Γενικά > Γενική συζήτηση
Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Δ. Κουναλάκης:
Εάν σου το κάνω έτσι, τι έχεις να πεις;
Απορία δική μου συνεπώς στο ίδιο μήκος κύματος......
Πού είναι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας; Ποιο είναι το μέρος που μοιράζει τις αποστάσεις ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη από κάθε μεριά της Ελλάδας;
Μήπως η Αθήνα; Αλήθεια πόσες φορές έχει κάνει η ΕΛΕΓΕΙΑ εκλογές για το ΔΣ της στην Αθήνα;;;;;
Μην μου πεις ότι δεν έχει δικό της χώρο... Η ακαδημία που στεγάζεται;;;
Αφού δεν είσαι ούτε εγκάθετος, ούτε αδαής, και έχεις άποψη, τι πιστεύεις;
Επίσης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ Δημοκρατικοί θεσμοί μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα συμμετέχοντας σε αυτά (ίσως το βλέπετε πολύ ρομαντικό), αλλά θα μπορούσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το ΔΣ ή την προεδρία της ΕΛΕΓΕΙΑ και κερδίζοντας τη θέση αυτή να φέρετε την αλλαγή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι ξέρεις από ιστορία σχετικά;
Νίκος Κιοσές:
Η εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη (βολεύει καλύτερα από Καβάλα) ή μέσο αλληλογραφίας με συστημένες επιστολές που θα ανοιχτούν από την εφορευτική επιτροπή και θα περιέχουν φάκελο με σφραγισμένο ψηφοδέλτιο για να μην μαλώνουμε που θα ψηφίσει ο κάθε ένας.
Όσο για την ιστορία δεν ξέρω κάτι αλλά βλέποντας όποιον αποχωρεί από μια θέση που κατείχε στην ΕΛΕΓΕΙΑ να δημιουργεί το δικό του φορέα θεωρώ ότι το κάνει για προσωπικό όφελος πχ Σκληρός ΕΕΕEΠ Περδικάκη Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών (δεν ξέρω από ποιον)
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό όλη αυτή την ιστορία αποκόμισα την εντύπωση ότι ο κ. Μπέλλος έκανε πίσω γιατί «φοβήθηκε» και όχι γιατί δεν βρήκε ανθρώπους να υποστηρίξουν την ιδέα του. Η δική μου εκτίμηση είναι ό «φόβος» αυτός ήταν να μην χάσει τα ψήγματα εξουσίας που του προσέφερε η ΕΛΕΓΕΙΑ, δηλαδή τις ιδιότητα του Συντονιστή και του εξεταστή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "η ισχύς εν τη ενώση"
Θεωρώ ότι ένας συνδικαλιστικός φορέας "Ένωση" και ένας επιστημονικός φορέας "Εταιρία" ή "Κολέγιο" αρκούν
Όπως είπε και ο κ. Μιχάλης "... η επανάσταση πρέπει να γίνει εκ των έσω"
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη (βολεύει καλύτερα από Καβάλα) ή μέσο αλληλογραφίας με συστημένες επιστολές που θα ανοιχτούν από την εφορευτική επιτροπή και θα περιέχουν φάκελο με σφραγισμένο ψηφοδέλτιο για να μην μαλώνουμε που θα ψηφίσει ο κάθε ένας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φαντάζομαι ότι θα το προτείνεις.... και εσύ. Κατέγραψε την αντίδραση στην πρόταση σου...
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσο για την ιστορία δεν ξέρω κάτι αλλά βλέποντας όποιον αποχωρεί από μια θέση που κατείχε στην ΕΛΕΓΕΙΑ να δημιουργεί το δικό του φορέα θεωρώ ότι το κάνει για προσωπικό όφελος πχ Σκληρός ΕΕΕEΠ Περδικάκη Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών (δεν ξέρω από ποιον)
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Σκληρός αποχώρισε μετά από την υποψηφιότητα του για πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, η ΕΕΕΕΠ ήταν λάθος κατά την γνώμη μου και τώρα κάνει το Ελληνικό Κολέγιο Γενικής Ιατρικής.
Αλλά η Περδικάκη δεν συμμετέχει στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. γιατί δεν βγήκε πρόεδρος... Και επίσης, υπάρχουν αρκετοί στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. που δεν έχουν προηγούμενα με την ΕΛΕΓΕΙΑ.
Συνεπώς, γιατί εξ αρχής πρέπει όλα να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό όλη αυτή την ιστορία αποκόμισα την εντύπωση ότι ο κ. Μπέλλος έκανε πίσω γιατί «φοβήθηκε» και όχι γιατί δεν βρήκε ανθρώπους να υποστηρίξουν την ιδέα του. Η δική μου εκτίμηση είναι ό «φόβος» αυτός ήταν να μην χάσει τα ψήγματα εξουσίας που του προσέφερε η ΕΛΕΓΕΙΑ, δηλαδή τις ιδιότητα του Συντονιστή και του εξεταστή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "η ισχύς εν τη ενώση"
Θεωρώ ότι ένας συνδικαλιστικός φορέας "Ένωση" και ένας επιστημονικός φορέας "Εταιρία" ή "Κολέγιο" αρκούν
Όπως είπε και ο κ. Μιχάλης "... η επανάσταση πρέπει να γίνει εκ των έσω"
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Μπέλλος δεν φοβήθηκε. Δεν είναι άνθρωπος που κάνει παράτολμα βήματα. Προσέχει τις κινήσεις του. Και ακόμη και η συζήτηση που γινόταν ήταν λόγος για να χάσει τα "προνόμια". Συνεπώς, δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Επέτρεψε μου να ξέρω κάτι παραπάνω.
Αυτή τη στιγμή έχουμε την ΕΛΕΓΕΙΑ που έχει θέσεις σε όλα διεθνή & ευρωπαϊκά ερευνητικά και γενικότερα επιστημονικά δίκτυα, εκπροσωπεί την Ελλάδα παντού και ανησυχεί για το Κολλέγιο. Για κάποιο ουδέτερο παρατηρητή, αυτό για μια επιστημονική εταιρία φαντάζει περίεργο, καθώς σε ένα επιστημονικό φορέα όλες αυτές η διασυνδέσεις είναι απαραίτητες για να προχωρήσει επιστημονικά. Τι ελπίδες έχει ένας νέος επιστημονικός φορέας; Μόνο εάν του αφεθεί ένα επιστημονικό αντικείμενο χωρίς ανταγωνισμό..... Άρα ποια η αγωνία; Ή ξεφεύγει κάτι στον ουδέτερο παρατηρητή μας;;;;
Τι διαφορά έχει αυτή τη στιγμή η Ένωση από την ΕΛΕΓΕΙΑ; Μήπως τα ίδια πρόσωπα φοράνε διαφορετικό καπέλο;
Και τέλος, στην ιστορία, η καινούργια γνώση και η δημιουργία πάντα ερχόταν από κάτι το νέο και διαφορετικό και όχι από τα παλαιά και γηρασμένα. Όλα σε αυτή τη ζωή κάνουν τον κύκλο τους. Διαφωνείς; Πως θα σου φαινόταν ο παππούς σου ή ο πατέρας σου να προσπαθεί να βγάλει από την μέση για να μείνει μόνο αυτός; Λίγο από βρυκόλακα δεν φέρνει; Ή προτιμάς τον Ηρώδη;
Δεν είμαι ο fun του κολεγίου, όσο κι σου φαίνεται το αντίθετο, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει κάθε προσπάθεια να καταπνίγεται. Η ΕΛΕΓΕΙΑ δεν είναι στις δόξες της πια, γηράσκει κάθε μέρα και περισσότερο. Χρειάζεται μεγάλες αλλαγές. Τα "συμβόλαια" πρέπει να καούν και να ξαναρχίσει με νέα πνοή. Και δεν βλέπω να το κάνει. Τι κάνεις με τον ασθενή σου, που δεν θέλει να αποχωριστεί την γάγγραινα του; Του επιβάλεις την θεραπεία;
timex:
Νομιζω πως υπάρχει το Ελληνικο Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής και το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών στο οποίο είναι πρόεδρος η κ.Περδικάκη και η ιστοσελίδα του είναι είναι εδω Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Γεμίσαμε εταιρείες, ενώσεις και κολλέγια!!
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομιζω πως υπάρχει το Ελληνικο Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής και το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών στο οποίο είναι πρόεδρος η κ.Περδικάκη και η ιστοσελίδα του είναι είναι εδω Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχεις δίκιο το διόρθωσα.
Εγγραφή ή Είσοδος
Γεμίσαμε εταιρείες, ενώσεις και κολλέγια!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση