Καλησπέρα.
Για να διεκδικήσεις άλλη θέση σε Π.Ι. ή Κ.Υ. μέσω της προκήρυξης αγροτικών πρέπει να έχεις παραιτηθεί προτού καταθέσεις αίτηση όπως αναφέρει το υπουργείο.
Αν σε προβληματίζει η απώλεια της μονιμότητας που ανέφερες στην αρχή, αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού λογικά με την ανάληψη στη νέα θέση θα μπορέσεις να καταθέσεις νέα αίτηση για μονιμοποίηση αφού θα έχεις την απαιτούμενη προϋπηρεσία από την προηγούμενη θέση και λογικά θα μπορείς να εξελιχθείς και σε Α' σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το μεγάλο μεσοδιάστημα ανεργίας που προκύπτει τον τελευταίο χρόνο από την προκήρυξη μέχρι το διορισμό των γενικών γιατρών που φτάνει τους 6-8 μήνες και υποθέτω αυτό είναι που σε προβληματίζει. Δεν ξέρω αν είσαι διατεθειμένη να κάνεις κάτι άλλο στο μεσοδιάστημα. Π.χ. ιδιωτικό ιατρείο με ή χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα μπορούσε να είναι μια λύση; Θα έλεγα ότι η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα μπορούσε να είναι καλύτερη λύση για ένα (νέο) ιδιώτη γιατρό αλλά προς το παρόν δεν έχει πληρώσει γιατρούς από αρχή του χρόνου και δεν ξέρω αν μπορεί ένας (νέος) ιδιώτης να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.
Σημείωση: ο χαρακτηρισμός "νέος ιδιώτης" δεν αναφέρεται στην ηλικία του γιατρού αλλά νέος στο ιδιωτικό επάγγελμα.
Αν δεν θες να παραιτηθείς και να διεκδικήσεις άλλα θέση τότε πρέπει να περιμένεις προκήρυξη που όπως αναφέρθηκε παραπάνω έχουν ανασταλεί εδώ και καιρό και μάλλον για πολύ καιρό ακόμη. Και όπως γνωρίζεις οι προκηρύξεις αναφέρονται μόνο σε Κ.Υ. και σε Πολυδύναμα Π.Ι. κι όχι σε "απλά" Π.Ι. που μπορείς να διεκδικήσεις μέσω προκήρυξης αγροτικών.
Μια πιθανότητα (που δεν προϋποθέτει παραίτηση) που μπορεί να σ' ενδιαφέρει είναι η μετάθεση σε Κ.Υ. ή Πολυδύναμο Π.Ι.
που έχει κενή οργανική θέση και βρίσκεται σε άγονη ζώνη Γ'. Δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία όμως έχω πρόσφατα 2 παραδείγματα στο Νοσοκομείο Χίου (που ανήκει στη ζώνη Γ') όπου ήρθαν μ' αυτό τον τρόπο 2 ειδικευμένοι σε κενές οργανικές θέσεις από κεντρικότερα νοσοκομεία.
Το ΦΕΚ με τα Νοσοκομεία και Κ.Υ. που ανήκουν στη ζώνη Γ' βρίσκεται εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος