα.

Παρ' όλα αυτά, αφού με επίσημο έγγραφο της ηγεσίας του υπουργείου ενημερωνόμαστε ότι αυτά θα αλλάξουν, νομιμοποιούμαστε να επανέλθουμε στα χειρόγραφα. Μονη απειλή μας οι φαρμακοποιοί που δεσμεύονται από το νόμο και μπορούν να απαιτήσουν την ενεργοποίηση του άρθρου για είσπραξη του "διαχειριστικού" τέλους.

Αλλά, αν το κάνουν, χαλάλι τους. Θα μας έχουν αποδείξει τη "συναδελφικότητά" τους.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».