Παραθέτω παρακάτω ένα πρόσφατο κείμενο του jack από άλλο σημείο του φόρουμ. Είναι ένα κείμενο το οποίο αξίζει νομίζω, να έχει μια δική του, ξεχωριστή, θέση. Ο τίτλος είναι δικός μου, αλλά αν ο jack δεν συμφωνεί τον αλλάζω.Σκεφθηκαμε αληθεια ποτε ότι το 1 δις δαπάνη στα φαρμακα επιπλεον(ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ) υπερκαλυπτει τις εφημεριες που μας χρωστανε?
Μηπως τελικα αντι να τα ριχνουμε ΟΛΑ στο ρημαδοκρατος να εχουμε το θαρρος να παραδεχθουμε πως τα λεφτα που λειπουν απο τις ιδρωμενες εφημεριες καποιων ειναι τα λεφτα που μπηκαν με ανεση στην τσεπη άλλων που απλά...συνταγογραφησαν?
Αμφισβητει κανεις πως μεχρι σημερα υπάρχουν συναδελφοι που ο μισθος τους ειναι κλασμα μπροστα σε άλλου ειδους...κερδη?
Μηπως το να εκτρεφουμε κλινικουλες και τμηματακια εκει που δε χρειαζονται μονο και μονο για να βγαζουν καποιοι διευθυνταραδες το κατιτις τους αυτοματα δημιουργουμε μαυρες τρυπες στον προυπολογισμο και αδυνατουμε μετα να καλυψουμε ΣΟΒΑΡΑ ΚΕΝΑ εκει που πραγματικα χρειάζονται?Μηπως οι βυσματικες τοποθετησεις -αποσπασεις-μεταθεσεις καποιων εχουν συνωστισει λειτουργους υγειας καπου και αλλου οι ελλειψεις ειναι τραγικες?
Μηπως αντι να τα ριχνουμε ΟΛΑ σε ενα σαπιο πολιτικο συστημα να δουμε λιγακι και διπλα μας και να υποθεσουμε πως τα λεφτα που μασ χρωστανε τα εχουν τσεπωσει “μαυρα“ κάποιοι με ή χωρίς ποδιες που ροκανιζουν το συστημα υγειας ?
Συναδελφοι...το πάρτι τελειωσε.Καιρος να το καταλαβουμε ΟΛΟΙ και να βαλουμε πλατη.Τα λεφτα ειναι μετρημενα.Φθανουν-δε φθανουν.Δεν υπαρχει περιθωριο σπαταλης.Οσο καποιοι θα συνεχισουν να ξεζουμιζουν τις δομες τοσο καποιοι άλλοι θα υποφερουν.Και η καταρρευση ειναι θεμα χρονου
Ο νεος υπουργος δε μπορω να πω πως μου ειναι συμπαθης..Μάλλον το αντιθετο
Αλλά ομολογω πως αν δικαιως καποιες δομες-συνηθειες ειναι ζημιογονες τοτε η προοπτικη συγχωνευσεων (χωρις απολυσεις) και ο εξορθολογισμος της δαπάνης στο φαρμακο δε με βρισκουν αντιθετο.
Καιρος να αναλαβουμε τις ευθυνες και ας μην κρυβομαστε σε δικαιολογιες που τελικα δεν εξυπηρετουν το συστημα αλλα την τσεπη μας.Δεν παει άλλο...
Συγνωμη για τον πιθανο ΛΑΙΚΙΣΜΟ αλλα πρεπει να αρχισουμε να βλεπουμε την αληθεια καταμματα.Μηπως ο ιατρικος κοσμος να γινει μερος της λυσης?
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος