Το θέμα ειναι σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται το triplex και σε ποιες περιπτώσεις αρκει το doppler. Έχω την αίσθηση οτι το doppler είναι συνηθως επαρκες για να διαγνώσει μια φλεβική ανεπάρκεια, περιφερειακή αρτηριακή νόσο ή στένωση καρωτίδος.
Το doppler είναι κατά βάση επείγουσα εξέταση που θα σας δώσει την πληροφορία αν υπάρχει ροή.
Το triplex θα σας προσθέσει πληροφορίες κυρίως σχετικά με την κατεύθυνση και την ταχύτητα της ροής.
Καλησπέρα σε όλες και όλους. Θα ήθελα να κάνω μία κακόβουλη παρατήρηση.
Ο Denominator(θα σε προτιμούσα Terminator!!!) ως ειδικός παθολόγος(και δεν το λέω ειρωνικά) δίνει με ορθότητα και πλήρη σαφήνεια σε δύο, σύντομες και υπερκατανοητές, προτάσεις την απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε. Αυτό που με προβλημάτισε ήταν ότι το ερώτημα τέθηκε από έναν, επίσης "ειδικό" ιατρό, και μάλιστα μίας ειδικότητας που δεν επιτρέπει την αμάθεια ή έστω και την ημιμάθεια σε τέτοιο επίπεδο(ο νοών νοείτω!). Αλλά και αν ακόμη κάποιος "ειδικός" δεν γνωρίζει μπορεί να ενημερωθεί "εν κρυπτώ" από τα ιατρικά του συγγράμματα ή από το διαδίκτυο. Δόξα τω Θεώ απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα υπάρχουν σε χιλιάδες, τουλάχιστον, ιστότοπους και σε μυριάδες γλώσσες.
Φανταστείτε πως κρινόμαστε από τον μη ιατρικό κόσμο που διαβάζει τέτοιου είδους μηνύματα(όπως το
"έχω την αίσθηση"). Και για να είμαι ειλικρινής, αυτή την παρατήρηση μού την έκανε ένα συγγενικό μου πρόσωπο, που παρακολουθεί το φόρουμ και δεν έχει καμία σχέση με ιατρική παιδεία.
Ευχαριστώ.