Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Συνταγές που κατατίθενται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Πατρωνάκης Μάνος:
Εκτός της ακύρωσης της συνταγής η οποία όπως είναι φυσικό στο διαδίκτυο φαίνεται ως συνταγογραφημένη, άσχετα ότι αυτοακυρούται
μετά τη παρέλευση προθεσμίας εκτέλεσης, υπάρχει και η εξής άλλη λύση η οποία βασίζεται στο παρακάτω λογικό(?) ερώτημα.
Από τα φάρμακα που εγώ συνταγογράφησα, πως μπορώ να ξέρω ποιά από αυτά ή σε ποιά ποσότητα χορηγήθηκαν στον άρρωστο;
Αν δηλαδή συνταγογραφήσω δύο κουτιά Crestor 10άρια και τη τελευταία στιγμή ο άρρωστος είδε στο Φαρμακείο πως δεν του βγαίναν τα λεφτά
για να γυρίσει στο σπίτι του, ή αν ο Φαρμακοποιός είχε ένα μόνο κουτί Crestor 10άρι στο ράφι και ο άρρωστος μας σκέφτηκε
''Ασε μωρέ θα τα αραιώσω λίγο να κάνω και οικονομία. Και αυτό του ουρικού θα το κόψω.''
Βάσει λοιπόν της ανωτέρω λογικής, υποχρέωση του Φαρμακοποιού είναι δίπλα στη σφραγίδα του γιατρού με ημερομηνία που θα αναγράφει
απλά, π.χ. 6.9.12 Η/Σ φαρμακευτικής αγωγής, ο Φαρμακοποιός με τη σειρά του να αναφέρει ποιά τελικά σκευάσματα παραδώθηκαν
και σε ποιά ποσότητα, δηλ. Crestor 10 Bt I (ένα). Μα ακόμα και αν σε πάρει τηλέφωνο και σου πει δεν έχω βρε γιατρέ το Amloτάδε αλλά έχω το
Amloδίνα να το δώκω; Αυτό να αναφέρεται. Προσέξτε υπάρχει και πρόσφατο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ -μόλις το βρώ θα το επισυνάψω εδώ.
Διακομιστή βοήθα λίγο- το οποίο ''ευγενικά'' υπενθυμίζει στους Φαρμακοποιούς αυτήν την υποχρέωση. Υποχρέωση η οποία με τα χρόνια
και με το παρε δώσε των Φαρμακοποιών με τους Διοικητικούς του εκάστοτε Ασφαλιστικού φορέα φοτώθηκε και αυτή στη πλάτη μας. ''Δε πειράζει
νωρίς είναι ακόμα, θα μάθει το παιδί. Πόσος πολύτιμος εξοικονομείται;
Στη περίπτωση της χειρόγραφης -για οποιοδήποτε λόγο- συνταγής τα σκαναρίσματα και η αδυναμία ελέγχου ηλεκτρονικά της συνταγής
επιβάλουν ο γιατρός να αντιγράφει τα φάρμακα και στο βιβλιάριο ασθενείας, αλλά και πάλι ο Φαρμακοποιός να αναφέρει τυχόν τροποποιήσεις.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Εκτός της ακύρωσης της συνταγής η οποία όπως είναι φυσικό στο διαδίκτυο φαίνεται ως συνταγογραφημένη, άσχετα ότι αυτοακυρούται
μετά τη παρέλευση προθεσμίας εκτέλεσης, υπάρχει και η εξής άλλη λύση η οποία βασίζεται στο παρακάτω λογικό(;) ερώτημα.
Από τα φάρμακα που εγώ συνταγογράφησα, πως μπορώ να ξέρω ποιά από αυτά ή σε ποιά ποσότητα χορηγήθηκαν στον άρρωστο;
Αν δηλαδή συνταγογραφήσω δύο κουτιά Crestor 10άρια και τη τελευταία στιγμή ο άρρωστος είδε στο Φαρμακείο πως δεν του βγαίναν τα λεφτά
για να γυρίσει στο σπίτι του, ή αν ο Φαρμακοποιός είχε ένα μόνο κουτί Crestor 10άρι στο ράφι και ο άρρωστος μας σκέφτηκε
''Ασε μωρέ θα τα αραιώσω λίγο να κάνω και οικονομία. Και αυτό του ουρικού θα το κόψω.''
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι συνταγές αυτές φαίνονται ως "ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ".
Αν κάνουμε αναζήτηση συνταγής και επιλέξουμε τον αριθμό, θα δούμε τις λεπτομέρειες.
Πατρωνάκης Μάνος:
Nαι, φαίνονται ως μερικώς εκτελεσμένες όπως και το ονοματεπώνυμο του Φαρμακοποιού. Απλά η λογική της παρέμβασης μου είναι
στο να μην υποβιβάζουν το επιστημονικό μας κύρος για καθαρά γραφειοκρατικές αλχημείες και πάντα σε σχέση με τη εξοικονόμηση
πολύτιμου χρόνου από την εξέταση του αρρώστου.
thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Εκτός της ακύρωσης της συνταγής η οποία όπως είναι φυσικό στο διαδίκτυο φαίνεται ως συνταγογραφημένη, άσχετα ότι αυτοακυρούται
μετά τη παρέλευση προθεσμίας εκτέλεσης, υπάρχει και η εξής άλλη λύση η οποία βασίζεται στο παρακάτω λογικό(?) ερώτημα.
Βάσει λοιπόν της ανωτέρω λογικής, υποχρέωση του Φαρμακοποιού είναι δίπλα στη σφραγίδα του γιατρού με ημερομηνία που θα αναγράφει
απλά, π.χ. 6.9.12 Η/Σ φαρμακευτικής αγωγής, ο Φαρμακοποιός με τη σειρά του να αναφέρει ποιά τελικά σκευάσματα παραδώθηκαν
και σε ποιά ποσότητα, δηλ. Crestor 10 Bt I (ένα).
--- Τέλος παράθεσης ---
Εφόσον ο φαρμακοποιός πουλάει στον ασφαλισμένο (με μετρητά) καί δεν χρεώνει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , έχω την εντύπωση ότι δεν πρεπει να σφραγίσει στο βιβλιάριο.
Όπως και να έχει όσο επικρατεί το μπάχαλο αυτό (δυνατότητα χειρόγραφης και ηλεκρονικής) μάλλον είμαστε έκθετοι όσο και να προσέχουμε.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι σ αυτη τη χώρα τετοιου είδους μπάχαλα βολεύουν κόσμο και δεν γίνεται τίποτα για απλοποίηση διαδικασιών ?
Denominator:
Στο βιβλιάριο δε θα έπρεπε να σημειώνεται όλη η αγωγή;
Εννοώ και ό,τι δίνεται με απλή συνταγή.
Αυτό καθώς το βιβλιάριο θα έπρεπε να είναι καθρέπτης της πραγματικής και όχι της ταμειακής ιατρικής.
Με την ίδια λογική τα φαρμακεία θα έπρεπε να σφραγίζουν ότι παρέδωσαν τα φάρμακα στον ασθενή.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση