Γενικά > Νομικά θέματα
Υπ.Αποφ. 2012 για ποσά Εφημεριών -Πρωτοκόλλα -Συνταγογράφηση ηλεκτρονική & Ουσία
D-Michalis:
από άλλο μήνυμα του κ. Κουναλάκη (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος)
Μερικές από τις καλύτερες υπουργικές αποφάσεις ;D που έχω διαβάσει:
ΦΕΚ 545 Β' 1-3-2012
Περιεχόμενα:
Υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώριση των συνταγών στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και στους άλλους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης
Εφαρμογή συνταγογράφησης με Δραστική Ουσία
Ταινία γνησιότητας των φαρμάκων
Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων
Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων
Καθολική και Υποχρεωτική Εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης
Έγκριση Εφημεριών Ιατρών Ε.Σ.Υ.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦΕΚ 545 Β' 1-3-2012
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι πραγματικά ένα ΦΕΚ-σεισμός, που έχει αργήσει δεκαετίες ολόκληρες να έρθει.
Θα σταθώ ιδιαίτερα σε ορισμένα σημεία:
- Ρίχνει το μικτό ποσοστό κέρδους του φμφ από το 35% στο 32.4% και καθιερώνει το κλιμακωτό περιθώριο κέρδους για σκευάσματα άνω των 200 ευρώ.
- Εισάγει 160 διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, δεσμευτικά για τον ιατρό και ορίζει ως επόπτη της εφαρμογής τους τον κατά τόπους Δ/ντη Νομαρχιακής Υπηρεσίας ΕΟΠΥΥ o οποίος συγκροτεί για το σκοπό αυτό τριμελείς επιτροπές (από 5-6 άτομα, που θά ΄λεγε και ο Ν. Βαμβακούλας) σε κάθε Μονάδα του ΕΟΠΥΥ
- Διατρανώνει ότι "Ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει φάρμακα που χορηγούνται εκτός ενδείξεων και εκτός δοσολογίας". Προφανώς το σχετικό φέσι βαρύνει τον φμφ.
- Υποχρεώνει τον φμφ να μετατρέπει σε ηλεκτρονικές τις χειρόγραφες συνταγές, έναντι ποσού 1 ευρώ που παρακρατείται από την αμοιβή ή το μισθό του ιατρού.
- Καθορίζει τις 10 πρώτες δραστικές ουσίες που ξεκινούν από 1 Απριλίου. Στην κορυφή, οι γνωστοί μας αναστολείς αντλίας πρωτονίων και ακολουθούν αναστολείς ΜΕΑ, αναστολές υποδοχέων ΑΤΙΙ, υπολιπιδαιμικοί παράγοντες, αντιαιμοπεταλιακά κ.α.
- Ο φμφ χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο και αν ο ασφαλισμένος θέλει γούστα, πληρώνει από την τσέπη του τη διαφ(θ)ορά
- Αρμόδιος για την τιμολόγηση των φαρμάκων καθίσταται πλέον μόνο ο ΕΟΦ
Και άλλα πολλά, παρακαλώ συμπληρώστε με διαμάντια που θα βρείτε διαβάζοντας το ΦΕΚ εξονυχιστικά...
Περιθωριακός:
Υποχρεώνει τον φμφ να μετατρέπει σε ηλεκτρονικές τις χειρόγραφες συνταγές, έναντι ποσού 1 ευρώ που παρακρατείται από την αμοιβή ή το μισθό του ιατρού
Σε γειτονικο νομό οι γεν ιατροι ΔΕΝ θα συνταγογραφουν εως οτου λαβουν διαβεβαιωσεις οτι δεν θα βρεθουν να χρωστανε 14 μισθους (14, οχι τον 14ο) σε λιγες βδομαδες.
Στον δικο μου νομό ακομη ησυχια αν και μαλλον ημουν ο μονος που στην στενοτερη περιοχη που δεν ειχα ρεπο σημερα. Σε επικοινωνια μου με διευθυντες και διοικητες ικα ακουσα τα εξης:
'' κατι ακουσα κι εγω αλλά δε νομιζω...''
''δεν το γνωριζω, κανετε οτι νομιζετε και κρινετε..(κλεισιμο τηλ με ενα κοφτο καλημερα)''
''μπα, θα το διευκρινησουν, δε γινεται, μην ανησυχειτε''.
Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥποχρεώνει τον φμφ να μετατρέπει σε ηλεκτρονικές τις χειρόγραφες συνταγές, έναντι ποσού 1 ευρώ που παρακρατείται από την αμοιβή ή το μισθό του ιατρού
Σε γειτονικο νομό οι γεν ιατροι ΔΕΝ θα συνταγογραφουν εως οτου λαβουν διαβεβαιωσεις οτι δεν θα βρεθουν να χρωστανε 14 μισθους (14, οχι τον 14ο) σε λιγες βδομαδες.
Στον δικο μου νομό ακομη ησυχια αν και μαλλον ημουν ο μονος που στην στενοτερη περιοχη που δεν ειχα ρεπο σημερα. Σε επικοινωνια μου με διευθυντες και διοικητες ικα ακουσα τα εξης:
'' κατι ακουσα κι εγω αλλά δε νομιζω...''
''δεν το γνωριζω, κανετε οτι νομιζετε και κρινετε..(κλεισιμο τηλ με ενα κοφτο καλημερα)''
''μπα, θα το διευκρινησουν, δε γινεται, μην ανησυχειτε''.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η λύση είναι μία και η αλληλουχια των γεγονότων η εξης...
Σταματάτε την χειρογραφη συνταγογράφηση----->Οι πολιτες και οι ΦμΦ επικοινωνουν θορυβημένοι με τον Βολευτή της περιοχής -------> Ο Βολευτής επικοινωνεί με τον Λεβέντη Λοβέρδο ------> Το Υπουργείο εκδίδει ερμηνευτική εγκύκλιο..... Οπως θα έλεγε ο διακοσμητής ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΟΣ
dimtheo:
1.Επειδή η εφαρμογή κάθε νόμου κρίνεται από την εφαρμοστική του ικανότητα (τόσοι και τόσοι νόμοι παραμένουν ανενεργοί, λόγω αναντιστοιχίας με την πραγματικότητα), αλλά:
2.Επειδή καμία κανονιστική απόφαση ή προφορική διαβεβαίωση δεν υπερισχύει του νόμου (οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει μετά από κάποιο διάστημα), πρέπει να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που να διαφοροποιεί το "χαράτσι" του 1 € στην τσέπη μας, και:
3.Επειδή κάποτε θα πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες με τον παραλογισμό, τον αυταρχισμό, τον πανικό για κατάθεση πειθήνιων τροϊκανών νομοσχεδίων χωρίς καμία προεργασία και οργάνωση
4.Επειδή πρέπει να καταδειχθεί η γελοιότητα του τρόπου σχεδίασης εισπρακτικών μέτρων και η φαυλότητα στην λήψη σπασμωδικών αποφάσεων
4.Επειδή θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει μαζική αντίδραση και κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο από την κακόμοιρη ΠΦΥ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ και στο πιο απομακρυσμένο χωριό ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ την Δευτέρα 12.3.12
Ξεκίνησε ήδη και στους τόπους εργασίας (εξώδικα στην Ημαθία), αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος)
Είναι καιρός να κλείσει η μούντζα και να γίνει γροθιά... (στο κατεστημένο και όχι στο μποξ, εννοείται!)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση