Γενικά > Νομικά θέματα

Υπ.Αποφ. 2012 για ποσά Εφημεριών -Πρωτοκόλλα -Συνταγογράφηση ηλεκτρονική & Ουσία

<< < (5/7) > >>

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕδω @ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ  δε βιωνουμε αγνο χαος αλλά ....ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΧΑΟΣ απο την μερια του υπουργειου...

--- Τέλος παράθεσης ---

Έχω την εντύπωση ότι το οργανωμένο χάος, τους έχει πια ξεφύγει από τον έλεγχο τους και μετατράπηκε σε .... αγνό.  :D

--- Τέλος παράθεσης ---

Βαθυστοχαστο....αλλα μετα την τελευταια διευκρινηση σου...100%true!!! ;D

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως όλοι γνωρίζουμε σ' αυτό το κράτος δεν κυβερνούν οι νόμοι αλλά οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι. Το ότι δεν εφαρμόζονται κάποιοι νόμοι είναι πιθανόν να οφείλεται και στην μη έκδοση εγκυκλίων. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο πολίτης είναι υποχρεωμένος, (πραγματικά δεν ξέρω κ' εγώ πως) να ενημερώνεται για κάθε νόμο που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και να τον εφαρμόζει. Πόση όμως εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε ένα κράτος που βουλιάζει; Είμαι και εγώ της άποψης ότι σε κάποια φάση θα έρθει κάποια εγκύκλιος, αλλά δεν ξέρω αν θα λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που ο νόμος ορίζει (έχει δεν έχει ο γιατρός τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο αγροτικό ιατρείο, κολλάει ή δεν κολλάει το σύστημα στο ιατρείο του ιδιώτη).

--- Τέλος παράθεσης ---

Θυμάστε πριν αρκετά χρόνια που είχε αλλάξει το καθεστώς στις ειδικότητες και έδινε τη δυνατότητα να κάνεις ειδικότητα σε νοσοκομείο που έδινε μέρος αυτής, χωρίς να χάσεις την αίτηση στο "κυρίως" νοσοκομείο;
Π.χ. έστω ότι ήθελες να κάνεις καρδιολογία.
Ήσουν στην παθολογία και εκκρεμούσε η αίτησή σου  για 4 χρόνια στην καρδιολογία έστω στο Ιπποκράτειο. Ή είχες κάνει την παθολογία και ήσουν στην αναμονή για τα 4 χρόνια στο Ιπποκράτειο.
Η νέα ρύθμιση σου έδινε τη δυνατότητα να κάνεις αίτηση σε ένα νοσοκομείο που έδινε 1-2 χρόνια καρδιολογία χωρίς να χάσεις την αίτηση για το υπόλοιπο και τελικό μέρος της ειδικότητας στο Ιπποκράτειο (όμως τώρα θα έκανες 3-2 χρόνια αφού θα είχες κάνει 1-2 χρόνια καρδιολογίας στο άλλο νοσοκομείο). Σαφώς θυμάστε ότι μέχρι τότε τέτοιες θέσεις ειδικότητας σε μικρά ή/και επαρχιακά νοσοκομεία ήταν συνεχώς κενές.
Η ρύθμιση έδινε μεγάλη ανάσα στα μεγάλα διαστήματα αναμονής, ιδιαίτερα για κάποιες elite ειδικότητες ή/και νοσοκομεία.

Πού θέλω να καταλήξω:
Όσοι είχαν τις πληροφορίες τους εκ των έσω, την επόμενη μέρα δημοσίευσης του σχετικού ΦΕΚ έσπευσαν στις Διευθύνσεις Υγείας κραδαίνοντας το ΦΕΚ στους εμβρόντητους υπαλλήλους που δήλωναν πλήρη άγνοια.
Φυσικά δεν περίμεναν καμιά διευκρινιστική εγκύκλιο, οι αιτήσεις υποβλήθηκαν κανονικά και οι "πληροφορημένοι" τακτοποιήθηκαν προτού οι "άλλοι" πάρουν μυρωδιά.

Στο θέμα των ποσοστών συμμετοχής, από την ώρα που ενημερώθηκα για το ΦΕΚ (έστω κι από το φόρουμ) σε όσες συνταγές περιλαμβάνουν φάρμακα που εμπίπτουν στις αλλαγές, γράφω στα σχόλια της συνταγής:
ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΒΑΣΕΙ ΦΕΚ 497 (ΤΕΥΧΟΣ Β) 28-02-2012

anastasios theodoridis:
Διαμαντή να σου υπενθυμίσω ότι όμοιο παράδειγμα με το δικό σου είναι και το ΦΕΚ για την εξάμηνη άμισθη ειδικότητα.
Δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί δεν βγήκε ερμηνευτική εγκύκλιος.
Όποτε όσοι κρατούσαν το ΦΕΚ στα χέρια τους....έμειναν με το πουλί στο χέρι.....συγγνώμη, με το ΦΕΚ στο χέρι ;D

Sorry για το off topic!!!!!!!

Denominator:
Έχω την εντύπωση ότι αν ένα ΦΕΚ δεν ορίζει σαφώς έναρξη ισχύος, το περιεχόμενό του ισχύει από την επομένη της δημοσίευσης.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔιαμαντή να σου υπενθυμίσω ότι όμοιο παράδειγμα με το δικό σου είναι και το ΦΕΚ για την εξάμηνη άμισθη ειδικότητα.
Δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί δεν βγήκε ερμηνευτική εγκύκλιος.
Όποτε όσοι κρατούσαν το ΦΕΚ στα χέρια τους....έμειναν με το πουλί στο χέρι.....συγγνώμη, με το ΦΕΚ στο χέρι ;D

--- Τέλος παράθεσης ---

Προέβλεπε όμως το ΦΕΚ ότι η έναρξη της ισχύος θα γίνει κατόπιν ερμηνευτικής εγκυκλίου;

Στο 497Β΄/28-2-2012 δεν γίνεται καμία νύξη σε επικείμενη κωλοτούμπα ερμηνευτική εγκύκλιο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση