Γενικά > Νομικά θέματα
Μπορεί ο ιατρός να συνταγογραφεί στον εαυτό του;
md:
Πριν απο λιγες μερες εγραψα στον εαυτο μου καποιες εξετασεις για προληπτικο ελεγχο,εκτος ειδικοτητας.Μου επισημανε οτι εχω εισαγει το δικο μου ΑΜΚΑ και στη συνεχεια ζητουσε αποδοχη και αιτιολογηση επειδη γραφω εκτος ειδικοτητας.Εγραψα οτι κανω προληπτικο ελεγχο του εαυτου μου για να μην χρεωσω τον ΕΟΠΥΥ με επισκεψεις.Απο εκει και μετα ολοκληρωσα την παραπεμπτικογραφια κανονικα.Απο το μικροβιολογικο δεν ειχαν κανενα προβλημα και μαλιστα ηταν πολυ εξοικειωμενοι με την πρακτικη
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠριν απο λιγες μερες εγραψα στον εαυτο μου καποιες εξετασεις για προληπτικο ελεγχο,εκτος ειδικοτητας.Μου επισημανε οτι εχω εισαγει το δικο μου ΑΜΚΑ και στη συνεχεια ζητουσε αποδοχη και αιτιολογηση επειδη γραφω εκτος ειδικοτητας.Εγραψα οτι κανω προληπτικο ελεγχο του εαυτου μου για να μην χρεωσω τον ΕΟΠΥΥ με επισκεψεις.Απο εκει και μετα ολοκληρωσα την παραπεμπτικογραφια κανονικα.Απο το μικροβιολογικο δεν ειχαν κανενα προβλημα και μαλιστα ηταν πολυ εξοικειωμενοι με την πρακτικη
--- Τέλος παράθεσης ---
Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.
pzogr:
Μπορώ να πω ότι το έγγραφο είναι μνημείο ευθυνοφοβίας και βλακείας ταυτόχρονα; Αντί να πουν ναι ή όχι, λένε "σύμφωνα με το νόμο..." και επαναλαμβάνουν τι περιέχει ο νόμος. Ο νόμος λέει αυτά που λέει. Αυτοί όταν θα έχουν στα χέρια τους αυτοπαραπομπή ή αυτοσυνταγογράφηση τι θα κάνουν; Θα διερευνήσουν αν ο γιατρός εξέτασε τον εαυτό του;
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜπορώ να πω ότι το έγγραφο είναι μνημείο ευθυνοφοβίας και βλακείας ταυτόχρονα; Αντί να πουν ναι ή όχι, λένε "σύμφωνα με το νόμο..." και επαναλαμβάνουν τι περιέχει ο νόμος. Ο νόμος λέει αυτά που λέει. Αυτοί όταν θα έχουν στα χέρια τους αυτοπαραπομπή ή αυτοσυνταγογράφηση τι θα κάνουν; Θα διερευνήσουν αν ο γιατρός εξέτασε τον εαυτό του;
--- Τέλος παράθεσης ---
Από βλακείες άλλο τίποτα σε αυτή τη χώρα!
Argirios Argiriou:
Ρωτά στις 10/04/2021 σε ιατρική ομάδα του facebook συνάδελφος:
- Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν δικαιούμαστε να συνταγογραφήσουμε εξετάσεις στον εαυτό μας;
Και του απαντά ένας εργαστηριακός συνάδελφος:
- Καλημέρα! Έχω εργαστήριο και πολλές φορές έχω πάρει εξετάσεις από συναδέλφους που έχουν συνταγογραφήσει στον εαυτό τους.Ποτέ δεν προέκυψε πρόβλημα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση