Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ
EzeΤΡΟΛ:
--- Παράθεση ---1) Ταινιες και αναλωσιμα ολα δωρεαν σε ολους τους διαβητικους
3) Ινσουλινες σε ΣΔ τυπου 2 -> 10%
--- Τέλος παράθεσης ---
Βάι, βάι, βάι ορέ μπίρομ.
Αλ σικιμέ βουρ ντουβαρά.
Εγώ μέχρι τώρα, έχοντας πραγματοποιήσει 3-4 ανακυβισθήσεις, είχα καταλήξει να γράφω με το παλιό, 0% τις ινσουλίνες και 25% τα αναλώσιμα (για τ2).
Τώρα ειλικρινά με αυτά που διάβασα έπαθα κοκομπλόκο και δεν ξέρω τί να κάνω. Σημειωτέον, ότι πρέπει να βρισκόμαστε εναρμονισμένοι με ό,τι κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του ίδιου σχηματισμού και γιατί όχι, όλης της περιοχής, Νομού, κ.λπ.
--- Παράθεση ---2) που γραφονται? αγνωστο!!!!! Μονο χειρογραφα καμια αλλη ενημερωση δεν ειχαν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ρητά ότι τα αναλώσιμα χορηγούνται με ιατρική γνωμάτευση που έχει ισχύ ένα έτος.
Όμως, έτσι οι φμφ δεν είχαν πού να οπισθοκολλήσουν το κουπόνι κι έτσι προέκυψε η ανάγκη (που όμως δεν επισημοποιήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ) να υπάρχει και χειρόγραφη συνταγή από μπλοκ του πάλαι ποτέ ΙΚΑ.
NewGP:
Υπάρχει παρολα αυτά κάποια εγκύκλιος που αναφέρει ότι τα φάρμακα του ΙΦΕΤ εξαιρούνται από τα πρόστιμα;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρόστιμο χρεώνεται για κάθε συνταγή που περνάει από χειρόγραφη σε ηλεκτρονική ο φαρμακοποιός.
Για τα φάρμακα του ΙΦΕΤ και τα αναλώσιμα που δεν υπάρχουν στην ΗΣ, ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να τα περάσει ηλεκτρονικά και έτσι δεν μπορεί να μπει πρόστιμο 1€
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ υπευθυνη των φαρμακευτικών δαπανων μου είπε τις ταινιες να τις γραφουμε στο συνταγολογιο του ΙΚΑ! Όταν ρωτησα για το προστιμο ειπε οτι δεν ισχυει για τα αναλωσιμα και οταν ρωτησα σε ποια εγκυκλιο αναφερεται αυτο μου προτεινε να κανουμε ως ΚΥ γραπτο ερωτημα ωστε να μας απαντησει γραπτα!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Προφανώς η εν λόγω υπάλληλος είναι υπεράνω του αναθεωρημένου κανονισμού του ΕΟΠΥΥ όπου περιγράφεται σαφώς η διαδικασία χορήγησης αναλωσίμων μέσω γνωμάτευσης και θεώρησης αυτής από τον ελεγκτή χωρίς να διακρίνεται ο θεράπων σε συμβεβλημένο ή μη, ΕΣΥτη κ.λ.π.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει και η σχετική εγκύκλιος, η οποία αν και πιο παλαιά, ήταν σε ισχύ που πάλι τα ίδια έγραφε ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ
--- Τέλος παράθεσης ---
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το "πρόστιμο" αναφέρεται στον "κόπο" του φαρμακοποιού να μετατρέψει τη χειρόγραφη σε ηλεκτρονική, γεγονός που το επιτρέπει το σύστημα στα σκευάσματα που υπάρχουν στο e-syntagografisi (+1 ευρώ ο φαρμακοποιός - 1 ευρώ ο γιατρός). Είναι οι περιπτώσεις που γράφαμε παλαιότερα όπου ο φαρμακοποιός μπορεί να εκδώσει συνταγή στο όνομα του γιατρού.
Γι' αυτό φωνάζουν κάποιοι του ΙΚΑ που μέχρι τώρα συνταγογραφούσαν χειρόγραφα όλα τα φάρμακα αν και οι μονάδες τους έπρεπε να συνδεθούν από τέλος Μάρτη! (όχι βέβαια ότι τους πείραζε το καθεστώς της χειρόγραφης! Το αντίθετο μάλλον)
Για τα αναλώσιμα (για όσους εφαρμόζουν το "παλιό" σύστημα με τα συνταγολόγια του ΙΚΑ) και για τα φάρμακα ΙΦΕΤ δεν υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής της χειρόγραφης σε ηλεκτρονική γιατί πολύ απλά τα σκευάσματα δεν υπάρχουν στο e-syntagografisi, οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για περίπτωση "προστίμου".
Ας ξεκολλήσουμε απ' αυτό το θέμα.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει και η σχετική εγκύκλιος, η οποία αν και πιο παλαιά, ήταν σε ισχύ που πάλι τα ίδια έγραφε ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστό, άλλωστε εδώ και κάποιους μήνες τα ΦΕΚ βγαίνουν για το θεαθήναι και η χώρα κυβερνάται με φετφάδες.
gnch:
Εγγραφή ή Είσοδος
Νομίζω ότι με αυτό απαντάται η ερώτηση ως προς τη συμμετοχή στα φάρμακα. Σε τύπου 2 10% και στις ινσουλίνες. Ως προς τα αναλώσιμα, επικοινώνησε ασθενής μου με τον ΟΑΕΕ όπου του είπαν ΟΛΑ τα αναλώσιμα με 0%, αναγραφή στο βιβλιάριο ΙΚΑ με ταυτόχρονη χορήγηση βεβαίωσης από εμάς.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση