Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Πορεία εξέλιξης και χρονοεπίδομα σε νέο διορισμό
alexike:
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να γνωρίζει σχετικά με τα εξής:
Υπηρετώ ως επιμ. Β' στο Νοσοκομείο Άμφισσας-πρόσφατα έγινε η κρίση για αναβάθμισή μου στο βαθμό Α'.
Παράλληλα, επίκειται νέος διορισμός μου σε άλλη θέση Επιμ. Β' ΕΣΥ.
Γνωρίζει κανείς ποια είναι η πορεία της εξέλιξης στην περίπτωση αυτή; Εννοώ, δηλαδή, τι συμβαίνει εάν έχω αναβαθμισθεί σε επ. Α' και διορισθώ εκ νέου ως επ. Β';
Και, επίσης-το πλέον σημαντικό-αν ο νέος διορισμός περικόπτει το επίδομα χρόνου υπηρεσίας και εάν ναι, κατά πόσο;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν θυμάμαι καλά η εξέλιξη σε Α' απαιτεί 7 χρόνια υπηρεσία ως Β'. (δεν έχει ως προϋπόθεση στην ίδια θέση αλλά 7 χρόνια στο βαθμό)
Έγινες Α', επομένως έχεις συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια.
Στη νέα θέση ως Β', αφού έχεις ήδη υπηρεσία τουλάχιστον 7 χρόνια ως Β', έχεις δικαίωμα άμεσης αίτησης για εξέλιξη σε Α'. Βέβαια θα είναι "τραβηγμένο" να κάνεις άμεσα αίτηση για εξέλιξη σε Α' αφού ουσιαστικά θα ζητάς εισηγήσεις από κάποιους που δεν θα σε έχουν αξιολογήσει ως επιστήμονα.
Σχετικά με το χρονοεπίδομα έχει σταματήσει η ωρίμανση όχι όμως η λήψη του.
Επομένως στη νέα θέση θα λαμβάνεις το ίδιο ποσοστό χρονοεπιδόματος, απλά το ποσό θα είναι μικρότερο αφού θα υπολογίζεται επί του μικρότερου βασικού μισθού ως Β'.
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν θυμάμαι καλά η εξέλιξη σε Α' απαιτεί 7 χρόνια υπηρεσία ως Β'. (δεν έχει ως προϋπόθεση στην ίδια θέση αλλά 7 χρόνια στο βαθμό)
Έγινες Α', επομένως έχεις συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια.
Στη νέα θέση ως Β', αφού έχεις ήδη υπηρεσία τουλάχιστον 7 χρόνια ως Β', έχεις δικαίωμα άμεσης αίτησης για εξέλιξη σε Α'. Βέβαια θα είναι "τραβηγμένο" να κάνεις άμεσα αίτηση για εξέλιξη σε Α' αφού ουσιαστικά θα ζητάς εισηγήσεις από κάποιους που δεν θα σε έχουν αξιολογήσει ως επιστήμονα.
Σχετικά με το χρονοεπίδομα έχει σταματήσει η ωρίμανση όχι όμως η λήψη του.
Επομένως στη νέα θέση θα λαμβάνεις το ίδιο ποσοστό χρονοεπιδόματος, απλά το ποσό θα είναι μικρότερο αφού θα υπολογίζεται επί του μικρότερου βασικού μισθού ως Β'.
--- Τέλος παράθεσης ---
Διαμαντή δε ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό που υπογράμμισα.
alexike:
Η απορία μου αυτή-σχετικά με το χρονοεπίδομα-προέκυψε από το γεγονός ότι άκουσα προσφάτως ότι στα πλαίσια τής γενικότερης συρρίκνωσης των αποδοχών μας υπήρξε κάποια ρύθμιση η οποία προβλέπει την "επανεκκίνησή του επιδόματος αυτού από το μηδέν" στην περίπτωση νέου διορισμού.
Προφανώς πρόκειται περί λάθους.
Σάς ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
anastasios theodoridis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ απορία μου αυτή-σχετικά με το χρονοεπίδομα-προέκυψε από το γεγονός ότι άκουσα προσφάτως ότι στα πλαίσια τής γενικότερης συρρίκνωσης των αποδοχών μας υπήρξε κάποια ρύθμιση η οποία προβλέπει την "επανεκκίνησή του επιδόματος αυτού από το μηδέν" στην περίπτωση νέου διορισμού.
Προφανώς πρόκειται περί λάθους.
Σάς ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ θα το ονόμαζα ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.
Όποιος διορίζεται μετά την 1/7/2011 δεν λαμβάνει καθόλου χρονοεπίδομα.
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση