Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές
Μπλοκ παροχής υπηρεσιών για εφημερίες σε ιδιωτική Κλινική...?
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Τυπικά, η έκδοση θεωρημένου δελτίου παροχής υπηρεσιών είναι υποχρεωτική εάν δεν έχεις φορολογικό μηχανισμό για όλες τις ενάρξεις επαγγέλματος (γιατρών και μη γιατρών).
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστό.
--- Παράθεση ---...
Θεωρημένη ΑΠΔ εκδίδεις όταν είσαι "εκτός ιατρείου" είτε για ολοκλήρωση "υπηρεσιών" είτε για πληρωμή σου και δεν εγγράφεται στο βιβλίο ασθενών.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστό, επίσης, διότι το "εκτός ιατρείου" προϋποθέτει την ύπαρξη ιατρείου και γενικά επαγγελματικής στέγης. Και επειδή δεν μπορείς να έχεις θεωρημένο μπλοκ χωρίς βιβλίο συνεπάγεται την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ύπαρξη επαγγελματικής στέγης και όχι απλά στέγης.
Δ. Κουναλάκης:
Μην μπερδεύεις την έδρα με την επαγγελματική στέγη. Είναι διαφορετικά πράγματα.
Η έδρα είναι το μέρος που βρίσκονται τα φορολογικά στοιχεία (βιβλία, ΑΠΔ. κλπ)
Η επαγγελματική στέγη είναι ο δικός σου χώρος όπου ασκείς το επάγγελμα σου.
Είναι υποχρεωτικό να έχεις έδρα, δεν είναι όμως υποχρεωτικό να έχεις στέγη πχ όταν δουλεύεις στο χώρο κάποιου εργοδότη.
Έτσι μπορείς να κάνεις έναρξη επαγγέλματος, αλλά να μην έχεις δικό σου ιατρείο (στέγη).
Εάν έχεις στέγη, παίρνεις βιβλίο ασθενών και εκδίδεις και αθεώρητες ΑΠΥ.
medicus:
Εγγραφή ή Είσοδος...
Είναι υποχρεωτικό να έχεις έδρα, δεν είναι όμως υποχρεωτικό να έχεις στέγη πχ όταν δουλεύεις στο χώρο κάποιου εργοδότη.
Έτσι μπορείς να κάνεις έναρξη επαγγέλματος, αλλά να μην έχεις δικό σου ιατρείο (στέγη).
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, άρα θα έχει κάποιον εργοδότη με αντίστοιχη επαγγελματική στέγη. Αυτό ρωτάω ως διευκρίνηση. Πώς μπορεί κάποιος ιατρός χωρίς δική του επαγγελματική στέγη και χωρίς εργοδότη να θεωρήσει βιβλία/αποδείξεις; Αν μάλιστα έχει εργοδότη θα πάρει και άλλο κωδικό με ανάλογες φορολογικές συνέπειες.
Μπορείς να με ξεμπερδέψεις λίγο, σε αυτό το κομμάτι;
Δ. Κουναλάκης:
Θα θεωρήσει βιβλίο εσόδων-εξόδων και ΔΠΥ και κατόπιν αναζητεί εργοδότη.
Όταν αποκτήσει ιατρείο, θεωρεί και βιβλίο ασθενών.
medicus:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα θεωρήσει βιβλίο εσόδων-εξόδων και ΔΠΥ και κατόπιν αναζητεί εργοδότη.
Όταν αποκτήσει ιατρείο, θεωρεί και βιβλίο ασθενών.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό ρώτησα σήμερα στην εφορία και ήταν απόλυτοι στην απάντησή τους: "Αυτό δεν γίνεται. Ως ιατρός χρειάζεστε υποχρεωτικά έδρα.".
Γι'αυτό θέλω να μου πείτε τον αντίστοιχο νόμο για να μπορέσω να τους δικαιολογήσω το ερώτημά μου. Γιατί αυτοί(στην εφορία) μου "κατέβασαν" ένα σωρό διατάγματα και νόμους(τους οποίους είχα) και δεν μπόρεσα να επιμείνω στο ερώτημά μου.
Ευχαριστώ πολύ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση