Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ

<< < (4/9) > >>

ΜΙΝΑ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελικα οσοι συναδελφοι δεν εχετε ηλεκτρονικα μεσα τι κανετε; Στην περιοχη μου αλλοι γραφουν με ημερομηνια ιουνιου ,αλλοι κανονικα και αλλοι καθολου

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έχω υπολογιστή σε ένα επισκεπτόμενο ιατρείο. Είχα ενημερώσει τον πρόεδρο και τους ασθενείς για το πρόστιμο, την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταφογράφηση και την εκάστοτε αναστολή του μέτρου.Αυτή τη βδομάδα έκανα ιατρείο κανονικά, δεν έκανα χειρόγραφα συνταγογράφηση και τις πέρασα ηλεκτρονικά το απόγευμα. Εξήγησα βέβαια ότι αυτό γίνεται μόνο για την εξυπηρέτησή τους και ότι δεν προτίθεμαι να το κάνω κάθε φορά. Την επόμενη εβδομάδα θα πήγαινα μόνο για να εξετάσω ασθενείς και όποιος ήθελε συνταγογράφηση θα ερχόταν στο περιφερειακό ιατρειο όπου μπορώ να τους εξυπηρετήσω. Το αποτέλεσμα ήταω πριν 1 ώρα να με ενημερώσουν ότι ο εξοπλισμός είναι ήδη στο επισκεπτόμενο ιατρείο και ότι αύριο θα έρθει ο τεχνικός για τη σύνδεση.

D-Michalis:
Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο τίμια και «πιεστική» παράλληλα στάση.

Καλά είναι όμως να έχει ενημερωθεί και η διοίκηση και ο εισαγγελέας εγγράφως, με έγγραφο παρόμοιο με αυτό που έχουμε –από τη μονάδα μας- δημοσιεύσει παλαιότερα εδώ, για «προστασία» από κατηγορίες περί «άρνησης παροχής υπηρεσιών»

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο Σταύρος Αποστολίδης στην εκπομπή του στον Status 94.2.
Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι γιατρός στο νότιο τμήμα του Έβρου, ζήτησε ένα Ευρώ από ασφαλισμένη προκειμένου να της παραδώσει χειρόγραφη συνταγή.

Ο γιατρός δε ζήτησε φακελάκι, αλλά προφανώς παρερμήνευσε το τι ισχύει με τις χειρόγραφες συνταγές.

Λόγω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όποιος γιατρός συντάσσει χειρόγραφη συνταγή καλείται να πληρώσει ένα Ευρώ. Το ποσό παρακρατείται από τη μισθοδοσία του. Βέβαια όταν αποφασίστηκε αυτό δεν προέβλεψαν ώστε να μην πληρώνει ο γιατρός όταν δε λειτουργεί το σύστημα.
Έτσι ο συγκεκριμένος γιατρός που δεν μπορούσε να γράψει μέσω υπολογιστή ζήτησε ένα ευρώ.

Κωμικοτραγική κατάσταση, όπως και πολλές ακόμα στο Ελληνικό δημόσιο.

Harper:
Δεν ξερω αν το θεμα εχει βαλτωσει λογω τροικας.
Το σιγουρο πάντως ειναι πως σε μεγαλο ποσοστο περιφερειακων ιατρειων συνταγογραφουμε ακομη χειρογραφα.Εχουν γινει εγγραφα και εκκλησεις αλλα ουδεν.Τετοια αδιαφορια ειναι πρωτοφανης.Λυπάμαι που το λεω αλλα΄ο Ελ καταλαβαινει μονο από φοβερα.
Προσωπικα συνταγογραφησα ολη αυτη τη βδομαδα σε μια γκριζα ζωνη επιβολης ή μη του προστιμου.Δε μπορω όμως να βαλω άλλο πλάτη σε ένα κρατος(?) που δε σεβεται τον ασθενη-εμενα ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτο.
Αν το υπουργειο παιζει τη γατα με το ποντικι με την τροικα μην περιμενει απο μενα πως θα συνεχισω να λειτουργω ως υποτακτικος
Αν εχουμε να κανουμε με σοβαρους ανθρωπους(που δεν βλεπω τετοια δειγματα) πρεπει να δωθει λυση ΑΜΕΣΑ!
Η αρνηση αναστολης του προστιμου αρχιζει και μου βρωμαει.
Απο Δευτερα προσωπικα σταματω καθε ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ συνταγη και θα εξεταζω μονο περιστατικα.Αν κάποιος θελει τα φαρμακα του και επιμενει θα τα συνταγογραφω σε απλο χαρτι του κεντρου υγειας που ανηκω.Οι κυριοι που βρισκονται ψηλα δεν εχουν καταλάβει πως εχουμε αποκτησει τετοια σχεση εμπιστοσυνης με τους ασθενεις που ακομη και αν γκρινιαξουν στο τελος θα δειξουν κατανοηση.Εξάλλου καλο θα ειναι ΟΛΟΙ στην εισοδο του ιατρειου μας να βάλουμε και σχετικη ανακοινωση που θα διαβαζει ο κοσμος.
Ας δουμε λοιπον απο Δευτερα ποιος θα ζοριστει γιατι προσωπικα ασκησεις στα στεφανιαια μου και στα εγκεφαλικα μου κυτταρα  δεν προτιθεμαι να κανω.

ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξερω αν το θεμα εχει βαλτωσει λογω τροικας.
Το σιγουρο πάντως ειναι πως σε μεγαλο ποσοστο περιφερειακων ιατρειων συνταγογραφουμε ακομη χειρογραφα.Εχουν γινει εγγραφα και εκκλησεις αλλα ουδεν.Τετοια αδιαφορια ειναι πρωτοφανης.Λυπάμαι που το λεω αλλα΄ο Ελ καταλαβαινει μονο από φοβερα.
Προσωπικα συνταγογραφησα ολη αυτη τη βδομαδα σε μια γκριζα ζωνη επιβολης ή μη του προστιμου.Δε μπορω όμως να βαλω άλλο πλάτη σε ένα κρατος(?) που δε σεβεται τον ασθενη-εμενα ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτο.
Αν το υπουργειο παιζει τη γατα με το ποντικι με την τροικα μην περιμενει απο μενα πως θα συνεχισω να λειτουργω ως υποτακτικος
Αν εχουμε να κανουμε με σοβαρους ανθρωπους(που δεν βλεπω τετοια δειγματα) πρεπει να δωθει λυση ΑΜΕΣΑ!
Η αρνηση αναστολης του προστιμου αρχιζει και μου βρωμαει.
Απο Δευτερα προσωπικα σταματω καθε ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ συνταγη και θα εξεταζω μονο περιστατικα.Αν κάποιος θελει τα φαρμακα του και επιμενει θα τα συνταγογραφω σε απλο χαρτι του κεντρου υγειας που ανηκω.Οι κυριοι που βρισκονται ψηλα δεν εχουν καταλάβει πως εχουμε αποκτησει τετοια σχεση εμπιστοσυνης με τους ασθενεις που ακομη και αν γκρινιαξουν στο τελος θα δειξουν κατανοηση.Εξάλλου καλο θα ειναι ΟΛΟΙ στην εισοδο του ιατρειου μας να βάλουμε και σχετικη ανακοινωση που θα διαβαζει ο κοσμος.
Ας δουμε λοιπον απο Δευτερα ποιος θα ζοριστει γιατι προσωπικα ασκησεις στα στεφανιαια μου και στα εγκεφαλικα μου κυτταρα  δεν προτιθεμαι να κανω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ίδιο θα κάνω και εγώ. Υπολόγισα οτι έχω χρεωθεί ήδη 145 ευρώπουλα απο τις χειρόγραφες που ηλιθιοδώς έγραφα μέχρι σήμερα και δεν έχω υπολογίσει τα πρόστιμα απο τις διαφορετικές τιμές κλεισίματος του χρηματιστηρίου ΧΑΠ και ΣΔ.
Θα δημοσιεύεται στις εφημερίδες πλέον πόσο πάει η Lantus σήμερα?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση