ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο
Δραστική ουσία: Η ώρα της αλήθειας
_Konstantinos:
Μην ξεχνάτε κάτι βασικό. Επίκειται νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο, αν είναι σύμφωνο με την εκδοθείσα ΥΑ, θα προβλέπει τιμή των φαρμάκων εκτός πατέντας στο 50% της τιμής προ πατέντας max για το πρωτότυπο. Και για τα αντίγραφα 40% το μέγιστο. Και δεν υπάρχει κατώφλι (μπορεί δηλαδή ένα σκεύασμα ομεπραζόλης 20mg χ28 να τιμολογηθεί 2 ευρώ π.χ.).
Το στρεβλό με τα γενόσημα στην Ελλάδα ήταν η τιμή τους κυρίως, και δευτερευόντως η ποιότητα. Ο περιορισμός του 80% της τιμής του πρωτοτύπου κράτησε τεχνηέντως υψηλά την τιμή των φαρμάκων εκτός πατέντας, γιγάντωσε τη διακίνηση μαύρου χρήματος, και έδωσε κίνητρα για προκλητή ζήτηση.
ΑΡΗΣ:
Εγώ μιλάω με βάση την υφιστάμενη κατάσταση και με στοιχεία.
Το τι επίκειται και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση, θα το δούμε πάλι με στοιχεία.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν καταλάβατε τις απορίες μου.
Κι αν εγώ είμαι ο άλλος? Ο φαρμακοποιός?
Ποιό από τα 8 φθηνότερα σκευάσματα κεφπροζίλης θα χορηγήσω?
Αυτό που έχω στο φαρμακείο μου?
Γιατί έχω αυτό και όχι κάποιο άλλο?
Δεν διαβάσατε όλα μου τα μηνύματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό μου θύμισε το παλιό "ανέκδοτο": "Εσύ με ποιους είσαι; Με μας ή με τους άλλους;"
Θα μπορούσα χαιρέκακα να πω: "Δεν με ενδιαφέρει ποιό από τα φθηνότερα σκευάσματα θα χορηγήσει ο άλλος", όμως υποθέτω ότι αφού ο γιατρός θα γράφει διάρκεια θεραπείας που συνήθως δεν αντιστοιχεί με πλήρη κυτία τότε θα γίνεται υπολογισμός της φθηνότερης θεραπείας με βάση το φθηνότερο χάπι και στη συνέχεια ψαλιδάκι, κουτάκι κλπ.
Στο ερώτημα "Γιατί έχω αυτό και όχι κάποιο άλλο;" η απάντηση μπορεί να είναι "Γιατί ο γιατρός γράφει αυτό και όχι κάποιο άλλο;" Μερικά από τα κριτήρια επιλογής μπορεί να είναι τα ίδια!
EzeΤΡΟΛ:
Προκειμένου να προστατευτεί η εμπορική συνταγογράφηση, η κυβίσθηση πραγματοποιήθηκε και μάλιστα σε καίριο timing.
Για να δούμε: Θα πραγματοποιηθεί ανάλογη κυβίσθηση και για τα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος;
- Στα επίπεδα του 2000 θα πρέπει να έχουν υποχωρήσει οι αποδοχές μέχρι το 2014
- Έρχεται κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ( από τους κρατικοδίαιτους "επιχειρηματίες", θα απολυθεί κανείς; )
- Κλείνουν φορείς του Δημοσίου και νοσοκομεία
- Νέο πακέτο μέτρων τον Ιούνιο
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνεχίζω να αναρωτιέμαι πώς βρέθηκε η σετιριζίνη και η φλουκοναζόλη στη λίστα με τις 10 δραστικές ουσίες.
Αφού τελευταία στιγμή ανακλήθηκε ο κατάλογος με τις 10 δραστικές ουσίες που περιείχε το αρχικό ΦΕΚ θα σκέφτηκαν: "Να βάλουμε 10 άλλες"
Έβαλαν ομεπραζόλη, κλαριθρομυκίνη κλπ κάποια στιγμή έφτασαν στις 8 ουσίες και κόλλησαν και οι άλλες 2 (σετιριζίνη, φλουκοναζόλη) μπήκαν για να συμπληρώσουν 10άδα με κριτήριο την ύπαρξη αρκετών αντιγράφων!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση