Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Αποχώρηση μετά από άρνηση για άδεια
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στις 13/6/8 το πρωί (που ενημέρωσα για το πρόβλημά μου) παρευρισκόμασταν 3 διαιτολόγοι ενώ ακόμη και σε ημέρα απεργίας το τμήμα μπορεί να καλύψει έστω ένας μόνο διαιτολόγος με πρόσφατο παράδειγμα την απεργία της 13/2/8 οπότε όλοι οι συνάδελφοι απεργήσαμε και το τμήμα έκλεισε, και πολλά ακόμη τέτοια. Σε άλλη ημέρα απεργίας ένας μόνο συνάδελφος κάλυψε το τμήμα ενώ και σε άδειες αυτό έχει πολλάκις συμβεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ πάλι έχω κολλήσει σε αυτό: Πώς είναι δυνατό να απέχει ένας εργαζόμενος από τα καθήκοντα του και να μη δημιουργείται ολοσδιόλου πρόβλημα; Πώς είναι δυνατό ένας να επαρκεί, ωστόσο να υπάρχουν τρεις; Θα μου πείτε, τρεις είναι απαραίτητοι για να παίρνει ένας άδεια και για να υπάρχει εν γένει μια ευελιξία στο ωράριο, βρε αδελφέ. Να γιατί η Χώρα των ΕΛ αποτελεί εργασιακό παράδεισο παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από όσους έχουν εργασιακή εμπειρία στην Κουτοφραγκία.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Μια γνωμάτευση ότι εξετάστηκε από ιατρό το παιδί σου, δεν επιτρέπει την όποια ποινή για την γυναίκα σου, προσωπικό δεδομένο είναι να ενημερώσεις τι έχει το παιδί σου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι γίνεται όμως στην προκείμενη περίπτωση αν προσκομίσω βεβαίωση (ως ιατρός) ότι εγώ εξέτασα το παιδί μου και το βρήκα να πάσχει από κάτι; Δίκοπο μαχαίρι! Αν κάποιος αμφισβητήσει τη γνωμάτευσή μου του τραβάω και μια αγωγή για προσβολή προσωπικότητας και επαγγελματικής αξιοπιστίας. Αν καταφύγω σε άλλο γιατρό, για να μην θεωρηθεί ότι υποκινούμαι από προσωπικά κίνητρα, ταυτόχρονα αυτο-υποβιβάζομαι. Και δεν αναφέρομαι σε περίπτωση που χρειάζεται η γνώμη ή η επέμβαση ιατρού άλλης ειδικότητας αλλά σε περίπτωση που θεωρητικά μπορεί να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί από γενικό γιατρό.
AnisihosGP:
Πολύ σωστή παρατήρηση του Κου Σκούφαλου και συμπληρώνω πάνω στο παράδειγμα μερικά γεγονότα:
Το παιδί είχε δεκαδική πυρετική από βραδύς. Έκανε μέχρι το πρωινό δύο φορές έμετο. Είχε και ανορεξία. Ενώ παραπονέθηκε και για κοιλιακό άλγος περιομφαλικά. Από την αντικειμενική δεν προέκυψαν στοιχεία. ΔΔ εκείνη τη στιγμή ήταν λοίμωξη αναπνευστικού (στατιστικά περισσότερο) και οξείας σκωληκοειδίτιδας. Άρα υπήρχε λόγος εκτίμησης και από Παιδοχειρουργό ιδιαίτερα όσο η κατάσταση συνεχιζόταν ή επιδεινωνόταν καθώς εκείνη την ώρα η εξέταση κοιλίας δεν έδινε σημεία. Είναι αρκετά πειστικός λόγος για σύντομη επάνοδο από την εργασία; Είναι αρκετά πειστική η γνωμάτευση μου; Πρέπει να έχω πάει σε νοσοκομείο ακόμα και αν τελικά μέχρι να έρθει η σύζυγος στο σπίτι μετά τις 11 υπήρχαν πλέον ενδείξεις από το αναπνευστικό; Αν υποθέσουμε ότι δεν φανταστήκαμε πως θα βγαίναμε ΑΑ (αδιανόητο και παράνομο συνεχίζει να μου φαίνεται) και το παιδί στις 11 δεν ανέφερε κοιλιακό άλγος, έπρεπε να επισκεφτούμε ειδικό; Η μήπως πράγματι (σε τέτοια περίπτωση) αν το βεβαιώσω ο ίδιος εξ ορισμού είναι μειωμένης αξιοπιστίας και αμφιβόλου αποτελέσματος η εκδίκαση;
Αν το περιστατικό είχε όμως στραβώσει και το παιδί είχε χειρουργηθεί, όλα σήμερα θα ήταν αλλιώς, τότε θα έπρεπε να τρέξω λέτε στο δικαστήριο;
Αν πάλι είχα ένα γνωστό ΠΔΧ και μου έδινε πλαστό χαρτί ή ήμουν αρκετά πονηρός να προβλέψω τα πάντα και είχα πάει σε νοσοκομείο παρότι έκρινα ότι πλέον (όταν ήρθε η σύζυγος) μπορούμε πια να το χειριστούμε μόνοι, όλα θα ήταν νόμιμα και ωραία. Αυτό είναι η λύση; Αδιαφάνεια έναντι στην αδιαφάνεια ή υποταγή. Αυτό προτείνετε αν έχω καταλάβει σωστά.
AnisihosGP:
--- Παράθεση ---Εγώ πάλι έχω κολλήσει σε αυτό: Πώς είναι δυνατό να απέχει ένας εργαζόμενος από τα καθήκοντα του και να μη δημιουργείται ολοσδιόλου πρόβλημα; Πώς είναι δυνατό ένας να επαρκεί, ωστόσο να υπάρχουν τρεις; Θα μου πείτε, τρεις είναι απαραίτητοι για να παίρνει ένας άδεια και για να υπάρχει εν γένει μια ευελιξία στο ωράριο, βρε αδελφέ. Να γιατί η Χώρα των ΕΛ αποτελεί εργασιακό παράδεισο παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από όσους έχουν εργασιακή εμπειρία στην Κουτοφραγκία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα στο απαντήσω με κάτι που έχει ήδη αναφερθεί: Εξηγείται με το ότι πριν τις 9 δεν βρίσκεις Ιατρό πουθενά, το ίδιο και μετά τις μιάμιση για να μή πώ κάποτε από τις δωδεκάμιση. Άστο αυτό το ξαναπιάσαμε αλλά πονάει όλους.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να αναθεωρήσω κι εγώ κάπως τις απόψεις μου για το θέμα του επείγοντος χαρακτήρα του προβλήματος υγείας του παιδιού ή του οποιουδήποτε προσώπου αφού βλέπω και αναγνωρίζω ότι εκτός αυτού υπάρχουν και πρακτικά προβλήματα. Ο συνάδελφος είναι μόνος στο σπίτι με τα παιδιά του, δεν ξέρω τι ηλικίας. Το ένα εξ' αυτών είναι άρρωστο και θέλει να πάει το ένα εξ' αυτών π.χ. για εκτίμηση από παιδοχειρουργό ή για να κάνει μια γενική αίματος. Ή ακόμη κι αν δεν θέλει να πάει το παιδί για εξετάσεις, ενδεχομένως η φροντίδα του άρρωστου παιδιού δεν του επιτρέπει να φροντίσει ικανοποιητικά τα άλλα παιδιά. Που θα αφήσει τα άλλα παιδιά αν δεν έχει άτομο να τα προσέχει κι αν δεν θέλει ή είναι αδύνατο (αν δεν είναι σε ηλικία που μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν) να τα αφήσει μόνα το σπίτι; Είναι λογικό και επιβεβλημένο να φύγει η μητέρα από τη δουλειά να ρθει να βοηθήσει στη φροντίδα των παιδιών!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση