Γενικά > Γενική συζήτηση

Το Μέλλον της ΠΦΥ -Σχέδιο Νόμου 2008

<< < (3/4) > >>

Argirios Argiriou:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

vasiliki:
Και συνέδριο έκαναν για την Π.Φ.Υ, μόνο, που όπως φαίνεται ξέχασαν τους αρμόδιους γιατρούς που συνδέονται με την ΠΦΥ.Δείτε συνημένο έγγραφο.

Δ. Κουναλάκης:
Από e-mail του προέδρου της ΕΛΕΓΕΙΑ κ. Μερκούρη:

....να μου επιτρέψεις να ασχοληθώ με το υπόμνημα που θα παραδώσουμε στα χέρια του Υφυπουργού και του Γεν. Γραμματέα στην από κοινού με την Ενωση συνάντηση που θα έχουμε την ερχόμενη Πέμπτη,...

Έχει κανείς ιδέα ποιες είναι οι θέσεις της ΕΛΕΓΕΙΑ επί του νομοσχεδίου; Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό στο site της.

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Κάθε χρόνο και μια πρόταση για τη ΠΦΥ.

Αναρτήθηκε αιφνιδίως  νέο σχέδιο νόμου για την Οργάνωση και Λειτουργία του Γενικού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΓΣΠΦΥ).
Απο μια πρώτη ματιά ο κεντρικός πυρήνας του νομοσχεδίου - του τέταρτου στη σειρά - είναι ίδιος με του προηγούμενου προσχεδίου που δημοσιοποιήθηκε στις 2/4/2008. Το καινούριο στοιχείο είναι ότι η σύνταξη των διατάξεων γίνεται στο φόντο των ήδη θεσμοθετημένων διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων με το άρθρο 35 του νόμου 3697/2008 (ΦΕΚ Α' 194).
Ενα ακόμα χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου ο πολυκερματισμός των υπαρχόντων δημόσιων μονάδων ΠΦΥ, καθώς εντάσσονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), ενώ στο προηγούμενο σχέδιο παρέμειναν - έστω και στα λόγια - στη Γενική Διεύθυνση ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας.
Στο νομοσχέδιο γίνονται φραστικές αλλαγές, καθώς τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου μετονομάζονται σε Κέντρα Υγείας Πόλης και τα Κέντρα Υγείας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας Περιφέρειας. Επίσης μετονομάζεται σε Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας η μέχρι τώρα διαφημιζόμενη Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας. Ομως και με το νέο σχήμα διατηρείται το πιστωτικό όριο, που ισχύει για ένα χρόνο.
Στο σχέδιο νόμου διαγράφεται ως έννοια και ο Οικογενειακός Γιατρός και επανέρχεται ο προσωπικός γιατρός, όπως τον είχε προσδιορίσει με το σχέδιο υγείας του πολίτη η τότε κυβέρνηση ,το καλοκαίρι του 2000. «Κάθε ασφαλισμένος μπορεί να διαλέξει ελεύθερα και για κάθε περίπτωση χωρίς οποιονδήποτε περιορισμό, τον ιατρό του από τους ιατρούς των ειδικοτήτων» που δηλώνουν συμμετοχή, αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

Αναμένοντας τις δικές σας παρατηρήσεις επισυνάπτουμε το pdf



μπορείτε επίσης να το διαβάσετε εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

docjohn:
Διάβασα και εγω σήμερα το πρωί το σχέδιο νόμου για την ΠΦΥ  .Να το πω έτσι απλά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου .Είναι δυνατόν να μιλάει για προσωπικό ιατρό ,ας πάρουμε για παράδειγμα τον συνάδελφο οφθαλμίατρο(με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του και την ειδικότητα του),ο  οποίος θα στέλνει τον ασθενή του με παραπεμπτικό για ορθοπεδική εκτίμηση. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ .Σε πιο πολιτισμένο δυτικό κράτος θα ήταν δυνατό να συλληφθεί αυτή η ιδέα που ούτε καν θέλω να την χαρακτηρίσω. Εμείς σαν Γενικοί Ιατροί τι κάνουμε? Μια φορά ακόμα θεατές σε ένα έργο που θα πρέπει να είμαστε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Επίσης βάση αυτής της λογικής την επόμενη φορά που θα θέλει ο εκάστοτε διοικητής νοσοκομείου γιατρούς για τα ΤΕΠ.(ο ΘΕΩΣ να τα κάνει ΤΕΠ ) να καλεί γιατρούς από ΟΛΕΣ αυτές τις  ειδικότητες μιας και το υπουργείο θεωρεί ότι όλοι τα κάνουν όλα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση