Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 09:23:22

Αποστολέας Θέμα: Γιατροί του ΕΣΥ σε αργία με βάση κατάπτυστο νόμο  (Αναγνώστηκε 15613 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Φεβρουαρίου 2014, 08:26:06
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να κανει και καποιος τον δικηγορο του διαβολου λιγο;

Μιας που ο νομος εφαρμοζεται σε ολους τους ΔΥ:

Αν η κατηγορια ηταν οτι παρενοχλουσε σεξουαλικα τις συναδελφους του;

Οτι εκβιαζε επιχειρηματιες προκειμενου να μην τους επιβαλλει προστιμα για φοροδιαφυγη;

Οτι απαιτουσε σεξουαλικες "χαρες" για να περασει τους εξεταζομενους;

Οτι απαιτουσε χρηματα για να κανει εισαγωγες;

Οτι χειρουργουσε με πλαστα πτυχια με δυσαναλογα υψηλη νοσηροτητα/θνητοτητα;

ΑΝ στην τελικη ηταν guilty as charged στην προκειμενη περιπτωση;

Και τοτε θα ηταν ΟΚ να περιμενουμε να τελεσιδικησει η αποφαση για να απομακρυνθει απο την θεση του ο υπαλληλος;

   Συνάδελφε, ελπίζω η παράθεση των παραπάνω επιχειρημάτων να είναι αποκλειστικά για ρητορική εξάσκηση, στα πλαίσια υπόδυσης του ρόλου του συνηγόρου του διαβόλου, και να μην τα πιστεύεις κι όλας. Όπως και να έχει το πράγμα, θα απαντήσω.
   Πως εισαι σίγουρος ότι μια κατηγορία κατά δημοσίου υπαλλήλου, από αυτές που αναφέρεις, είναι όντως πραγματική και δεν είναι συκοφαντική για να πλήξει και να εξοντώσει τον υπάλληλο; Εάν π.χ. μια υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας δεν με χωνεύει για κάποιες παρατηρήσεις που της έκανα για λάθη ή παραλείψεις της και επινοήσει μια φανταστική ιστορία για σεξουαλική παρενόχληση της εκ μέρους μου, εγω  με βάση τον κατάπτυστο νόμο «παίρνω πόδι». Ή, εάν κάποιοι διεφθαρμένοι υπάλληλοι υπηρεσίας ενοχλούνται από έντιμο συνάδελφο τους που δεν παίρνει «μίζες» και τους «χαλάει την πιάτσα», μπορούν οι αχρείοι να «στήσουν» μία σκευωρία και να τον κατηγορήσουν ότι αυτός «λαδώνεται» για να τον βγάλουν από τη μέση.
   Το λογικό θα ήταν λοιπόν, αν ήθελε η κυβέρνηση να αποφύγει την χρονοτριβή που συνεπάγεται η αναμονή τελεσίδικης απόφασης (μετά από έφεση για αρχική καταδίκη) και να διασφαλισει παράλληλα το τεκμήριο της αθωότητας, να ορίζει ο νόμος ότι απαιτείται μία πρωτόδικη τουλάχιστον καταδίκη δικαστηρίου πριν τεθεί ο υπάλληλος σε αργία. Και επιπλέον να ορίσει ότι τέτοιες υποθέσεις  εκδικάζονται κατά προτεραιότητα και με επιταχυνόμενες διαδικασίες από τα δικαστήρια, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις. Αλλα πώς να περιμένει κανείς λογική σε αυτή τη χώρα και με αυτή την κυβέρνηση;
   Με όπλο αυτόν τον φονικό νόμο, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αποκεφαλίζει με συνοπτικες διαδικασίες και με τη συνδρομή εγκάθετων της στη δημόσια διοίκηση ή κομματικά στρατευμένων πολιτών, όσους δημόσιους  υπάλληλους δεν είναι της αρεσκείας της. Με την κατασκευή ψευδών κατηγορητηρίων για ανύπαρκτα ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα θα θέτει σε αργία όσους έχουν το θράσος να εκφράζουν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική, δημιουργώντας καθεστώς τρόμου και επιτυγχάνοντας τη σιωπή των υπολοίπων.
   Αν αυτό το καθεστώς οι φιλοκυβερνητικοί το ονομάζετε δημοκρατικό, ποια είναι η διαφορά του από τα αυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
H υπόθεση ήταν ένα τεράστιο fault του λέα. Διότι ναι, ο παράλογος και παράνομος νόμος μπορεί να υπάρχει, αλλά πώς πας εσύ κύριε λέα και τον ενεργοποιείς και απαγγέλλεις κατηγορία σε βαθμό ...κακουργήματος ( ! ) εναντίον ενός ιατρού επειδή στην τσάντα μιας μαντάμ-μπουμπούκι βρέθηκαν κλεμμένες και πλαστογραφημένες συνταγές επ' ονόματί του; Και ιδίως όταν ξέρεις ότι μια τέτοια απαγγελία κατηγορίας θα είχε ως συνέπεια την άμεση αργία του;
Δηλαδή, δεν φταίει μόνο η ΤΡΟΪΚΑ και το ξενόδουλο γκουβέρνο μας (που μετράει μέρες), αλλά καμιά φορά φταίμε κι εμείς οι ίδιοι οι πολίτες και λειτουργοί αυτής της χώρας.

   Η υπόθεση χρονολογείται απο τον Δεκέμβριο του 2008. Που να φαντασθεί τότε ο εισαγγελέας ότι θα ψηφιζόταν αυτος ο νόμος το 2012;


Η λογικη (τουλαχιστον οσον αφορα στο πνευμα του νομου) ειναι η ιδια με αυτην της προφυλακισης.

Δεν ειναι "κατηγορω καποιον για ο,τι μου κατεβει στο κεφαλι και αυτος απολυεται", πρεπει οι κατηγοριες να επαληθευονται απο απτα, αντικειμενικα στοιχεια που να τις υποστηριζουν και που, στην περιπτωση που ανεφερες, δυστυχως για τον συναδελφο, υπηρχαν.

Αυτο που ισχυριζεσαι θα συνεβαινε εαν τιθετο σε αργια ο ανθρωπος επειδη μια βοηθος φαρμακειου ΕΙΠΕ οτι της εδωσε ενα μπλοκ ναρκωτικων εναντι αμοιβης, χωρις αυτο να ανευρεθει πουθενα.

ΥΓ: Το τι πιστευω πραγματικα ειναι αλλο θεμα, εδω κανουμε συζητηση και ας μενει το ad personam.

20 Φεβρουαρίου 2014, 00:02:05
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ενας συνάδελφος  Γενικης  Ιατρικης του Κέντρου Υγείας Αγιάς  παύθηκε από την εργασία  του στις αρχες της εβδομαδας που μας πέρασε, με διαπιστωτική πράξη με βάση τον νόμο  4093/2012,  που ορίζει  ότι δημόσιοι υπάλληλοι που διώκονται για κάποιο κακούργημα  τίθενται αυτοδίκαια  σε αργία.

Είχαμε συζητήσει και παλαιότερα για αυτό το κατάπτυστο νομοθέτημα, όπου είχα προβλέψει ότι γρήγορα θα το ξεχάσουμε, έως να καεί και η δική μας γούνα. Και δυστυχώς δεν είχα άδικο.
Δες τε το Link πιο κάτω για να θυμηθείτε με πιά λοβέρδια φιλοσοφία εισήχθησαν στην νομική μας φαρέτρα τέτοια εκτρώματα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

21 Φεβρουαρίου 2014, 21:45:07
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η λογικη (τουλαχιστον οσον αφορα στο πνευμα του νομου) ειναι η ιδια με αυτην της προφυλακισης.
...............

  -  Προφυλάκιση γίνεται οταν υπάρχει είτε ενδεχόμενο φυγής του υπόδικου στο εξωτερικό, είτε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια απο υποτροπή του αδικήματος του κατηγορουμένου, άρα στην περίπτωση μας δεν έχει νόημα η εφαρμογη της λογικης της προφυλάκισης.
  -  Ανεξάρτητα απο τα προηγούμενα και πάνω απο όλα, η προφυλάκιση, ή αν προτιμας, μια προ-δικαστική "ποινή" του υποδίκου, αποφασίζεται απο τον ανακριτή ή τον εισαγγελέα, δηλαδή απο εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας και όχι απο υπουργούς, δηλαδή εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας. Ως γνωστόν, στα δημοκρατικά καθεστώτα υπάρχει ανεξαρτησία και διάκριση των εξουσιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), ενώ η παραβίαση των ορίων της δικαστικης εξουσίας απο την εκτελεστική αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των δικτατορικών καθεστώτων.
  -  Συμπερασματικά, η λογική του νόμου ειναι όχι της προφυλάκισης, αλλά της τρομοκράτησης των δημοσίων υπαλλήλων.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

13 Μαρτίου 2014, 23:43:18
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Λοιπόν, ακούστε τι είπε απολογούμενος ο υπουργός μας σε εκπομπή της "Ζούγκλας" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπου κατηγορήθηκε οτι υπόδικο καθηγητή Πανεπιστημίου όχι μόνο δεν τον έθεσε σε αργία, αλλά τον διόρισε και πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΕΟΦ: "....δεν μπαίνεις σε διαθεσιμότητα με κατηγορία, πρέπει να υπάρχει καταδίκη......δηλαδή επειδή κάποιος κατηγορεί κάποιον θα τον ξηλώνεις;.....οταν θα αποφανθεί το δικαστήριο και εάν υπάρξει έστω πρωτόδικος βαθμός καταδίκης, τότε θα υπάρχει θέμα......στον Δυτικό κόσμο υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας....". Λογικά και αυτονόητα πράγματα δηλαδή, αλλά είναι να μη βγαίνεις απο τα ρούχα σου όταν αυτά τα αυτονόητα που στα λόγια υπερασπίζεται, τα καταργεί στην πράξη με τις αποφάσεις του; "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις".

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

  Η περιγραφή της υπόθεσης απο το χρονικό σημείο 1:06:00 του βίντεο και μετά
  Οι δηλώσεις τού υπουργού απο το χρονικό σημείο 1:13:30 του βίντεο και μετά
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

14 Μαρτίου 2014, 10:49:30
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
δηλαδή επειδή κάποιος κατηγορεί κάποιον θα τον ξηλώνεις;.....οταν θα αποφανθεί το δικαστήριο και εάν υπάρξει έστω πρωτόδικος βαθμός καταδίκης, τότε θα υπάρχει θέμα.....

Και όμως, όπως έχουμε ήδη πεί παραπάνω, αυτό ακριβώς το θέμα (το κατάπτυστο) έχει γίνει νόμος αυτού του κράτους και ας μή κάνει το δίκαιο ο κ. αυτός για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν τα πιστεύει αυτά γιατί δεν φέρνει τροπολογία στη βουλή ή γιατί δεν παραιτείται μη συναινών στην συγκυβέρνηση σε μία κυβέρνηση που κατήργησε δημοκρατικά δικαιώματα πολιτών?
Τα κροκοδείλια δάκρυα υποκρισίας ένθεν και ένθεν έχουν καταντήσει λασπόλακκο αυτή τη χώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2014, 10:51:05 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

14 Μαρτίου 2014, 11:49:48
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Θα γράψω κάτι κι ας με πάρετε με τις πέτρες.
Ο κος Τομπούλογλου έχει καταδικαστεί ακόμη; Νομίζω όχι.
Επομένως έπρεπε να είναι ακόμη στη θέση του ως διοικητής του νοσοκομείου; Δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται ότι του αφαιρείται το τεκμήριο της αθωότητας πριν την καταδίκη του.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2014, 11:54:55 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Μαρτίου 2014, 13:13:05
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα γράψω κάτι κι ας με πάρετε με τις πέτρες.
Ο κος Τομπούλογλου έχει καταδικαστεί ακόμη; Νομίζω όχι.
Επομένως έπρεπε να είναι ακόμη στη θέση του ως διοικητής του νοσοκομείου; Δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται ότι του αφαιρείται το τεκμήριο της αθωότητας πριν την καταδίκη του.

Αδαμάντιε, η θέση του Διοικητή Νοσοκομείου ειναι πολιτικό αξίωμα και όχι κοινή θέση εργασίας. Στις περιπτώσεις αυτες είθισται (σε άλλα κράτη, πλην της Ελλάδας) να παραιτείται κάποιος ακόμη και επι υποψίας διαπραξης αδικήματος, είτε απο ευθιξία, είτε για να κατευνάσει την λαϊκή κατακραυγή. Επιπλέον, παραιτούμενος απο το πολιτικό αξίωμα που κατείχε, επιστρέφει στη θέση εργασίας που είχε και συνεχίζει να κερδίζει "τα προς το ζήν", πράγμα που δεν συμβαίνει όταν χάνει τη δουλειά του με βαση τον κατάπτυστο νόμο ενας δημόσιος υπάλληλος.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

14 Μαρτίου 2014, 13:36:35
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Καθηγητής δημόσιας εκπαίδευσης που συλλαμβάνεται να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.
Δημόσιος λειτουργός που συλλαμβάνεται να τα παίρνει.
Γιατρός του ΕΣΥ που συλλαμβάνεται με το φακελάκι στο χέρι (ή στην τσέπη).
Πρέπει να απομακρύνονται μέχρι να εκδικαστούν;

Για να μην πάω σε πιο βαριές περιπτώσεις π.χ. παιδεραστία κ.α.

Ο νόμος είναι παράλογος όταν π.χ. ως κατηγορούμενο για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος σε βάζει σε διαθεσιμότητα.
Όμως υπάρχουν αδικήματα (ας κρίνουν οι νομικοί ποια)  που πρέπει να μπαίνεις σε διαθεσιμότητα μέχρι να εκδικαστούν. Με προϋπόθεση άμεσης εκδίκασης και πλήρους αποκατάστασης σε περίπτωση αθώωσης.

14 Μαρτίου 2014, 14:29:40
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθηγητής δημόσιας εκπαίδευσης που συλλαμβάνεται να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.
Δημόσιος λειτουργός που συλλαμβάνεται να τα παίρνει.
Γιατρός του ΕΣΥ που συλλαμβάνεται με το φακελάκι στο χέρι (ή στην τσέπη).
Πρέπει να απομακρύνονται μέχρι να εκδικαστούν;

Όχι, δεν πρέπει να απομακρύνονται διότι "μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις". Διότι υπάρχουν και οι σκευωρίες και οι καλοθελητάδες και οι παρεξηγήσεις.
Και η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες περιπτώσεις (να σας θυμίσω το πρόσφατο με το Βαβύλη που επί μέρες βοούσαν τότε τα ΜΜΕ αλλά τώρα με την αθώωση το έπαιξαν για κάτι δευτερόλεπτα και τέρμα?).
Εξ’ άλλου, ποιος είναι αυτός που μπορεί τόσο εύκολα να υποτροπιάσει, όταν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω του και το μικροσκόπιο των υποψιασμένων (ή των ματάκηδων) είναι επικεντρωμένο σ’ αυτόν?

Να φτιάξουμε διαδικασίες που να απονέμουν άμεσα δικαιοσύνη με πειθαρχικά συμβούλια που συνεδριάζουν τάχιστα και με δικαστήρια που θα εκδικάζουν σύντομα και όχι την επόμενη δεκαετία.
Επειδή όμως η «δημοκρατία» μας δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αντί να συστρατευτεί στη θεραπεία αυτής της ασθένειας, ρίχνει βιτριόλι στους πολίτες και τη δημοκρατία.

Όσο για τους έχοντας πολιτικές θέσεις, όπως ο αναφερθείς ανωτέρω, με κάλυψε απόλυτα ο κ. Λουμάκης.

« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2014, 14:35:38 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

14 Μαρτίου 2014, 18:23:00
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να φτιάξουμε διαδικασίες που να απονέμουν άμεσα δικαιοσύνη με πειθαρχικά συμβούλια που συνεδριάζουν τάχιστα και με δικαστήρια που θα εκδικάζουν σύντομα και όχι την επόμενη δεκαετία.
Επειδή όμως η «δημοκρατία» μας δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αντί να συστρατευτεί στη θεραπεία αυτής της ασθένειας, ρίχνει βιτριόλι στους πολίτες και τη δημοκρατία.
Δυστυχώς εκεί στηρίζονται όλα τα λαμόγια και κάνουν ό,τι κάνουν. Το τόνισα και στην τοποθέτησή μου ότι απαιτούνται γρήγορες διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης.
Φυσικά η δημοκρατία πρεσβεύει ότι καλύτερα οι ένοχοι έξω από τη φυλακή παρά ένας αθώος στη φυλακή.

Ο Βαβύλης νομίζω έκανε φυλακή κάποια χρόνια. Για κάποιες κατηγορίες αθωώθηκε.

19 Ιουνίου 2014, 13:25:39
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Ο γιατρός επέστρεψε στα καθήκοντα του και εργάζεται κανονικά από τη Δευτέρα 12/5/2014, με βάση διαπιστωτική πράξη του Υπουργείου Υγείας στις 30/4/2014, στο κείμενο της οποίας  γράφεται: "Διαπιστώνουμε την αυτοδίκαιη επάνοδο του ιατρού …….. στα καθήκοντα του από 20/2/2014 (ημερομηνία δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης), διοτι κηρυχθηκε αθώος κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων Λάρισας για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη….." "…έχοντας τη βεβαίωση του γραμματέα του Εφετείου Λάρισας ότι δεν ασκήθηκε ενώπιον του κατά της ανωτέρω απόφασης το ένδικο μέσο της έφεσης…."
   Για να ανακεφαλαιώσουμε το ιστορικό της υπόθεσης:
- Ο γιατρός τέθηκε σε αργία  με υπουργική απόφαση στις 15/1/2014
- Το δικαστήριο εγινε στις 10/2/2014 και η αίτηση του γιατρού στο Νοσοκομείο Λάρισας για ανάκληση της πράξης θέσης του σε αργία εγινε στις 24/2/2014 (επρεπε να διαρρεύσει διαστημα δέκα ημερών, παρ΄ότι η απόφαση ηταν αθωωτική και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, για να καλυφθεί το θεωρητικό ενδεχόμενο της άσκησης έφεσης από την εισαγγελία στο προαναφερόμενο διάστημα)
- Η αιτηση του Νοσοκομειου Λάρισας προς το Υπουργείο για ανάκληση της αργίας  εγινε στις 27/2/2014
- Η διαπιστωτική πράξη για επάνοδο του γιατρού στη θέση του εκδόθηκε από το υπουργείο στις 30/4/2014, έφθασε στο Νοσοκομείο Λάρισας στις 8/5 και στο Κ.Υ. Αγιας στις 9/5.
   Με άλλα λόγια διέρρευσαν δύο ολόκληροι μήνες για την ενδοϋπηρεσιακή  διεκπεραίωση της υπόθεσης στο Υπουργείο Υγείας. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν αμέτρητα τηλεφωνήματα και δύο αυτοπρόσωπες επισκέψεις του γιατρού (ή εκπροσώπου του) για διερεύνηση του σταδίου της διαδικασίας και επιτάχυνση της. Βέβαια να πούμε ότι ο γιατρός στερείται πολιτικού "μέσου". Ισως η διαδικασία να ήταν ταχύτερη εάν διέθετε.
   Επειδή η δίκη και η αθώωση του συναδέλφου έγινε πολύ γρήγορα μετα τη θέση του σε αργία, το Νοσοκομείο Λάρισας δεν διέκοψε τη μισθοδότηση του. Ο συναδελφος δηλαδή ηταν  λίγο τυχερός στην ατυχία του, αφου έχασε μόνο τα χρήματα από τις εφημερίες κατά το διάστημα της αργίας. Διαφορετικά, θα έπρεπε να περιμένει ένα απροσδιόριστα μεγάλο διάστημα για να του επιστραφούν οι μισθοί που αδίκως έχασε. Αλλά και η μείωση των εσόδων του απο τις απολεσθείσες εφημερίες δεν ειναι βέβαια ευκαταφρόνητη ζημιά.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

Λέξεις κλειδιά: ΕΣΥ Αργία 4093/12 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
4393 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιανουαρίου 2013, 23:55:13
από timex
6 Απαντήσεις
3969 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Απριλίου 2014, 21:48:25
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
17252 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2018, 13:04:00
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7827 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Δεκεμβρίου 2020, 19:38:36
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
6844 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Σεπτεμβρίου 2023, 00:02:31
από Argirios Argiriou