Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 17:28:54

Αποστολέας Θέμα: n–3 Fatty Acids and Cardiovascular Outcomes in Patients with Dysglycemia  (Αναγνώστηκε 2584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Ιουνίου 2012, 18:54:10
Αναγνώστηκε 2584 φορές
Αποσυνδεδεμένος

KERASIDISN


This article (10.1056/NEJMoa1203859) was published on June 11, 2012, at NEJM.org.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Background
The use of n–3 fatty acids may prevent cardiovascular events in patients with recent
myocardial infarction or heart failure. Their effects in patients with (or at risk for)
type 2 diabetes mellitus are unknown.
Methods
In this double-blind study with a 2-by-2 factorial design, we randomly assigned
12,536 patients who were at high risk for cardiovascular events and had impaired
fasting glucose, impaired glucose tolerance, or diabetes to receive a 1-g capsule
containing at least 900 mg (90% or more) of ethyl esters of n–3 fatty acids or placebo
daily and to receive either insulin glargine or standard care. The primary
outcome was death from cardiovascular causes. The results of the comparison between
n–3 fatty acids and placebo are reported here.
Results
During a median follow up of 6.2 years, the incidence of the primary outcome was
not significantly decreased among patients receiving n–3 fatty acids, as compared
with those receiving placebo (574 patients [9.1%] vs. 581 patients [9.3%]; hazard
ratio, 0.98; 95% confidence interval [CI], 0.87 to 1.10; P = 0.72). The use of n–3 fatty
acids also had no significant effect on the rates of major vascular events (1034 patients
[16.5%] vs. 1017 patients [16.3%]; hazard ratio, 1.01; 95% CI, 0.93 to 1.10;
P = 0.81), death from any cause (951 [15.1%] vs. 964 [15.4%]; hazard ratio, 0.98; 95%
CI, 0.89 to 1.07; P = 0.63), or death from arrhythmia (288 [4.6%] vs. 259 [4.1%];
hazard ratio, 1.10; 95% CI, 0.93 to 1.30; P = 0.26). Triglyceride levels were reduced by
14.5 mg per deciliter (0.16 mmol per liter) more among patients receiving n–3 fatty
acids than among those receiving placebo (P<0.001), without a significant effect on
other lipids. Adverse effects were similar in the two groups.

Conclusions

Daily supplementation with 1 g of n–3 fatty acids did not reduce the rate of cardiovascular
events in patients at high risk for cardiovascular events.

(Funded by Sanofi;ORIGIN ClinicalTrials.gov number, NCT00069784.)

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3387 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Δεκεμβρίου 2016, 21:09:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
34569 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Αυγούστου 2019, 09:05:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
10577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουλίου 2020, 00:51:27
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3878 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Οκτωβρίου 2020, 00:38:12
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4769 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιανουαρίου 2021, 14:52:30
από Argirios Argiriou