Γενικά > Γενική συζήτηση

Χορήγηση ή μη φαρμάκων σε ασφαλισμένους ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ

<< < (2/3) > >>

Ιορδάνης Καπάνταης:
"Ηράκλειο, 27/07/2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Το Προεδρείο του Ι.Σ.Η. αντιλαμβάνεται πλήρως τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Είναι πολιτική μας βούληση να σεβαστούμε τη συνδικαλιστική προσπάθεια όλων των επαγγελματικών ομάδων. Στα πλαίσια των αρχών αυτών αντιλαμβανόμαστε πλήρως την προσπάθεια των φαρμακοποιών.

Οι περισσότεροι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι στη χώρα έχουν πάρει απόφαση να χορηγούν φάρμακα στο ΕΤΑΑ(ΤΣΑΥ). Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου συμπαρατασσόμενος με μικρό αριθμό άλλων Συλλόγων έχει διαφοροποιηθεί ως προς την απόφαση αυτή. Δυστυχώς όμως οι αντοχές των ιατρών έχουν φτάσει σε οριακό σημείο –γεγονός για το οποίο έχει επανειλημμένως ενημερωθεί το Προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου- και εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεχίζει την πολιτική αυτή προτείνουμε στους συναδέλφους ιατρούς του Ν. Ηρακλείου να προμηθεύονται τα φάρμακα από τους όμορους Νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνης.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γρηγόρης Πασπάτης          Γεώργιος Καραντινός"

Τελικά φαίνεται ότι η αναφορά του ιατρικού μας συλλόγου ότι στους περισσότερους νομούς χορηγούνται φάρμακα στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ,μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα  ::)
Και αποτελεί το λιγότερο τραγική ειρωνία το γεγονός οτι ασχολούμαστε συνεχώς με θετικές/αρνητικές λίστες,χορήγηση γενώσιμων/πρωτότυπων φαρμακων,σύμβαση ή μη με τον ΕΟΠΥΥ κλπ., αλλά δεν κάνουμε τιποτα για να αντιμετωπίσουμε ενα τόσο σοβαρό ζήτημα,τη στιγμή μαλιστα που πληρώνουμε κανονικότατα τις εισφορές μας στο ΤΣΑΥ, είτε άμεσα (ιδιώτες) ειτε έμμεσα (δημόσιοι ιατροί).  >:(
 :-[

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στη Χίο δέχονται συνταγές του ΤΣΑΥ που όμως να είναι γραμμένες χειρόγραφα (αν και το ταμείο είναι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση) στα νέου τύπου συνταγολόγια που χορηγεί το ταμείο τα οποία είναι ίδια με του ΙΚΑ με διαφορετικό λογότυπο πάνω αριστερά!
Δεν ήξερα καν την ύπαρξή τους. Θα απευθυνθώ στο τοπικό παράρτημα να δω πώς μπορώ να τα προμηθευτώ. Άλλη μία αδικαιολόγητη σπατάλη φυσικά όπως έκαναν και τα άλλα ταμεία που άλλαξαν συνταγολόγια λίγο πριν τα καταργήσουν λόγω ηλεκτρονικής!

Τροποποίηση από πιο ενημερωμένο φαρμακοποιό:
Δέχονται ηλεκτρονικές συνταγές. Σε περίπτωση αδυναμίας έκδοσης ηλεκτρονικής συνταγής εκδίδεται χειρόγραφη συνταγή στα συνταγολόγια του ΤΣΑΥ (παλιά ή νέα) κι όχι σε συνταγολόγια του ΙΚΑ με αναγραφή της ώρας και της αιτίας αδυναμίας έκδοσης ηλεκτρονικής. (μόνη αποδεκτή αιτιολογία η μη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής τη συγκεκριμένη ώρα)
Σχετικά με τα νέα συνταγολόγια του ΤΣΑΥ που έγραψα παραπάνω, υφίστανται και χορηγούνται σε όσους ζητήσουν αντικατάσταση του παλιού συνταγολογίου (λόγω πλήρωσης ή απώλειας).

Harper:
Σήμερα αναγκαστηκα να κανω χρηση του βιβλιαριου υγειας μου.Η εκπληξη μου ηταν μεγαλη οταν ο φαρμακοποιος-δεν τον ηξερα-αρνηθηκε να μου εκτελεσει τη συνταγη λέγοντας μου πως δεν δεχονται ΤΣΑΥ!!!

Σορρυ για το off topic -δεν ηξερα που να γραψω- και να διευκρινισω πως κατανοητη η σταση του φαρμακοποιου αν το ΤΣΑΥ ειναι κακοπληρωτης.
Ηθελα ομως να ρωτησω αν εχει συμβει κ σε άλλους απο εσας να μην εκτελουνται συνταγες ΤΣΑΥ και αναρρωτιεμαι τι διαολο κάνουμε ως υγειονομικοι οταν ο ασφαλιστικος μας φορεας μας αφηνει ξεκρεμαστους συνταγογραφικα.Ειναι σα να εισαι σεφ και να σου απαγορευουν να δοκιμασεις τα φαγητα -ακομη και τα δικα σου-ή σα να πουλας πχ αυτοκινητα σε μια εταιρεια κ να απαγορευεται να αγορασεις εσυ.
Η πλάκα ειναι πως την ιδια ωρα με μενα εξυπηρετουνταν και άλλοι ασφαλισμενοι-διαφορων ταμειων- και οταν συνειδητοποιησαν τι συνεβαινε δεν πιστευαν στα ματια και τα αυτια τους!

gas_fmy:
Σας διαφεύγει οτι στο ΕΤΑΑ-ΤΥΥ υπάγονται και οι φαρμακοποιοί.Οσο πληρώνετε εσείς εισφορές άλλο τόσο πληρώνουν και αυτοί.Αλλά το "ευγενές" ταμείο μας είναι χειρότερος κακοπλητωτής ακόμα και από τον ΕΟΠΥΥ.
4000Ε ΄φέσι έχω αυτή τη στιγμή για τους 6 μήνες αιτούμενο(όχι κέρδος) που μου χρωστά και σε λογαριασμό 500Ε αιτουμένου ποσού,μου αφαίρεσαν συνταγή αξίας 90Ε γιατί  δεν έγραφε θεραπεία μηνός.

EzeΤΡΟΛ:
@ jack: Λίγη υπομονή, στις 1 Νοεμβρίου μπαίνουμε υποχρεωτικά στον ΕΟΠΥΥ και εξισωνόμαστε με τους υπόλοιπους προνομιούχους ασφαλισμένους (π.χ. ΟΓΑτζήδες) που παίρνουν τα φάρμακά τους με πίστωση.

@gas_fmy: Mη δημιουργείτε εντυπώσεις, οι συνταγές σας που "κόβονται" λόγω λαθών, αποζημιώνονται κατόπιν κανονικά όταν κάνετε ένσταση και αποδείξετε ότι δεν φταίτε εσείς για το λάθος αλλά ο ιατρός που έγραψε τη συνταγή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση