Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ

<< < (3/3)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νομίζω ότι με αυτό απαντάται η ερώτηση ως προς τη συμμετοχή στα φάρμακα. Σε τύπου 2 10% και στις ινσουλίνες. Ως προς τα αναλώσιμα, επικοινώνησε ασθενής μου με τον ΟΑΕΕ όπου του είπαν ΟΛΑ τα αναλώσιμα με 0%, αναγραφή στο βιβλιάριο ΙΚΑ με ταυτόχρονη χορήγηση βεβαίωσης από εμάς.

--- Τέλος παράθεσης ---

Όπως παραθέτεις τις λίστες του ΕΟΦ για τις συμμετοχές έτσι μπορεί να παραθέσει κάποιος και το ΦΕΚ για την διαδικασία προμήθειας αναλωσίμων!
Αναρωτιέμαι αν ο κάθε ασφαλισμένος που παίρνει αναλώσιμα έχει συμφέρον να μεταφέρει ότι του είπαν όλα με 0%;
Επίσης αν θέλει αναγραφή σε συνταγολόγιο του ΙΚΑ, σημαίνει ότι μόνο οι συμβεβλημένοι μπορούν να γράφουν αναλώσιμα; Γιατί το ΦΕΚ λέει γνωμάτευση από όλους τους γιατρούς (συμβεβλημένους και μη), αγορά και στη συνέχεια αναζήτηση - απόδοση δαπάνης.
Επαναλαμβάνω: Γράφουμε όπως κρίνει ο καθένας. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν ελέγχει.
Τρανό παράδειγμα οι προηγούμενοι μήνες που σε κάποιες περιοχές αποζημιώθηκαν αναλώσιμα με 25% κι αλλού με 0%

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ:
λογω της οδηγιας του ιατρικου συλλογου  εδωσα γνωματευση σε ασθενη του ικα πουπηγε να την θεωρησει και τελικα μιλησα με τον διευθυντη του ικα ο οποιος δεν ηταν ενημερος για την διαδικασια με την γνωματευση και  αφου τον ενημερωσα μου ειπε οτι αν δεν γραφτουν σε χειρογραφη συνταγη αδικα ταλαιπωρουνται οι ασθενεις.......υποθετω οτι η αναρχια θα συνεχιστει.. εχω μιλησει με 2-3 συναδελφους και ο καθενας κανει αλλα, αρα σε πανελληνιο επιπεδο  ισχυει το απολυτο αλαλουμ.....αυτο το προβλημα δημιουργηθηκε γιατι δουλευουμε ως πυθειες ππροσπαθωντας να ερμηνευσουμε τι θελει να πει ο ποιητης-νομοθετης και τι θα μασησει  την επομενη για να τα φερει τουμπα.....τι θα γινει με τις συνταγες που δωσαμε μεχρι τωρα με σδ 2 0%,η τα αναλωσιμα 25%...οτι να'ναι.....

gnch:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νομίζω ότι με αυτό απαντάται η ερώτηση ως προς τη συμμετοχή στα φάρμακα. Σε τύπου 2 10% και στις ινσουλίνες. Ως προς τα αναλώσιμα, επικοινώνησε ασθενής μου με τον ΟΑΕΕ όπου του είπαν ΟΛΑ τα αναλώσιμα με 0%, αναγραφή στο βιβλιάριο ΙΚΑ με ταυτόχρονη χορήγηση βεβαίωσης από εμάς.

--- Τέλος παράθεσης ---

Όπως παραθέτεις τις λίστες του ΕΟΦ για τις συμμετοχές έτσι μπορεί να παραθέσει κάποιος και το ΦΕΚ για την διαδικασία προμήθειας αναλωσίμων!
Αναρωτιέμαι αν ο κάθε ασφαλισμένος που παίρνει αναλώσιμα έχει συμφέρον να μεταφέρει ότι του είπαν όλα με 0%;
Επίσης αν θέλει αναγραφή σε συνταγολόγιο του ΙΚΑ, σημαίνει ότι μόνο οι συμβεβλημένοι μπορούν να γράφουν αναλώσιμα; Γιατί το ΦΕΚ λέει γνωμάτευση από όλους τους γιατρούς (συμβεβλημένους και μη), αγορά και στη συνέχεια αναζήτηση - απόδοση δαπάνης.
Επαναλαμβάνω: Γράφουμε όπως κρίνει ο καθένας. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν ελέγχει.
Τρανό παράδειγμα οι προηγούμενοι μήνες που σε κάποιες περιοχές αποζημιώθηκαν αναλώσιμα με 25% κι αλλού με 0%

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απολύτως με το ότι κανείς δεν ξέρει. Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοσχεδιάζουμε, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε εγκυκλίους ανθρώπων που πιθανότατα ιατρείο έχουν αντικρύσει μόνο ως ασθενείς. Ως προς το ΦΕΚ, πάλι έχεις δίκιο, ο ΙΣΑ όμως με σημερινή του ανακοίνωση ερώτημα στον ΕΟΠΥΥ, αυτό ακριβώς επισημαίνει, ότι δηλαδή οι πιστοποιημένοι μη συμβεβλημένοι έχουν απλά αποκλειστεί από την αναγραφή αναλωσίμων. Καταλήγω, παραθέτοντας απλά ό,τι καλύτερο έχει γραφεί επανειλημμένα από διακεκριμένο μέλος του forum: ΑΓΝΟ ΧΑΟΣ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση