Γενικά > Νομικά θέματα
Υπ.Αποφ. 2012 για ποσά Εφημεριών -Πρωτοκόλλα -Συνταγογράφηση ηλεκτρονική & Ουσία
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως όλοι γνωρίζουμε σ' αυτό το κράτος δεν κυβερνούν οι νόμοι αλλά οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι. Το ότι δεν εφαρμόζονται κάποιοι νόμοι είναι πιθανόν να οφείλεται και στην μη έκδοση εγκυκλίων. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο πολίτης είναι υποχρεωμένος, (πραγματικά δεν ξέρω κ' εγώ πως) να ενημερώνεται για κάθε νόμο που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και να τον εφαρμόζει. Πόση όμως εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε ένα κράτος που βουλιάζει; Είμαι και εγώ της άποψης ότι σε κάποια φάση θα έρθει κάποια εγκύκλιος, αλλά δεν ξέρω αν θα λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που ο νόμος ορίζει (έχει δεν έχει ο γιατρός τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο αγροτικό ιατρείο, κολλάει ή δεν κολλάει το σύστημα στο ιατρείο του ιδιώτη).
Ίσως, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, τουλάχιστον όσο αφορά εμάς τους ιατρούς του ΕΣΥ, να πρέπει να εφαρμόσουμε “λευκή” συνταγογράφηση. Και εννοώ συνταγογράφηση σε λευκό χαρτί συνταγών που παρέχει το κάθε νοσοκομείο. Έτσι ούτε θα μας κατηγορήσει κανείς ότι δεν δίνουμε την απαιτούμενη θεραπεία που είναι μέσα στα καθήκοντά μας αλλά ούτε θα μπορεί ο φαρμακοποιός να περάσει τέτοιου είδους συνταγές, ηλεκτρονικά. (Σε επικοινωνία που είχα με τοπικό φαρμακείο μου εξήγησαν ότι, ηλεκτρονικά μπορούν να περάσουν μόνο τις συνταγές του ειδικού συνταγολογίου του ΙΚΑ αλλά και πάλι δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει).
Βέβαια θα υπάρξει ταλαιπωρία και κομφούζιο τόσο στους ασθενείς όσο και στους φαρμακοποιούς (και στους γιατρούς εννοείται) αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς θα ξυπνήσουν μερικοί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μην αγχώνεσαι....
Προσωπικά τους ασθενείς που μου έρχονται με απλή συνταγή από γιατρούς του ΕΣΥ και ζητάνε να τους γράψω τα φάρμακα της συνταγής μέσω του ταμείο, εγώ τους στέλνω πίσω σε αυτούς που έγραψαν την απλή συνταγή να τους τα γράψουν.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜην αγχώνεσαι....
Προσωπικά τους ασθενείς που μου έρχονται με απλή συνταγή από γιατρούς του ΕΣΥ και ζητάνε να τους γράψω τα φάρμακα της συνταγής μέσω του ταμείο, εγώ τους στέλνω πίσω σε αυτούς που έγραψαν την απλή συνταγή να τους τα γράψουν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι αν ο ιατρός του ΕΣΥ είναι μακριά; Αν δεν μπορούν να πάνε να τον βρουν;
Αν αρχίσουν να καβγαδίζουν μαζί σου ότι "δεν τους εξυπηρετείς" ;
Μερικοί κατέχουν και κυνηγετικά όπλα.
Αγχώνομαι...
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜην αγχώνεσαι....
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι αν ο ιατρός του ΕΣΥ είναι μακριά; Αν δεν μπορούν να πάνε να τον βρουν;
Αν αρχίσουν να καβγαδίζουν μαζί σου ότι "δεν τους εξυπηρετείς" ;
Μερικοί κατέχουν και κυνηγετικά όπλα.
Αγχώνομαι...
--- Τέλος παράθεσης ---
ευγενικά ήρεμα και ήπια το λέω. Δεν θέλουν; Εξέταση δική μου, εξετάσεις δικές μου και ότι κρίνω.
Τέλος.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως όλοι γνωρίζουμε σ' αυτό το κράτος δεν κυβερνούν οι νόμοι αλλά οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι. Το ότι δεν εφαρμόζονται κάποιοι νόμοι είναι πιθανόν να οφείλεται και στην μη έκδοση εγκυκλίων. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο πολίτης είναι υποχρεωμένος, (πραγματικά δεν ξέρω κ' εγώ πως) να ενημερώνεται για κάθε νόμο που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και να τον εφαρμόζει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν στέκει νομικά και το πιθανότερο είναι στο δικαστήριο να γελάσουν μόλις το ακούσουν.
Δεν μπορείς να πεις στο Δικαστήριο: "Επειδή πέρασε ο τάδε με κόκκινο και δεν τον πιάσατε, θα περνάω κι εγώ με κόκκινο και δεν πρέπει να με πιάσετε".
Ούτε μπορείς να πεις: "Δεν εφαρμόζω έναν Νόμο, επειδή υπάρχει άλλος ένας Νόμος που δεν εφαρμόζεται" διότι αν αυτό γινόταν αποδεκτό, τότε ο καθένας θα εφάρμοζε μόνο όποιους Νόμους γουστάρει και θα παραβίαζε τους υπολοίπους που δεν γουστάρει.
Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στις 28-2-2012μ.Χ. και η ισχύς του ξεκινάει από την επομένη το πρωί. Τέλος (που λέει και κ. Κουναλάκης).
ΥΓ: Αν έρθει ένας ασφαλισμένος και σας ζητήσει τα αντιδιαβητικά δισκία του με 10% (όπως συνέβη σε μένα), τί κάνετε; Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να τον αδικήσετε βάζοντάς του τα με 25% ; Θα έχει άδικο μετά ο ασφαλισμένος να σας κυνηγήσει;
Περιθωριακός:
Εχθες εγραψα Σ/Ν και λιπιδαιμιες 25% και αντιδιαβητικα και ινσουλινη 10%. Το θεμα με την ινσουλινη το χειριστηκα ετσι μετα απο ερωτηση μου στον τοπικο διευθυντη (διοικητη?) του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ.
Γυρισα σπιτι και ειπα στη γυναικα μου οτι ισως να ξοδεψα 113 ευρω στη δουλεια. Το τι ακολουθησε το βιντεοσκοπησα και το εστειλα με mail στο ΥΥΚΑ απαιτωντας να ενταχθουμε στα βαρεα και ανθυγειινα επιτελους!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση