Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Ιατρός "άνευ ειδικότητας" και ηλεκτρονική συνταγογράφηση
pitatroul:
Καλησπέρα,
Είμαι ιατρός "άνευ ειδικότητας" (νέος στον χώρο και το σάιτ!) και προσπαθώ να καταλάβω αν δικαιούμαι να ανοίξω ιδιωτικό ιατρείο και μέσω αυτού να έχω δικαίωμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Δυστυχώς ούτε ο ιατρικός μου σύλλογος (η απάντηση ήταν "νομίζω παλιότερα δίναμε άδειες ιατρείων σε ανειδίκευτους ιατρούς και στον νόμο που βγήκε στις 13/3 δεν βλέπω κάτι που να σε εμποδίζει" ούτε το τηλέφωνο εξυπηρέτησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ("αρκεί να έχεις ιδιωτικό ιατρείο") μπόρεσαν να μου δώσουν μία σαφή απάντηση. Έψαξα στο σάιτ σε παλιότερες δημοσιοποιήσεις αλλά δεν κατάφερα να βρω μία συγκεκριμένη απάντηση.
μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Ευχαριστώ εκ των των προτέρων.
medicus:
Όλα τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται για έναρξη λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου είναι τα εξής:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Εγγραφή ή Είσοδος στο άρθρο 4.2.α
Σχετικά με τους συλλόγους είναι γενικώς ΑΣΧΕΤΟΙ με τα νομοθετήματα. Μάλιστα, σε προσπάθεια κάποιων "συναδέλφων" της περιοχής μου(ένας εξ αυτών μέλος του ΔΣ του τοπικού ιατρικού συλλόγου) να κλείσει το ιατρείο μου, με ανάγκασαν να θέσω το ερώτημα στο υπουργείο. Η απάντηση του υπουργείου άμεση και αποστομωτική για τους "κυρίους κυρίους" που νομίζουν ότι οι νόμοι είναι ό,τι αυτούς βολεύει και ό,τι υπάρχει "κολλημένο" στο μυαλό τους.
Καλή αρχή συνάδελφε και πάντα να είσαι ενημερωμένος νομικά, γιατί πολλά θ'ακούσεις και πολλές "αυθεντίες" και "καθηγητές" θα προσπαθήσουν να σου εξηγήσουν πως είναι ο "νόμος". Μην πιστεύεις αν δεν δεις. Και προπάντων μην τους δίνεις σημασία. Τόσα χρόνια βαρέθηκα τις αμπελοφιλοσοφίες τους.
Όποια πληροφορία χρειαστείς στη διάθεσή σου.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το ερώτημα περιλαμβάνει επίσης αν μπορεί να πάρει κωδικό για ηλεκτρονική συνταγογράφηση. (Υποθέτω χωρίς να συμβληθεί με ΕΟΠΥΥ).
Αν ναι, με ποιο τρόπο;
medicus:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ερώτημα περιλαμβάνει επίσης αν μπορεί να πάρει κωδικό για ηλεκτρονική συνταγογράφηση. (Υποθέτω χωρίς να συμβληθεί με ΕΟΠΥΥ).
Αν ναι, με ποιο τρόπο;
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε αυτό δεν μπορώ ν'απαντήσω, Διαμαντή, διότι δεν το έχω ψάξει, μιας και δεν ενδιαφέρομαι ούτως ή άλλως για ΕΟΠΥΥ. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει ας ενημερώσει το συνάδελφο.
D-Michalis:
Στην e-syntagografisi, όταν πας να κάνεις λογαριασμό, στο έτος λήψης ειδικότητας σου δίνει το δικαίωμα να βάλεις «ΑΝΕΥ ΕΤΟΥΣ ΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ»
Επίσης, όταν κάνεις το λογαριασμό και μετά πάς να επεξεργαστείς τα στοιχεία σου και να δηλώσεις ειδικότητα, υπάρχει επιλογή «ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ» χωρίς όμως να υπάρχει χωριστή επιλογή για «ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ» ή το «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ»
Άρα αυτά τι σημαίνουν? Αν δεν μπορεί, τότε τι νόημα έχουν?
Από την άλλη, αφού ο γιατρός από το νόμο έχει δικαίωμα άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και χωρίς ειδικότητα, ο περιορισμός αυτού του του δικαιώματος ΚΑΘΟΛΙΚΑ, νομίζω ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ (Λέω καθολικά γιατί ο φορέας μπορεί να σου πεί «ξέρεις, αφού δεν έχεις ειδικότητα» ή «αφού έχεις την τάδε ειδικότητα», «από εσένα θα δέχομαι το Χ, Ψ, Ω»
Να σου πεί όμως «δεν σε ξέρω» αφού ο νόμος σε «ξέρει» ??? !!!
Για ψάξε το λίγο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση