Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
Είμαι υποχρεωμένος να φορολογηθώ (2011),για Αποδοχές του 2012…?
anasm:
Γεια χαρά!
Πήρα σήμερα, τη Βεβαίωση Αποδοχών για τη φορολογική δήλωση του 2011.
Τσεκάρω, το αναγραφόμενο συνολικό "καθαρό ποσό"
με το Σύνολο των επιμέρους Καταθέσεων στο Λογαριασμό Μισθοδοσίας μου,
και βλέπω μια διαφορά 1300 euro. ???
Αυτό, θα σημαίνει πολύ πιθανά, ότι ανεβαίνω τουλάχιστον μία Κλίμακα Φορολόγηση, πάνω,
σε σχέση με τις πραγματικές μου απολαβές..! ???
Η πρώτη αντίδραση τους,
ήταν ότι αυτά βγαίνουν από το "Κεντρικό Λογιστήριο", και δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης σε άμεσο χρονικό διάστημα -δηλαδή μέχρι 15/06 (λήξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων).
Όντως, υπάρχει λόγος να ανησυχώ και να το ψάξω περαιτέρω ή δεν υφίσταται το λάθος που επισημαίνω??
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! :)
anastasios theodoridis:
Το ποσό που γινόταν κατάθεση κάθε μήνα στον τραπεζικό σου λογαριασμό δεν αντιστοιχούσε στο ποσό που αναγραφόταν στο μηνιαίο σημείωμα "ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ";
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το 1300 που γράφεις με μισθό μου μοιάζει (είσαι ειδικευόμενος; )
Το πιθανότερο είναι ότι περιλαμβάνεται κάποιο ποσό μισθοδοσίας που η κατάθεση έγινε εκτός 2011 αλλά αναφέρεται σε αποδοχές του συγκεκριμένου έτους π.χ. αποδοχές Δεκεμβρίου 2011 που κατατέθηκαν Ιανουάριο 2012.
ΑΡΗΣ:
Τα παραπάνω έχουν επισημανθεία από πολλούς συναδέλφους και η απάνστηση είναι πάντα η ίδια σε ερώτησή τους στο τμήμα μισθοδοσίας του νοσοκομείου τους, ότι δηλ. έτσι βγαίνουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Προσέξτε τη βεβαίωση αποδοχών σας που θα σας δωθεί. Το άθροισμα των καθαρών ποσών που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για μισθούς και εφημερίες κατά το 2011 πρέπει να αντιστοιχεί στη διαφορά του καθαρού ποσού μείον τον παρακρατηθέντα φόρο που αναγράφονται στη βεβαίωση αποδοχών.
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο 1300 που γράφεις με μισθό μου μοιάζει (είσαι ειδικευόμενος; )
Το πιθανότερο είναι ότι περιλαμβάνεται κάποιο ποσό μισθοδοσίας που η κατάθεση έγινε εκτός 2011 αλλά αναφέρεται σε αποδοχές του συγκεκριμένου έτους π.χ. αποδοχές Δεκεμβρίου 2011 που κατατέθηκαν Ιανουάριο 2012.
--- Τέλος παράθεσης ---
Γειά σας!
Πράγματι, υπηρέτησα ως ειδικευόμενος.
Πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, το ενδεχόμενο να κατατέθηκαν χρήματα, εκ των υστέρων, δηλαδή Αποδοχές του Δεκέμβρη 2011, να μπήκαν τον Ιανουάριο,
μάλλον δεν πολύ παίζει, γιατί, ο βασικός μισθός, προκαταβάλεται... ???
Εκτός αν συνυπολογίζονται οι Εφημερίες Νοεμβρίου + Δεκεμβρίου 2011 (...), παρά το οτι, θα καταβληθούν μέσα στο 2012... ???
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα παραπάνω έχουν επισημανθεία από πολλούς συναδέλφους και η απάνστηση είναι πάντα η ίδια σε ερώτησή τους στο τμήμα μισθοδοσίας του νοσοκομείου τους, ότι δηλ. έτσι βγαίνουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Προσέξτε τη βεβαίωση αποδοχών σας που θα σας δωθεί.
Το άθροισμα των καθαρών ποσών που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για μισθούς και εφημερίες κατά το 2011 πρέπει να αντιστοιχεί στη διαφορά του καθαρού ποσού μείον τον παρακρατηθέντα φόρο που αναγράφονται στη βεβαίωση αποδοχών.
--- Τέλος παράθεσης ---
Να 'σαι καλά! :)
Πράγματι, πολύ σημαντική επισήμανση...!
Παρόλα αυτά, ο "παρακρατηθείς φόρος", στη Βεβαίωση Αποδοχών μου, είναι στα 1800κάτι ευρώ (...), αντί για τα 1300 που ανέφερα...! ??? ???
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση