Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

ΚΥΘΗΡΑ=ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

<< < (2/7) > >>

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ:
Πολυ σωστά αυτά που προσθέτεις στην δεύτερη παράγραφο σου ,στο μέλλον θα επιταθούν αυτά τα προβλήματα σε 'ολα τα άγονα για λόγους διάφορους και όχι της παρούσης.Ομως αφού θές να μάθεις το ιστορικό για τις προηγούμενες γενιές στα αντικύθηρα μάθε οτι μια δεκαετία πρίν το νησι καλυπτόταν απο ιατρούς του πεζικού(στρατό ξηράς) και ήταν δύο..οκ  κατόπιν δοθηκαν πράγματι πολλά κίνητρα ,διπλή αμοιβή και επίσης πολλές προκηρύξεις  και πολλοί ενδιαφερόμενοι , μείωση του χρόνου αναμονής για ειδικότητα σε περισσότερα του ενός τμήματα έκαναν τα αντικυθηρα περιζήτητα!Αλλά πρόσεχε,υπάρχει το τυρί υπάρχει και η φάκα και τα Αντικύθηρα σας λέω και το σφραγίζω απαιτεί αυτό που λέω ,σκοπός μου είναι και να λυθεί το πρόβλημα με τα αληθινά κίνητρα που υπάρχουν πια και να μην υπάρχουν παραιτήσεις ,στεναχώριες ,και προβλήματα.δηλ έντιμα και ξεκάθαρα πράγματα οκ,αλλά μην αμφισβητείτε τι συμβαίνει στο πιο κολασμένο βράχο του νότιου αιγαίου,ένα σωρό ναυάγια υπάρχουν εκεί γύρω δε σου λέι τίποτα ?
Εχουν ναυγήσει εκεί και κάποιοι συνάδελφοι γιατι αμά θες να φύγεις από εκεί μάθε ότι δεν αρκεί να παραιτηθείς  ,ειδικά τον χειμώνα ,πρέπει να υπάρχει και πλοίο (το χειμώνα την"κάνουνε" καλή η επιδότηση αλλά..αν την πλήρωνε το υπουργείο)έτσι μην αφισβησβητείτε αυτό που λέει ο Λουμιώτης ,οκ είμαι 51  με 2 πτυχία (βιολόγος)αλλά όταν σε παίρνει τηλεφωνο η συνάδελφος και σου λέει θα αυτοκτονήσω οκ παιδιά δεν είναι για κοπέλλες ,αν και οι κάτοικοι εκεί ,έχει αναφερθεί δηλ.από πολλές διασταυρωμένες προφορικές πηγές,στις συναδελφισσες συμπεριφερόνται με πολύ -πολύ μεγαλύτερη ζεστασιά,αλλά έλα πού εγώ δεν το συστήνω σε κοπέλλες...λοιπόν οκ κομμένα τα περττά σχόλια ,το κυθηραϊκό πέλαγος είναι το πιο άγριο στην ελλάδα,οκ,δείτα τα αντικύθηρα στο χάρτη...
Αλλά κύριε Σκούφαλε είδατε το δένδρο και χάσατε το δάσος ,τέλος  πάντων άν βλέπατε τις καταγγελίες που έχω κάνει θα είχατε μία πιο σφαιρική εικόνα του τι συμβαίνει στα ενδότερα της παρηκμασμένης "αυτοκρατορίας " του τριφύλλειου νοσοκομείου,όταν κάποτε(δεκαετία του '50 απο την νότιο λακωνία ,ερχόντουσαν να θεραπευτούν εδώ...ένα νοσοκομείο που χτίστηκε μετα τον πόλεμο του '40 απο δωρρεές ,κύριος δωρητής καί εμπνευστής ο κυθήριος Τριφύλλης Νικ.,αλλά και άλλοι.Ακόμη και σήμερα ανώνυμοι δωρητές προσφέρουν τεράστια ποσά μπάς και βοηθήσουν....κάτι γίνεται,πρ'οσφατα αγοράστηκαν 2 ιταλικά σύγχρονα ασθενοφόρα...αλλά και πολλά πάνε εις μάτην...και πολλές κλίκες υπάρχουν ..δεν προσέξατε την υπερσύγχρονη κατασκευή /νοσοκομείο που σαπίζει τώρα αρκετά χρόνια γιατί υπάρχουν συμφέροντα....και πολλά άλλα..
επίσης  ο τίτλος ήταν  ΚΥΘΗΡΑ =ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ γιατί θέλω να προστατέψω νέους συναδέλφους που έρχονται εδω και δεν έχουν υπόψιν τους οτι Η ΠΡΩΤΗ ,ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ , ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ...ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΦΑΛΕ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ... ΕΝΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ  ΘΕΛΩ..ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μπές εδώ και "κατέβασε" τα αρχεία,επίσης

μπές και εδώ και βρές τηνπόστα(2η απο πάνω μετά την αιμοδοσία που γράφει)  στις 15 Αυγούστου....Διάβασε την επιστολή

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ:
Επίσης για να είναι πιο εύκολο να διαβάσει κανείς του τι συμπεριλάμβανε η e-επιστολή  μου στον τύπο,την ανεβάζω σε έγγραφο word97-2003

Aκόμη εδώ για τα συννημένα έγγραφα:   

και εδώ για την έντονη και άμεση κινητοποίηση των κατοίκων των υπεραγονων Αντικυθήρων,6 μέρες μόλις έφυγε η αγροτική ιατρός την οποία σημειωτέον,ολίγο βέβαια τρομοκρατήθηκε και η συνάδελφος,επιχείρησαν να εμποδίσουν να φύγει.

Sotiris Matsoukas:
Μερικοί γιατροί όταν πέφτουν στα δύσκολα κάνουν ¨μούφες" εισαγωγές σε ψυχιατρικές κλινικές.....
Όποιος δεν μπορεί....δηλώνει παραίτηση....ειδικά αν δεν τα καταφέρνει με τους φλεβοκαθετήρες.....

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςεπίσης  ο τίτλος ήταν  ΚΥΘΗΡΑ =ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ γιατί θέλω να προστατέψω νέους συναδέλφους που έρχονται εδω και δεν έχουν υπόψιν τους οτι Η ΠΡΩΤΗ ,ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ , ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ...ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΦΑΛΕ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ... ΕΝΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ  ΘΕΛΩ..ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν απαντήσω ότι δεν το θεωρώ σωστό, θα αλλάξει κάτι; (Όπως δεν είναι σωστό ο "άγονος" των Αντικυθήρων να κάνει το άγονό του στο Κ.Υ. Κυθήρων να συμπληρώσω).
Παρεμπιπτόντως θεωρώ υπερβολικό τους 2 γιατρούς για 35 άτομα.

Ας δούμε τα δεδομένα, αν τα έχω καταλάβει καλά.
Κ.Υ. Κυθήρων: 1 διευθυντής και 2 επιμελητές Γενική Ιατρικής.
Επίσης κάποιοι αγροτικοί στο Κ.Υ. και στα πέριξ ιατρεία αν υπάρχουν. (αγροτικοί και πέριξ ιατρεία).
Επίσης στο Κ.Υ. υπάγεται το άγονο διθέσιο ιατρείο των Αντικυθήρων.
Αγροτικός στα Αντικύθηρα δεν υπάρχει για τον οποιοδήποτε λόγο.
Πώς θα καλυφθεί το κενό;
Οι κάτοικοι απαιτούν γιατρό και οι αρμόδιοι καλούνται να "κόψουν το κεφάλι τους".
Μια λύση είναι από ΟΛΟΥΣ (εννοώ όλους ακόμη και το διευθυντή) τους διαθέσιμους ιατρούς με ενδεχόμενη κατανομή ανάλογα με κάποια κριτήρια (βαθμός, οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ). Όμως ΟΛΟΙ αν το διάστημα είναι μεγάλο.
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στην περιοχή μου το νησί των Ψαρών (4 ώρες με πλοίο από τη Χίο, 400 κάτοικοι περίπου το χειμώνα) έμεινε χωρίς γιατρό (διθέσιο) για 6 ολόκληρους μήνες. Ο διευθυντής του Κ.Υ. (προς τιμή του) έμεινε 15 ημέρες, κάνοντας εκεί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Δεύτερη λύση, όπως βλέπω στην περίπτωσή σου, είναι όποιος χώσει τον άλλο. Σ' αυτή την περίπτωση ή δεν μιλάς και υπακούς ή αντιδράς. Το εύρος και οι επιλογές αντίδρασης ποικίλουν. Αναζήτηση ισχυρότερου βύσματος; Διαπραγμάτευση "αντισταθμιστικών οφελών"; Άρνηση; "Ασθένεια"; Κοινοποίηση στο κόσμο; Απειλή παραίτησης; Παραίτηση;

Καλές οι προτάσεις σου για μοριοδότηση των αγόνων στην ειδικότητα όμως με το υπάρχον καθεστώς ειδικοτήτων δεν έχει βάση. Τα άγονα δίνουν μια δυνατότητα "πρωίμων" αιτήσεων σε "σπαστές" ειδικότητες. Μόνο αυτό πλέον. Αν μάλιστα μπουν και οι εξετάσεις στη ειδικότητα, τότε δεν πρόκειται να πατήσει αγροτικός σε άγονο ποτέ.
Μόνο ισχυρά οικονομικά κίνητρα μπορούν να προσελκύσουν (ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο) όμως αποκλείεται να υπάρξουν. Αντιθέτως προβλέπονται κι άλλες περικοπές.

Τώρα διάβασα το έγγραφο της παραίτησής σου προς το νοσοκομείο. Είναι οριστική ή θα ανακαλέσεις (δεν ξέρω αν γίνεται) όταν διασφαλιστεί ισότιμη μεταχείριση;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση