ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο
Δραστική ουσία: Η ώρα της αλήθειας
EzeΤΡΟΛ:
Ναι. Πρόκειται για ΤΗΝ κωλοτούμπα.
Αποδυναμώνεται η υπόθεση της δραστικής, αφού υποβιβάζεται και περιορίζεται στα επίπεδα του Losec, Klaricid, Ciproxin, Zinadol, Μοvatec και Zirtek.
Μέχρι τη Δευτέρα, μπορεί να βγουν και κάποια ακόμη, και να μείνει τελικά στη δραστική μόνο το Zirtek και η φλουκοναζόλη.
Τη σκαπούλαραν οι πομπωδώς διαφημιζόμενες θεραπευτικές κατηγορίες των στατινών, αντιαιμοπεταλιακών, αΑΤ-ΙΙ κ.α. που θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση.
Καλώς να δεχτούμε επομένως τη νέα, οριζόντια μείωση κατά 20% στους μισθούς και συντάξεις από τον Ιούνιο (προκειμένου να καλύψουμε το άνοιγμα του προϋπολογισμού), για την οποία νέα flat μείωση δεν πρόκειται -δυστυχώς- να υπάρξει κωλοτούμπα.
Εγώ πάντως από Δευτέρα περνάω ΟΛΕΣ τις πραζόλες σε ομεπραζόλη (με δραστική) και ας τα βρίσκουν ο ασφαλισμένος με τον φμφ.
*CEFBROZIL όταν λέει, εννοεί Cefprozil;
stefanos345:
καιρος λοιπον να γυρισουμε ολοι μας τις πραζολες που γραφαμε σε παντοπραζολες αφου θα εχουμε την δυνατοτητα να συνταγογραφουμε την εμπορικη ονομασια των φαρμακων.και τοτε θα δουμε αν πετυχουν το στοχο που εχουν...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ πάντως από Δευτέρα περνάω ΟΛΕΣ τις πραζόλες σε ομεπραζόλη (με δραστική) και ας τα βρίσκουν ο ασφαλισμένος με τον φμφ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Να δεις πόσοι θα ακολουθήσουν την αντίστροφη διαδρομή από Δευτέρα.................τουλάχιστον μέχρι την καθολική εφαρμογή!
Πάντως δεν το περίμενα ότι η σετιριζίνη και η φλουκοναζόλη έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τη φαρμακευτική δαπάνη! Για κοίτα τι μαθαίνει κανείς!
Βλέπω με πρόλαβε ο stefanos345
ΑΡΗΣ:
Από τα 15 σκευάσματα σετιριζίνης που εμφανίζονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα 14 είναι κυτία των 20 δισκίων και ένα των 30. Τα 13 σκευάσματα των 20 δισκίων κοστίζουν 4,53 ευρώ (0,23 λεπτά/δισκίο) και μόνο το ένα (Ζιρτέκ) κοστίζει 5,03 ευρώ (0,25 λεπτά/δισκίο). Το μοναδικό με 30 δισκία κοστίζει 7,19 ευρώ (0,24 λεπτά/δισκίο).
1. Ποιό είναι το φτηνότερο?
2. Ποιό από τα 13 φθηνότερα θα χορηγήσει ο φαρμακοποιός? Με τι κριτήριο?
3. Τι εννοούν όταν λένε να συνταγογραφείται το φθηνότερο σκεύασμα σετιριζίνης? Είναι το ίδιο με το να πούν μήπως, να μην γράφουμε καθόλου Ζιρτέκ? Γιατί δεν το λένε?
3. Υπάρχει ανταγωνισμός ή εναρμονισμένη τακτική όταν η πλειοψηφία αυτής της κατηγορίας έχει την ίδια ακριβώς τιμή ανά δισκίο και τον ίδιο ακριβώς αριθμό δισκίων ανά κυτίο?
4. Γιατί ένα χάπι αντισταμινικού είναι ακριβότερο από ένα τσιγάρο? Καλύτερα να καπνίζετε παρά να θεραπεύεστε?
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων.
ΑΡΗΣ:
Είμαι δημόσιο νοσοκομείο και κάνω διαγωνισμό για προμήθεια δισκίων σετιριζίνης.
Συμμετέχουν και οι 15 εταιρείες σκευασμάτων σετιριζίνης. Λόγω ζήτησης μαζικής ποσότητας, αφού πρόκειται για νοσοκομείο, τα δισκία σετιριζίνης προσφέρονται με μικρότερη τιμή. Π.χ τα 13 παραπάνω φθηνότερα σκευάσματα σετιριζίνης προσφέρονται με 0,16 λεπτά του ευρώ/δισκίο, ενώ τα υπόλοιπα δυο με 0,18 και 0,17 λεπτό του ευρώ/δισκίο αντίστοιχα.
Με τη μνημονιακή λογική απορρίπτονται τα δύο τελευταία.
Ποιό από τα 13 φθηνότερα πρέπει να επιλέξω?
Θα πρέπει να μπούν και ποιοτικά χαρακτηριστικά ωστέ να γίνει διαφοροποίηση και επιλογή του καλύτερου.
Ποια είναι αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά?
Μπορούν αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι διαφορετικά ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα νοσοκομεία?
Γιατί το ένα νοσοκομείο επιλέγει τελικά το Α σκεύασμα και το άλλο νοσοκομείο το Β?
Είμαι ιδιωτικό φαρμακείο.
Ποιο από τα 13 φθηνότερα σκευάσματα σετιριζίνης των 0,23 λεπτών του ευρώ/δισκίο θα χορηγώ σε ασφαλισμένους με συνταγή σετιριζίνης?
Θα έχω στο φαρμακείο και τα 13?
Θα έχω κάποια από τα 13?
Θα έχω ένα από τα 13?
Με τι κριτήρια?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση