Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές
Μπλοκ παροχής υπηρεσιών για εφημερίες σε ιδιωτική Κλινική...?
Xouzouris:
H εδρα σου μπορει να ειναι το σπίτι σου ή οποιος αλλος χωρος δηλώσεις (φυσικα εαν εχεις ιατρείο πρεπει να ειναι το ιατρείο, αν και υπαρχουν καποια παραθυρακια που μπορεις να δηλωσεις το ιατρείο ως "υποκαταστημα", αλλα αυτα ειναι "χουγια ζορικα που καμουν στη Σητεία" που λεει και το τραγούδι). Κατα την έναρξη σε ρωτουν αν ο χωρος ειναι ιατρειο ή οικία, μάλιστα προηγειται της εγκρισης εναρξης επαγγέλματος επι τοπου επισκεψη από υπαλληλο της εφοριας ωστε να διαπιστωθει εαν ο χωρος ειναι οντως οικία, νέο ιατρειο ή αν προσπαθεις να "νομιμοποιήσεις" προϋπαρχον ιατρείο. Εαν δηλωσεις ιατρειο, πρεπει να θεωρησεις στον ΚΒΣ και Βιβλιο Ασθενών και για τις επισκεψεις του ιατρειου εκδιδεις αθεωρητα ΔΠΥ, εαν δηλωσεις ως εδρα την οικια σου δεν θεωρεις βιβλιο ασθενων και εκδιδεις μονο θεωρημένα ΔΠΥ.
Οι προϋποθεσεις του ΠΔ 84 που αναφερθηκε παραπανω αφορουν στο ιατρείο, οχι στην φορολογικη εδρα. Εγω (οπως και δεκαδες αλλοι συνάδελφοι χωρις ιατρειο που εργαζονται με μπλοκάκι στον ιδιωτικο τομέα) ειχα εδρα το σπιτι για περιπου ενα χρονο πριν στησω το ιατρειο. Την εφορια ποσως την ενδιαφερει αν η εδρα σου ειναι ιατρειο ή κοτέτσι, θελει απλα να ξερει που να ερθει να σε βρει αν θελησει να σε ελέγξει.
Οποτε φυσικα και μπορεις να ασκεις νομιμα την ιατρικη ως ελευθεροεπαγγελματιας χωρις ιατρείο, θα σου προσθεσω στις περιπτωσεις που ανεφερες και ολους τους συναδελφους που εργαζονται σε εταιρειες τυπου "SOS ιατροί".
Τώρα, οσον αφορα το σπίτι-ιατρειο, μπορει να γινει αλλα προϋποθετει αυτονομη εισοδο και ξεχωριστη τουαλέτα-χωρο αναμονής-εξεταστηριο (που να μην ειναι κοινοχρηστα με του σπιτιού δηλαδη). Δεν καταλαβαινω τι εννοει "ιδιοκτησιακη αυτονομία" ο συναδελφος παραπανω, πάντως γνωριζω αρκετους συναδελφους που, εχοντας σπιτι με διπλη είσοδο και επαρκείς περισσευουμενους χωρους (τα ± 30 τμ που απαιτει το ΠΔ 84), διαμορφωσαν ιατρείο με τα παραπανω χαρακτηριστικα διατηρωντας μαλιστα μεσοπορτα επικοινωνιας με το σπίτι.
Υπαρχουν γκριζες ζωνες και κενα στα παραπάνω λογω του γεγονοτος ακριβως οτι η αδειοδοτηση ιατρείου και η εναρξη επαγγελματος ειναι δυο διαφορετικα πραγματα που γινονται απο διαφορετικες αρχες. Ετσι, συμφωνα με την εφορια αν εχεις κανει εναρξη εισαι νομιμος (μαλιστα, κατα την αυτοψια πριν την έναρξη το ιατρειο, εφόσον υπαρχει, πρεπει να ειναι οσο πιο "γιαπι" γίνεται, ωστε να μην υπαρχει υποψια προϋπαρχοντος ιατρειου), ενω η Νομαρχια (οταν οι αδειες εκδιδονταν απο τη Νοαμρχια, τωρα δεν ξερω τι γινεται) θελει να βρει κατα την αυτοψια εναν χωρο έτοιμο να δεχτει ασθενεις.
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Οι προϋποθεσεις του ΠΔ 84 που αναφερθηκε παραπανω αφορουν στο ιατρείο, οχι στην φορολογικη εδρα. Εγω (οπως και δεκαδες αλλοι συνάδελφοι χωρις ιατρειο που εργαζονται με μπλοκάκι στον ιδιωτικο τομέα) ειχα εδρα το σπιτι για περιπου ενα χρονο πριν στησω το ιατρειο. Την εφορια ποσως την ενδιαφερει αν η εδρα σου ειναι ιατρειο ή κοτέτσι, θελει απλα να ξερει που να ερθει να σε βρει αν θελησει να σε ελέγξει.
Οποτε φυσικα και μπορεις να ασκεις νομιμα την ιατρικη ως ελευθεροεπαγγελματιας χωρις ιατρείο...
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Για να εξασκήσει κάποιος το ιατρικό επάγγελμα πρέπει πέραν των πτυχίων και όλων των σύννομων εγγράφων να παρέχει τις ιατρικές υπηρεσίες του ως φυσικό ή νομικό πρόσωπο υπό μορφή ιατρικής εταιρείας με δηλωμένη έδρα λειτουργίας*. Τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και οι ιατρικές εταιρείες έχουν μητρώο εγγραφής μόνο στους Ιατρικούς Συλλόγους και όχι στα Επιμελητήρια.
Για να εξασκήσει κάποιος το ιατρικό επάγγελμα πρέπει, απαραιτήτως, να έχει:
1. άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος
2. βεβαίωση αναγγελίας ασκήσεως επαγγέλματος(εφορία)
3. άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου(ιατρικός σύλλογος)
Άρα δεν είναι μόνο η εφορία που σ'ελέγχει. Και βέβαια την εφορία "ποσώς την ενδιαφέρει", αλλά τον ιατρικό σύλλογο νομίζω ότι τον παραενδιαφέρει και γι'αυτό υπάρχει σχετική νομοθεσία. Τώρα το αν είναι σωστό ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.
Εγώ πάντως δεν έγραψα ότι δεν μπορεί κάποιος να μετατρέψει την οικία του σε ιατρείο. Το τονίζω, να μετατρέψει και όχι να χρησιμοποιήσει. Χρειάζεται αίτηση και ειδική απόφαση από την πολεοδομία για μία τέτοια μετατροπή, έτσι ώστε το οίκημα να χαρακτηριστεί "επαγγελματική στέγη". Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας!!!
Βέβαια όλα αυτά είναι τα νόμιμα. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί, εν γνώση του, να κάνει ό,τι αυτός νομίζει με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
* ΝΟΜΟΣ 3418 28-11-2005(ΦΕΚ 287):
ΑΡΘΡΟ 7, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1:
"Ο ιατρός ασκεί τα καθήκοντά του στη διεύθυνση που έχει δηλώσει".
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Εαν δηλωσεις ιατρειο, πρεπει να θεωρησεις στον ΚΒΣ και Βιβλιο Ασθενών και για τις επισκεψεις του ιατρειου εκδιδεις αθεωρητα ΔΠΥ, εαν δηλωσεις ως εδρα την οικια σου δεν θεωρεις βιβλιο ασθενων και εκδιδεις μονο θεωρημένα ΔΠΥ.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Λάθος. Η απόδειξη που πρέπει να δίνουμε στον ασθενή σε κατ'οίκον επίσκεψη είναι τύπου "ΣΕΙΡΑ Α'", δηλαδή επέκταση του βιβλίου ασθενών. Χωρίς βιβλίο ασθενών δεν υφίσταται "ΣΕΙΡΑ Α'".
Αν υπάρχει άλλος νόμος παρακαλώ να τον παραθέσετε, ειδάλλως να μην γράφουμε εικασίες και μη νόμιμες διαδικασίες(εκτός αν το δηλώνουμε από πριν). Υπάρχει κίνδυνος να μπερδέψουμε κάποιον αναγνώστη που αναζητά συγκεκριμένες πληροφορίες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: πώς θεώρησες ΑΠΥ, δηλαδή ΣΕΙΡΑ Α', χωρίς να θεωρήσεις βιβλίο ασθενών; Σύμφωνα με την εφορία(μίλησα πριν από 15 λεπτά) αυτό δεν γίνεται. Μήπως δεν ήταν ΣΕΙΡΑ Α'; Θα μπορούσες να το διευκρινήσεις, σε παρακαλώ, γιατί εάν γίνεται με κάποιο τρόπο καλό είναι να το ξέρουμε. Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δ. Κουναλάκης:
Αθεώρητα δελτία παροχής Υπηρεσιών δίδονται κατ εξαίρεση για ασθενείς που εγγράφονται στο βιβλίο ασθενών ή που φέρουν κωδικό σήμανσης από φορολογικό μηχανισμό και αφορά πράξεις που έγιναν εντός έδρας της επιχείρησης.
Τυπικά, η έκδοση θεωρημένου δελτίου παροχής υπηρεσιών είναι υποχρεωτική εάν δεν έχεις φορολογικό μηχανισμό για όλες τις ενάρξεις επαγγέλματος (γιατρών και μη γιατρών).
Θεωρημένη ΑΠΔ εκδίδεις όταν είσαι "εκτός ιατρείου" είτε για ολοκλήρωση "υπηρεσιών" είτε για πληρωμή σου και δεν εγγράφεται στο βιβλίο ασθενών.
Δεν έχω πρόχειρες τις εγκυκλίους αλλά τα είχα βρει κάποια εποχή...
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑθεώρητα δελτία παροχής Υπηρεσιών δίδονται κατ εξαίρεση για ασθενείς που εγγράφονται στο βιβλίο ασθενών ή που φέρουν κωδικό σήμανσης από φορολογικό μηχανισμό και αφορά πράξεις που έγιναν εντός έδρας της επιχείρησης.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Όπως κάνουν οι ηλεκτρονικοί όταν σου επισκευάζουν τον Η/Υ εντός της επιχείρησής σου.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση