ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο
Δραστική ουσία: Η ώρα της αλήθειας
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίμαι δημόσιο νοσοκομείο και κάνω διαγωνισμό για προμήθεια δισκίων σετιριζίνης.
Συμμετέχουν και οι 15 εταιρείες σκευασμάτων σετιριζίνης. Λόγω ζήτησης μαζικής ποσότητας, αφού πρόκειται για νοσοκομείο, τα δισκία σετιριζίνης προσφέρονται με μικρότερη τιμή. Π.χ τα 13 παραπάνω φθηνότερα σκευάσματα σετιριζίνης προσφέρονται με 0,16 λεπτά του ευρώ/δισκίο, ενώ τα υπόλοιπα δυο με 0,18 και 0,17 λεπτό του ευρώ/δισκίο αντίστοιχα.
Με τη μνημονιακή λογική απορρίπτονται τα δύο τελευταία.
Ποιό από τα 13 φθηνότερα πρέπει να επιλέξω?
Θα πρέπει να μπούν και ποιοτικά χαρακτηριστικά ωστέ να γίνει διαφοροποίηση και επιλογή του καλύτερου.
Ποια είναι αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά?
Μπορούν αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι διαφορετικά ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα νοσοκομεία?
Γιατί το ένα νοσοκομείο επιλέγει τελικά το Α σκεύασμα και το άλλο νοσοκομείο το Β?
Είμαι ιδιωτικό φαρμακείο.
Ποιο από τα 13 φθηνότερα σκευάσματα σετιριζίνης των 0,23 λεπτών του ευρώ/δισκίο θα χορηγώ σε ασφαλισμένους με συνταγή σετιριζίνης?
Θα έχω στο φαρμακείο και τα 13?
Θα έχω κάποια από τα 13?
Θα έχω ένα από τα 13?
Με τι κριτήρια?
--- Τέλος παράθεσης ---
Το κριτήριο ήταν, είναι και θα είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ...
ΑΡΗΣ:
1.Ποια η διαφορά μεταξύ ομεπραζόλης και νατριούχου ομεπραζόλης?
2. Γιατί στην υπουργική απόφαση, από την κατηγορία των αναστολέων αντλίας πρωτονίων, αναφέρονται μόνο η ομεπραζόλη και η λανσοπραζόλη?
3. Γιατί δεν αναφέρεται η νατριούχος ομεπραζόλη?
4. Γιατί δεν αναφέρεται η ραμπεπραζόλη, η παντοπραζόλη και η εσομεπραζόλη?
5. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ ομεπραζόλης-λανσοπραζόλης και ραμπεπραζόλης-παντοπραζόλης-εσομεπραζόλης?
5. Μας τις μάθανε στο πανεπιστήμιο?
6. Εγώ που ήμουν όταν μας τις μαθένανε?
7. Γιατί πήρα πτυχίο αφού δεν τις ξέρω εγώ και τις ξέρει ο υπουργός που είναι συνταγματολόγος?
8. Υπάρχουν στο σύνταγμα?
Νομίζω δεν έχει λογική τίποτε πια.
ΑΡΗΣ:
Από τα 43 σκευάσματα μελοξικάμης των 15mg, τα 35 είναι των 30 δισκίων με τιμή 11,15 ευρώ (0,37 ευρώ/δισκίο). 1 μόνο σκεύασμα έχει τιμή 8,87 ευρώ (0,30 ευρώ/δισκίο). 7 σκευάσματα έχουν 20 δισκία/κυτίο από τα οποία τα 5 κοστίζουν 6,47 ευρώ (0,32 ευρώ ανά δισκίο) και 2 σκευάσματα κοστίζουν 5,25 ευρώ (0,26 ευρώ/δισκίο) και αυτα τα δύο τελευταία που είναι και τα φθηνότερα είναι το Μovatec και το Loxitan.
Μήπως κατευθυνόμαστε να συνταγογραφούμε μόνο Movatec και Loxitan? Ποιά είναι από αυτά τα 43 γενόσημο και ποιο πρωτότυπο?
Γιατί γενόσημα φάρμακα είναι ακριβότερα από πρωτότυπα?
Πως να συνταγογραφήσουμε γενόσημα φάρμακα αυτής της κατηγορίας αφού είναι ακριβότερα από πρωτότυπα?
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςο υπουργός που είναι συνταγματολόγος?
--- Τέλος παράθεσης ---
Το μέγεθος της εξαπάτησης και του εμπαιγμού από πλευράς υπουργού, συνοψίζεται με τη γνωστή ρήση "άλλη μού 'δειξες, άλλη μού 'μπηξες" που σημαίνει μου έκρυψες την πραγματική αλήθεια ή μέρος της, με παραπλάνησες, με άφησες να πιστεύω και να ελπίζω, αλλά τελικά, στην κρίσιμη στιγμή, τον ήπια επειδή σε εμπιστεύτηκα.
Πάει, δεν υπάρχει σωτηρία: Πλέον η σύνταξη του ΟΓΑ έχει γίνει 300 ευρώ και ο λογαριασμός της ΔΕΗ 350, όμως ο συνταξιούχος μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει με τη βούλα του Νόμου τους καρπούς της εμπορικής συνταγογράφησης που εκτοξεύουν τη φαρμακευτική δαπάνη στα ύψη. Με τη διαφορά όμως πώς όταν πραγματικά χρειαστεί το σύστημα Υγείας, θα το βρει διαλυμένο, αποστραγγισμένο οικονομικά και τους λειτουργούς του εξουθενωμένους από τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους και του ελλείμματος που δημιουργεί η χρησιμοποίηση μεταξωτών βρακιών από αδέξιους ...ρόλους.
Κόπρανα, εμέσματα, ούρα και γουρουνοκεφαλές στα μούτρα των επιτήδειων που απεργάστηκαν και πέτυχαν (προσωρινά) την υπονόμευση της δραστικής ουσίας. Να έχουν όμως υπόψη ότι δεν θα χαρούν για πολύ.
Μενέ, θεκέλ, φερές, πολιτικέ αρλεκίνε. Εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέθης ελλιπής. Και η ώρα που θα πας σπίτι σου, είναι πολύ πιο κοντά απ' όσο νομίζεις.
Zachariadis:
To e-syntagografisi δεν υποστηρίζει την συνταγογράφηση δραστικής ουσίας ,για καμία κατηγορία.
Είναι Σάββατο και υποτίθεται ότι απο Δευτέρα θα γίνεται συνταγογράφηση - σε ελάχιστο αριθμό έστω -δραστικών ουσιών.
Ο @διακοσμητής ,και ίσως πολλοί άλλοι ακόμα είναι έτοιμη και αποφασισμένοι...:
--- Παράθεση ---Εγώ πάντως από Δευτέρα περνάω ΟΛΕΣ τις πραζόλες σε ομεπραζόλη (με δραστική) και ας τα βρίσκουν ο ασφαλισμένος με τον φμφ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν την Δευτέρα μπορείς να συνταγογραφήσεις ηλεκτρονικά την ομεπραζόλη θα μιλάμε για ΘΑΥΜΑ !
Γιατί ,με την εμπειρία απο το e-diagnosis,ακόμα και ο Θεός θα δυσκολευόταν να έχει το σύστημα έτοιμο στην ώρα του :D
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση