Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Triplex ή Doppler;
NewGP:
Triplex καρωτίδων άμφω 148 ευρώ; Διαβάζω καλά; Μηπως να γραφω doppler?
Triplex αρτηριών και φλεβων κατω ακρων: 74x2 και 53χ2 = 148 + 106 = 254 ευρώ!!!
Ειναι οι τιμές τελείως αναντίστοιχες με τις υπόλοιπες του ΕΟΠΥΥ ή είναι η ιδέα μου;
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςTriplex καρωτίδων άμφω 148 ευρώ; Διαβάζω καλά; Μηπως να γραφω doppler?
Ειναι οι τιμές τελείως αναντίστοιχες με τις υπόλοιπες του ΕΟΠΥΥ ή είναι η ιδέα μου;
--- Τέλος παράθεσης ---
α) Γιατί σημειώνετε το x2; Πού λέει η τιμολόγηση ότι απευθύνεται μόνο στο ένα σκέλος;
β) Γιατί και φλεβών και αρτηριών; Οι παθήσεις - και αντίστοιχα η σημειολογία - είναι πολύ-πολύ διαφορετικές. Ας επιλέξουμε τι απαιτείται.
NewGP:
α) Υπέθεσα ότι παει αντιστοιχα π.χ. με τον υπερηχο μαστου όπου το επιλέγουμε διπλά αν θελουμε και τους 2 μαστους. Μάλλον έχετε δίκιο
β) Σωστό, αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που συνυπάρχουν αρτηριοπάθεια και φλεβοπάθεια κάτω άκρων. Πάντως και μεμονωμένα η αρτηριογραφία ή φλεβογραφία μου φαίνεται ακριβή εξέταση, όταν το Doppler τιμολογείται με 8 ευρώ
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςTriplex καρωτίδων άμφω 148 ευρώ; Διαβάζω καλά; Μηπως να γραφω doppler?
--- Τέλος παράθεσης ---
α) Γιατί σημειώνετε το x2; Πού λέει η τιμολόγηση ότι απευθύνεται μόνο στο ένα σκέλος;
β) Γιατί και φλεβών και αρτηριών; Οι παθήσεις - και αντίστοιχα η σημειολογία - είναι πολύ-πολύ διαφορετικές. Ας επιλέξουμε τι απαιτείται.
--- Τέλος παράθεσης ---
NewGP:
Το θέμα ειναι σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται το triplex και σε ποιες περιπτώσεις αρκει το doppler. Έχω την αίσθηση οτι το doppler είναι συνηθως επαρκες για να διαγνώσει μια φλεβική ανεπάρκεια, περιφερειακή αρτηριακή νόσο ή στένωση καρωτίδος.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο θέμα ειναι σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται το triplex και σε ποιες περιπτώσεις αρκει το doppler. Έχω την αίσθηση οτι το doppler είναι συνηθως επαρκες για να διαγνώσει μια φλεβική ανεπάρκεια, περιφερειακή αρτηριακή νόσο ή στένωση καρωτίδος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το doppler είναι κατά βάση επείγουσα εξέταση που θα σας δώσει την πληροφορία αν υπάρχει ροή.
Το triplex θα σας προσθέσει πληροφορίες κυρίως σχετικά με την κατεύθυνση και την ταχύτητα της ροής.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση