ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Σιδηροθεραπεία –Τι σίδηρο επιλέγουμε;

<< < (5/8) > >>

Argirios Argiriou:
Στην Σουηδία τουλάχιστον, μας λέγαν να προτιμούμε να δίνουμε σίδηρο για 3 μήνες, μετά να κάνουμε παύση για 3 μήνες και ούτω καθεξής (εφόσον θεωρούμε ότι ο ασθενής πρέπει να συνεχίσει να παίρνει σίδηρο). Ο λόγος είναι ότι ο σίδηρος έχει μια τάση, σε μακρόχρονη χρήση, να ερεθίζει τον οισοφάγο και να προκαλεί έλκη στον οισοφάγο ακόμη και οισοφαγική στένωση (σε σπάνιες περιπτώσεις).

Δ. Κουναλάκης:
Προσωπικά δίνω σίδηρο σε μορφή εντεροδιαλυτών μικροκαψιδίων. Δεν έχει ενοχλήματα από το ανώτερο γαστρεντερικό και μπορώ να ξεπεράσω όλα τα "περί νηστειας". Ένα χάπι κάθε βράδυ πριν τον βραδυνό υπνο. Το δίμηνο είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα για δύσκολες καταστάσεις.
Μετά στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας συστείνω λήψη για 5 μέρες το μήνα, που μνημονικά βολεύει να είναι κατά την περίοδο.
Παρενέργεια του σιδήρου αυτού είναι κάποιες φορές οι διάρροιες που είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες ....και ότι οι γυναίκες είναι σε καλή κατάσταση και δεν έρχονται για check-up

nek:
  δεν εχω καμια γνωση σχετικα με την διαδικασια για χορηγηση ενδοφλεβια σιδηρου, ειτε πως γραφεται ,ειτε οτιδηποτε σχετικο με την διαδικασια,πχ γινεται στα ιδιωτικα ιατρεια,στο νοσοκομειο ή κεντρο υγειας?

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  δεν εχω καμια γνωση σχετικα με την διαδικασια για χορηγηση ενδοφλεβια σιδηρου, ειτε πως γραφεται ,ειτε οτιδηποτε σχετικο με την διαδικασια,πχ γινεται στα ιδιωτικα ιατρεια,στο νοσοκομειο ή κεντρο υγειας?

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτε για την διαδικασία χορήγησης ενδοφλέβιου σιδήρου. Μου φτάνει που ξέρω ότι μπορεί να κάνει πολύ άσχημη αλλεργική αντίδραση και έτσι δεν θα τον χορηγούσα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (στο ιδιωτικό μου Ιατρείο ή σε Κέντρο Υγείας, αν και τελευταία έχω ακούσει ότι σε μερικά Κέντρα Υγείας στην Σουηδία τον χορηγούν).

md:
IV χορηγηση σιδηρου γινεται σε κλινικες και νομιζω στη Bιοιατρικη.Κοστος περιπου 70 ευρω στη Βιοιατρικη,110 στη Γενικη Κλινικη και βαλε σε Διαβαλκανικο και Αγιο Λουκα.Αυτα προ Covid...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση