Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εχουν δικαίωμα σε εφημερίες σε Κ.Υ ή Νοσοκομείο οι κατέχοντες άγονο αγροτικό;

<< < (2/3) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε, πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφεις. Αποτελούν μέρος κάποιας εγκυκλίου ή νόμου; Γιατί δεν βλέπω κάπου να αναφέρεται αυτό. Βέβαια σε κάποιες επιμέρους παραγράφους υπάρχει σχετική αναφορά/παραπομπή σε Υπουργικές αποφάσεις, όμως το σύνολο του κειμένου από που προέρχεται;
Π.χ. αν δούμε την παράγραφο:

--- Παράθεση ---Οι αγροτικοί ιατροί υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά (Ν.3487/55, ΦΕΚ 354, τ. Α΄, 1955) στην Κοινότητα ή στο Δήμο όπου είναι η έδρα του Περιφερειακού Ιατρείου, σε οκτάωρη πρωινή απασχόληση, καθώς και στην περιοχή ευθύνης τους σε τακτές και ισότιμα κατανεμημένες επισκέψεις που καθορίζονται από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας.
Οι ημέρες και οι ώρες των επισκέψεων θα αναφέρονται στο πρόγραμμα λειτουργίας του ΠΙ και των εξεταστηρίων. Το πρόγραμμα και τα τηλέφωνα των αγροτικών ιατρών στα οποία θα βρίσκονται εκτός του ωραρίου τους, θα αναρτώνται στην εξώθυρα του ΠΙ, των εξεταστηρίων και θα κοινοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία του Πε.Σ.Υ.Π και στους Δήμους της περιοχής ευθύνης τους.
--- Τέλος παράθεσης ---

τι σημαίνει το καθημερινά; ιδιαίτερα όταν υπάρχει αναφορά σε νόμο του 1955; Σίγουρα το 1955 δεν υπήρχε αργία τουλάχιστον το Σάββατο. Άρα πρέπει να ανοίγουν και το Σάββατο τα Π.Ι. και Κ.Υ. για τακτικά περιστατικά;


--- Παράθεση ---Οι αγροτικοί ιατροί, μετά το πέρας του ωραρίου τους διαμένουν είτε στην έδρα του ΠΙ είτε στην περιοχή ευθύνης του, εφόσον υπάρχει στέγη που πληρεί στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαμονής, με εξαίρεση όσων συμμετέχουν σε πρόγραμμα εφημερίας του ΚΥ και μόνο για την ημέρα της εφημερίας τους.
Η διανυκτέρευση του προσωπικού είναι υποχρεωτική, τις εργάσιμες ημέρες, στην έδρα του ΠΙ.
Σε αντίθετη περίπτωση και μόνο με άδεια της Προϊσταμένης Αρχής (Ν.2071/92, ΦΕΚ 123, τ. Α, 1992) Κεντρικής Υπηρεσίας του Πε.Σ.Υ.Π, δύνανται να διαμένουν και εκτός της περιοχής ευθύνης τους.
--- Τέλος παράθεσης ---

Η παραπομπή στο νόμο 2071/92 αναφέρεται στο υποχρεωτικό της παραμονής και διανυκτέρευσης στην έδρα του Π.Ι; Δεν το γνωρίζω. Διαφορετικά από που προκύπτει το υποχρεωτικό της παραμονής και διανυκτέρευσης;

kefalidisg:
  Το κείμενο αυτό το πήρε το μάτι μου στο φόρουμ των greekmeds και πραγματικά δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Αν ισχύουν τα παραπάνω  και λάβουμε υπόψη και την οδηγία που λέει  ότι οι γενικοί γιατροί που διορίζονται στα ΠΙ έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους αγροτικούς τότε ''καήκαμε''.
  Τι ισχύει λοιπόν; καλό θα ήταν να μας το ξεκαθάριζε κάποιος!!

stelika:
Δεν ξέρω ρε παιδιά. Δεν μπορεί όλα τα πράγματα στην Ελλάδα να είναι φλου. Οποιος γνωρίζει το τι ισχύει σίγουρα ας μας διαφωτίσει παρακαλώ!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε, το κείμενο που ανάρτησες παραπάνω από που το βρήκες;
Γι΄αυτό σε ρώτησα την προέλευσή του και βλέπω ότι δεν απαντάς.
Μου δίνει την εντύπωση ενός συνονθυλεύματος νόμων και υπουργικών αποφάσεων. Μήπως έχει κυκλοφορήσει από τη διοίκηση νοσοκομείου ή ΠΕΣΥ ή ΔΥΠΕ με σκοπό να "ψαρώσει" όσους το διαβάζουν; Επαναλαμβάνω μου δίνει την εντύπωση ότι έχει γίνει επιλογή νόμων και υπουργικών αποφάσεων που γράφουν μόνο όσα "βολεύουν" όποιον έχει συντάξει το κείμενο. Ενδεχομένως πολλά απ' αυτά που γράφει να υπάρχουν μεν να μην ισχύον δε. Μάλιστα πολλά απ' αυτά που γράφει δεν τα τεκμηριώνει, όπως κάνει σε άλλα σημεία και δίνουν την εντύπωση του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".

stelika:
Ναι από το greekmeds το βρήκα και αποτελεί μία ανακοίνωση του ΠΕΣΥΠ Ιονίων Νήσων. Μάλλον έχεις δίκιο για το ψάρωμα που πιθανόν να επιχειρήθηκε σε νέους αγροτικούς!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση