ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Δραστική ουσία: Η ώρα της αλήθειας

<< < (20/20)

tasath:
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε συνδικαλιστές, αλλα σε ατομικό επίπεδο η διαφωνία έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως. Και σε φόρουμ, και σε μπλογκς. Μην παίρνει όλους η μπάλα.
Προφανώς στην τωρινή περίπτωση διακυβεύονται πολλά περισσότερα και η κινητοποίηση ειναι ανάλογη.
 Αλλα ξέρεις, οταν ο ίδιος ο κόσμος δεν έβγαλε κιχ για το 1€ χαράτσι, δεν μπορείς να γίνεις βασιλικότερος του βασιλέως...

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε συνδικαλιστές, αλλα σε ατομικό επίπεδο η διαφωνία έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως. Και σε φόρουμ, και σε μπλογκς. Μην παίρνει όλους η μπάλα.
Προφανώς στην τωρινή περίπτωση διακυβεύονται πολλά περισσότερα και η κινητοποίηση ειναι ανάλογη.
 Αλλα ξέρεις, οταν ο ίδιος ο κόσμος δεν έβγαλε κιχ για το 1€ χαράτσι, δεν μπορείς να γίνεις βασιλικότερος του βασιλέως...

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω γιατί ο καθένας μας περιμένει από τον "απρόσωπο" κόσμο-λαό να ξεσηκωθεί για το οτιδήποτε ? Σε ατομικό επίπεδο κι εγώ έχω εκφράσει την αντίθεση μου στο πλαφόν,στην υποχρηματοδότηση της υγείας, στη μη κυκλοφορία κανενός καινούργιου φαρμάκου επι 3 χρόνια και σε άλλα ευτράπελα. Στην πράξη όμως αυτά έχουν μείνει σε επίπεδο κουβέντας. Μην ξεχνάμε ότι ο τελευταίος ξεσηκωμός αυτού του λαού ήταν πριν 40 χρόνια από τη γενιά του Πολυτεχνείου. Η οποία 15 χρόνια μετά άρχισε αργά και μεθοδικά να οδηγεί τη χώρα εδώ που την έφθασε. Και τώρα περιμένουμε να αντιδράσουν και να ξεσηκωθούν ποιοι ? Η γενιά του Πολυτεχνείου - 60άρηδες πια - είναι απασχολημένη με την ανάπτυξη , το success story και το γάλα εσχάτως. Οι 40άρηδες κοιτάνε κυρίως πώς θα επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους ,γιατί όταν αυτοί έβγαιναν στην αγορά εργασίας το πάρτυ τελείωνε. Οι 20άρηδες μένουν ακόμα κατά πλειοψηφία με τους γονείς τους και στηρίζονται οικονομικά απ' αυτούς. Έτσι εξαντλούν την έμφυτη επαναστατικότητα της ηλικίας τους, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους των πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων,μη συμμετέχοντας στις εκλογές και προγραμματίζοντας το μέλλον τους στο εξωτερικό ή στην καλύτερη περίπτωση στην Ελληνική  ύπαιθρο...

Ορθοπαιδικός:
Ένα δημοσίευμα του κ. Β. Βενιζέλου στο υγεία360 με το λογότυπο του ΥΥΚΑ αλλά χωρίς να αναφέρεται στη σελίδα του ΥΥΚΑ (μάλλον λοιπόν απο παπαγαλάκια):
ΥΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Η νέα νομοθετική διάταξη για τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων στην χώρα μας, η οποία περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τον ορισμό των νέων ασφαλιστικών τιμών, συγκρατεί τις ασφαλιστικές τιμές σε ένα ικανό ύψος, προκειμένου να μην πάνε πολύ παρακάτω, με ταυτόχρονη περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, και, έτσι, να αποφύγει η Ελλάδα τις εισαγωγές γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων από την Ινδία"...
    Αυτό υποστηρίζουν στο ygeia360.gr στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τον θόρυβο σχετικά με την νέα εκτόξευση της οικονομικής συμμετοχής των ασφαλισμένων για την προμήθεια των φαρμάκων τους, και συμπληρώνουν:
    "Ο ασφαλισμένος έχει πάντα (εμ, σχεδόν) τη δυνατότητα να επιλέγει εκείνα τα γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσμστα από το ιδιωτικό φαρμακείο τα οποία έχουν λιανική τιμή ίση ή πολύ κοντά στην ασφαλιστική τιμή και όχι πρωτότυπα η off patent σκευάσματα ή γενόσημα με πολύ υψηλότερες τιμές από την ασφαλιστική τιμή".

Γ.Κτιστάκης:
Κάπου διάβασα ότι ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων ή κάποιος αντίστοιχος ευρωπαϊκός οργανισμός ή επιτροπή, δεν εγκρίνει την εισαγωγή γενόσημων από την ιδία. Δεν είναι απόφαση της Ελλάδας, αλλά της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση