Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 05:54:52

Αποστολέας Θέμα: Να τους κυνηγήσω δικαστικά, ή μάταια όλα...?  (Αναγνώστηκε 3974 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Μαΐου 2012, 23:04:27
Αναγνώστηκε 3974 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anasm

Γεια χαρά…!

Συγχωρήστε με για το bad mood, αλλα, είναι το «γαμώτο» που με πνίγει...  :( :( :'(
Εν ολίγοις,
με βάση τους 9μιση μήνες που υπηρέτησα (κομμάτι Παθολογίας), έπρεπε να δικαιούμαι 8 μήνες Επίδομα Ανεργίας.

Όταν όμως, μάζεψα τα απαραίτητα χαρτιά, για να τα υποβάλλω στον ΟΑΕΔ,
διαπίστωσα ότι δυο συγκεκριμένοι μήνες (Μάιος και Ιούλιος του 2011),
είχαν, αντί για 25 «Ημερες Εργασίας» (ένσημα), μηδέν και τρία ένσημα αντίστοιχα (...)

Το αποτέλεσμα, αντί για 8 μήνες, να τεκμηριώνω δικαίωμα για 6 μήνες επιδόματος ΟΑΕΔ.
Δηλαδή χάνω 2 μήνες ΟΑΕΔ = 700 euro (…)

Από το Λογιστήριο του Νοσοκομείου, παραδέχτηκαν το λάθος, με Γραπτή Βεβαίωση, ότι :

«...λόγω ανανέωσης της σύμβασης μου, μέσω έγκρισης της παράτασης θητείας,
εκ παραδρομής, δεν είχε καταβληθεί ο Βασικός Μισθός, Μαΐου και Ιουλίου…»

Ήδη, μέσα στο 2012, μου έχει καταβληθεί ο ένας από τους δυο οφειλόμενους μισθούς...
Το «γαμώτο» όμως είναι, ότι όταν θα μπούν τα δυο αυτά μηνιάτικα, τα αντίστοιχα ένσημα τους καταχωρούνται στο 2012.
Άρα τα ένσημα του Μαΐου και Ιουλίου του 2011, παραμένουν μηδέν και τρία αντίστοιχα...!
Άρα εξαιτίας τους,
εξακολουθώ να δικαιούμαι 6 αντί για 8 μήνες Επίδομα Ανεργίας,
και να χάνω 700 euro...

Το «γράμμα του Νόμου»
που κάποιες φορες, δεν συμβαδίζει με το «πνεύμα του Νόμου»
είναι ξεκάθαρο,
και υπαγορεύει ότι, δεν νοείται Μισθοδοσία 2012, και τα ένσημα αυτής, να καλύψουν τα κενά του 2011 (…)

Το μεγάλο θέμα είναι, να τους κάνω μήνυση, διεκδικώντας συνολική αποζημίωση για τη ζημία που έχω υποστεί??

Και, η συνολική αποζημίωση που λέω, δεν είναι μονο τα 700 euro,
αλλα κανονικά,
συν οι τόκοι για τα δυο μηνιάτικα που μου χρωστάνε από το καλοκαίρι του 2011…

Είχατε ποτέ ανάλογη περιπέτεια -εμπλοκή με το Δημόσιο...?
Μήπως τελικά, το όποιο «τελικό ποσό» επιδικαστεί, ύστερα από κάτι χρόνια (...),
στο μεταξύ,
να έχει ήδη γίνει «αέρας» από τα δικαστικά παράβολα...?  ??? :o

Σας ευχαριστώ πραγματικά για το χρόνο σας, και το όποιο ενδιαφέρον σας  :( :(

30 Μαΐου 2012, 23:45:42
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως τελικά, το όποιο «τελικό ποσό» επιδικαστεί, ύστερα από κάτι χρόνια (...),
στο μεταξύ,
να έχει ήδη γίνει «αέρας» από τα δικαστικά παράβολα...?  ??? :o

Σας ευχαριστώ πραγματικά για το χρόνο σας, και το όποιο ενδιαφέρον σας  :( :(

Αγαπητέ φίλε, εξετάζοντας το ερώτημα που θέτετε από ιστορικοοικονομικοκοινωνικοπολιτικοπολιτισμικογεωγραφικοπεριβαλλοντοσυνειδησιακοψυχολογικοϊδεολογικής άποψης, και με δεδομένο το μπάχαλο και τις χαοτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούμε, νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς περισσότερο. Ξέρω, είναι πιο εύκολο να παραιτείσαι όταν πρόκειται για την διεκδίκηση των δικαίων άλλου (και όχι των δικών σου), αλλά στην προκειμένη περίπτωση το επίδικο αντικείμενο είναι τέτοιο (700 euro) που ούτε καν θα φτάσει για παράβολα και αμοιβές δικηγόρων.
Το θετικό είναι ότι σου περάσανε τους μισθούς των δυο μηνών (άρα δεν κατέληξαν στην τσέπη κάποιων)...
Τέσπα, τί να πω... μακριά από άλλες κακοτοπιές...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Μαΐου 2012, 00:26:37
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός

Περυσι, οταν τελειωσα ειδικοτητα μπηκα στο επιδομα ανεργιας για 3 μηνες. Τοτε διεκοψα για ιδιωτικο (τουριστοιατρειο) και οταν διεκοψα το ιδιωτικο μετα 4 μηνες, μου ειπαν απο τον ΟΑΕΔ οτι δεν δικαιουμαι τους υπολοιπους μηνες (9) επειδη δεν υπαρχει απολυση!! μετα απο 2-3 μηνες, και μιλωντας τυχαια με υπαλληλο αλλου καταστηματος ΟΑΕΔ, μου ειπε οτι δικαιουμουν τη συνεχιση του επιδοματος κανονικα (δικαιωμα 12 μηνων επιδοματος, ασχετα με τις διακοπες και τους λογους αυτων). Πλησιαζα ομως στο διορισμο και το αφησα (ποσό κοντα στα 2000 αν πηγαινα δικαστικά). Οι αντοχες μου ομως με τη γραφειοκρατια με απετρεψαν απο αυτη τη διαδικασια. Αν εισαι ξεκουραστος προχωρα το. Αλλιως κρατα δυναμεις γιατι το Ελλ. κρατος δεν κουραζεται ποτε να κανει μ@λ@κιες.

31 Μαΐου 2012, 11:27:28
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Δεν ήταν ανάγκη να διακόψεις το επίδομα ανεργίας όταν έκανες έναρξη για ιδιώτης στην εφορία όπως σου ζητούσαν απο το ιατρικοτουριστικό κέντρο.
Το επίδομα ανεργίας το δικαιούσαι για 12 μήνες ,ότι και να γίνει!.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

31 Μαΐου 2012, 12:24:41
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

angel

Το επίδομα το δικαιούσαι και μετά από νέα πρόσληψη σε θέση επικουρικού ή πρέπει τότε να το διακόψεις;
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαΐου 2012, 12:33:34 από Denominator »

31 Μαΐου 2012, 23:33:59
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός

Δεν ήταν ανάγκη να διακόψεις το επίδομα ανεργίας όταν έκανες έναρξη για ιδιώτης στην εφορία όπως σου ζητούσαν απο το ιατρικοτουριστικό κέντρο.

Ωραια... τοτε εχασα σχεδον 8 μηνες, 4200ευρω δηλ! Μια χαρα.

31 Μαΐου 2012, 23:59:36
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
δικαιούσαι επίδομα ανεργίας ενώ εργάζεσαι;
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
7744 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2008, 00:20:18
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2963 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2008, 00:12:02
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις