Ο γιατρός επέστρεψε στα καθήκοντα του και εργάζεται κανονικά από τη Δευτέρα 12/5/2014, με βάση διαπιστωτική πράξη του Υπουργείου Υγείας στις 30/4/2014, στο κείμενο της οποίας γράφεται: "Διαπιστώνουμε την αυτοδίκαιη επάνοδο του ιατρού …….. στα καθήκοντα του από 20/2/2014 (ημερομηνία δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης), διοτι κηρυχθηκε αθώος κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων Λάρισας για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη….." "…έχοντας τη βεβαίωση του γραμματέα του Εφετείου Λάρισας ότι δεν ασκήθηκε ενώπιον του κατά της ανωτέρω απόφασης το ένδικο μέσο της έφεσης…."
Για να ανακεφαλαιώσουμε το ιστορικό της υπόθεσης:
- Ο γιατρός τέθηκε σε αργία με υπουργική απόφαση στις 15/1/2014
- Το δικαστήριο εγινε στις 10/2/2014 και η αίτηση του γιατρού στο Νοσοκομείο Λάρισας για ανάκληση της πράξης θέσης του σε αργία εγινε στις 24/2/2014 (επρεπε να διαρρεύσει διαστημα δέκα ημερών, παρ΄ότι η απόφαση ηταν αθωωτική και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, για να καλυφθεί το θεωρητικό ενδεχόμενο της άσκησης έφεσης από την εισαγγελία στο προαναφερόμενο διάστημα)
- Η αιτηση του Νοσοκομειου Λάρισας προς το Υπουργείο για ανάκληση της αργίας εγινε στις 27/2/2014
- Η διαπιστωτική πράξη για επάνοδο του γιατρού στη θέση του εκδόθηκε από το υπουργείο στις 30/4/2014, έφθασε στο Νοσοκομείο Λάρισας στις 8/5 και στο Κ.Υ. Αγιας στις 9/5.
Με άλλα λόγια διέρρευσαν δύο ολόκληροι μήνες για την ενδοϋπηρεσιακή διεκπεραίωση της υπόθεσης στο Υπουργείο Υγείας. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν αμέτρητα τηλεφωνήματα και δύο αυτοπρόσωπες επισκέψεις του γιατρού (ή εκπροσώπου του) για διερεύνηση του σταδίου της διαδικασίας και επιτάχυνση της. Βέβαια να πούμε ότι ο γιατρός στερείται πολιτικού "μέσου". Ισως η διαδικασία να ήταν ταχύτερη εάν διέθετε.
Επειδή η δίκη και η αθώωση του συναδέλφου έγινε πολύ γρήγορα μετα τη θέση του σε αργία, το Νοσοκομείο Λάρισας δεν διέκοψε τη μισθοδότηση του. Ο συναδελφος δηλαδή ηταν λίγο τυχερός στην ατυχία του, αφου έχασε μόνο τα χρήματα από τις εφημερίες κατά το διάστημα της αργίας. Διαφορετικά, θα έπρεπε να περιμένει ένα απροσδιόριστα μεγάλο διάστημα για να του επιστραφούν οι μισθοί που αδίκως έχασε. Αλλά και η μείωση των εσόδων του απο τις απολεσθείσες εφημερίες δεν ειναι βέβαια ευκαταφρόνητη ζημιά.