Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Αποχώρηση μετά από άρνηση για άδεια
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςγια τη διάσωση της ζωής των παιδιών μας ή επίσκεψη προετοιμασία σε σούπερ μάρκετ για την επερχόμενη εκδρομή του τριημέρου
--- Τέλος παράθεσης ---
Ώπα. Πρόκειται για δυο εντελώς διακριτές καταστάσεις. Στην πρώτη -κούφια η ώρα-, η άδεια είναι απολύτως επιβεβλημένη, ενώ στη δεύτερη, χμμ...
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ δικηγόρος μου είπε ότι
--- Τέλος παράθεσης ---
Εδώ θέλει πάλι λίγη περισυλλογή. Τα υπηρεσιακά ζητήματα μας, είναι πολύ σοβαρά για να τα αφήσουμε να τα χειρίζονται δικηγόροι.
Εγγραφή ή Είσοδοςθα το επιχειρήσω με αναφορά στο υπουργείο και ταυτόχρονη ένσταση στο υπηρεσιακό συμβούλιο
--- Τέλος παράθεσης ---
Ώπα (δις). Τώρα κλιμακώνουμε επικίνδυνα. Μήπως ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη;
Εγγραφή ή Είσοδοςγιατί δεν είμαι υποχρεωμένος να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάλι λάθος. Ρώτα όσους έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό μέλους, by pass, ή άλλη εγχείρηση και στήνονται στην ουρά μια φορά το χρόνο, κάθε χρόνο, για να δείξουν ότι τους λείπει ένα μέλος ή έχουν μέση στερνοτομή.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣΤοχεύω να αποδείξω ότι δεν χρειάζεται το παιδί μου να πεθαίνει για να λείψω από την εργασία μου
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν χρειάζεται ν' αναλάβεις εσύ τη Σταυροφορία. Μάλλον αυτό ήδη θα προβλέπεται.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι δεν έχω να δώσω καμμία εξήγηση για αυτήν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εδώ επιδεικνύουμε την ίδια αυθαιρεσία-αλαζονεία που προσάπτουμε στον Διευθυντή.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή είτε πάς είτε δεν πας στη δουλειά σου είναι το ίδιο και το αυτό; Έχουν μετά άδικο όσοι κατηγορούν τους αργόσχολους λειτουργούς του Δημοσίου; Άσε που άφησες τον φαρμακοποιό χωρίς εισπράξεις, μοχθηρέ GP!
Νομίζω συνάδελφε, και συγγνώμη κιόλας που ανακατεύτηκα αλλά θεώρησα ότι μας δίνεις την άδεια αφού δημοσιοποίησες το θέμα, ότι ακόμη και αν έχεις δίκιο, κινδυνεύεις να το χάσεις αν θέσεις το ζήτημα επίσημα στη βάση που το έθεσες εδώ.
Δ. Κουναλάκης:
Κατ' αρχήν, η συμπεριφορά του ΑνήσυχουGP είναι κάπως ερειστική χωρίς λόγο. Να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν κανόνες σε αυτό το forum πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε και τους έχουμε αποδεχτεί για να φτάσουμε να γράφουν μηνύματα στο forum. Νομίζω ότι δεν πρέπει να φτάνουμε στην επιβολή τους.
Σχετικά με την άδεια που αναφέρεται:
α) Η τρίωρη άδεια που προβλέπεται για οποιοδήποτε λόγο, δίδεται μετά από γραπτή αίτηση και ο προϊστάμενος αποφασίζει με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας όπως τις κρίνει αυτός. Μπορεί να την αρνηθεί και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.
β) Η αναρρωτική άδεια δίδεται όπως ανέφερε ο Αδαμάντιος και προβλέπεται από τον Δημοσιουπαλληλικό κώδικα.
γ) Η κανονική άδεια απαιτεί προγενέστερη αίτηση και χορηγείται με βάση της ανάγκες της υπηρεσίας και όχι του υπαλλήλου. Η τυχόν άρνηση τεκμηριώνεται. Υπάρχουν προσαυξήσεις της άδειας ανάλογα με το πότε δίδεται. Η άδεια πρέπει να δίδεται υποχρεωτικά με την ολοκλήρωση του έτους εντός 3 μηνών (αν θυμάμαι καλά). Συνεχείς αρνήσεις του προϊσταμένου σε αιτούμενες πριν από εύλογο χρονικό διάστημα για κανονική άδεια είναι λόγος για να ζητηθούν εξηγήσεις από τον προϊστάμενο στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
δ) Υπάρχουν άδειες για διευκόλυνση γονέων με παιδιά. Εκτός από αυτές της μητρότητας, λοχείας, σχολικές που έχουν συγκεκριμένες μέρες χρονικά που δίδονται, υπάρχει και η άδεια άνευ αποδοχών (ή μέχρι τριμήνου συνολικά μετ αποδοχών για τρίτεκνους) που δίδεται χωρίς σύμφωνη απόφαση του προϊσταμένου και του υπηρεσιακού συμβουλίου αλλά υποχρεωτικά κατόπιν της αίτησης του γονέα.
ε) Η εκπαιδευτική άδεια χορηγείται πάλι με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας και είναι υποχρεωτική μόνο εάν υπάρχει παρουσίαση εργασίας από τον αιτούντα και μόνο για την μέρα και τα οδοιπορικά που απαιτούνται.
στ) Τυχόν απουσία του εργαζόμενου που δεν εμπίπτει στα παραπάνω είναι κολάσιμη.
Σαφώς και υπάρχουν "καλο-χαϊδεμενοι" από τους προϊσταμένους συνάδελφοι, αυτό δεν νομιμοποιεί κανένα να αυτοδικήσει με αδικαιολόγητη απουσία.
Θα ήταν έξυπνη κίνηση η εξ αρχής αίτηση για άδεια άνευ αποδοχών λόγω του προβλήματος που προέκυψε με το παιδί και εφόσον καλή τη θελήση ο προιστάμενος δεν έδινε άδεια για αυτό το θέμα. Δεν θα χρειαζόταν να αποδείξει τίποτα και προβλέπεται άδεια ενός έτους αυτής της κατηγορίας που μπορεί να ληφθεί κομματιαστά και μέχρι την συμπλήρωση του έκτου έτους.
AnisihosGP:
--- Παράθεση ---Η κανονική άδεια απαιτεί προγενέστερη αίτηση και χορηγείται με βάση της ανάγκες της υπηρεσίας και όχι του υπαλλήλου
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτή η παράγραφος με δυσκολεύει αρκετά, και θα χαιρόμουν να μην υπήρχε. Είστε σίγουρος για αυτό γιατί ο κώδικας δεν την αναφέρει. Και τελικά αν μας χαλάσει το αυτοκίνητο μόνο η καλή θέληση του προισταμένου μας σώζει από την πειθαρχική ποινή; Μετά στη ζωή μας δεν υπάρχουν μόνο νόμοι που προστατεύουν την υπηρεσία. Ακόμη και αν δεν ανακαλέσω την ποινή θα είναι νομίζω μια προσπάθεια που αξίζει να επιχειρηθεί.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους. Ζητώ συγνώμη για την ερειστικότητα από πλευράς μου.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚε Σκούφαλε έχεις αν αντέχεις να διαβάσεις τη μακροσκελή επιστολή όλες τις απαντήσεις. Σχετικά με τις τρείς κατηγορίες οι εξής δύο καχύποπτος και μη αντικειμενικός συνιστούν το ίδιο άρα πρόκειται για μία ενώ η εμπάθεια είναι μια θεώρησή της αιτιολογίας. Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον χρόνο σου βέβαια σε κάθε περίπτωση, με συγχωρείς αν το έλαβες προσωπικά, αναφερόμουν σε συμπεριφορά και όχι σε χαρακτηρισμό σου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ώστε καχύποπτος κσι μη αντικειμενικός συνιστούν το ίδιο; Ενδιαφέρουσα θεώρηση.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά: "Κύριοι, το παιδί μου είχε επείγον πρόβλημα υγείας. Δεν το απέδειξα ή δεν θεώρησα αναγκαίο να το αποδείξω στην πρώτη κλήση για απολογία. θα το αποδείξω σε δεύτερο βαθμό αφού το ζητάτε και δεν θεωρείτε αρκετή τη δήλωσή μου κατά τη στιγμή της αίτησης για άδεια και όλα αυτά θα τα πάρετε πίσω και μετά θα στραφώ εναντίον όσων με αδίκησαν".
Κάτι τελευταίο: Θεωρώ ότι αρκετά από όσα έχεις γράψει παραπάνω δεν ευνοούν την "υπερασπιστική" ή "επιθετική" σου πολιτική στην περίπτωση. Αν και βέβαια δεν αναφέρονται ονόματα και υπάρχει αναστροφή των φύλων στην ιστορία, δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει "εναντίον" σου..
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Η κανονική άδεια απαιτεί προγενέστερη αίτηση και χορηγείται με βάση της ανάγκες της υπηρεσίας και όχι του υπαλλήλου
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτή η παράγραφος με δυσκολεύει αρκετά, και θα χαιρόμουν να μην υπήρχε. Είστε σίγουρος για αυτό γιατί ο κώδικας δεν την αναφέρει. Και τελικά αν μας χαλάσει το αυτοκίνητο μόνο η καλή θέληση του προισταμένου μας σώζει από την πειθαρχική ποινή; Μετά στη ζωή μας δεν υπάρχουν μόνο νόμοι που προστατεύουν την υπηρεσία. Ακόμη και αν δεν ανακαλέσω την ποινή θα είναι νομίζω μια προσπάθεια που αξίζει να επιχειρηθεί.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους. Ζητώ συγνώμη για την ερειστικότητα από πλευράς μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο κώδικας το αναφέρει.
Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να χαλάει κάθε μέρα. Οφείλεις να ενημερώσεις (στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού) την υπηρεσία, ότι χάλασε το αμάξι σου και για αυτό δεν έχεις φτάσει στη δουλειά σου, αν σου συμβεί κάτι τέτοιο.
Προσωπικά, πιστεύω ότι και ότι δίκιο να υπάρχει χάνεται με αυτή την ταχτική...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση