Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Υπολογίζοντας το κέρδος του φαρμακοποιού
tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή στις προηγούμενες ανακοινώσεις αναφέρονται οι όροι mark-up και margin, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη επεξήγηση για όσους από εμάς δεν γνωρίζουμε καλά οικονομικά μαθηματικά, σκέφτηκα να κάνω μία μικρή αναφορά στα βασικά σημεία της θεωρίας της "οικονομίας επιχειρήσεων". Τουλάχιστον να μπορούμε να παρακολουθούμε με μεγαλύτερη ευκολία τις "συζητήσεις" επί οικονομικών θεμάτων μέσα στο φόρουμ. Ως αδαής στο θέμα άντλησα τα παρακάτω στοιχεία από διάφορες ιστοσελίδες. Παρακαλώ όπου έχω λάθη να τα διορθώσετε.
Ευχαριστώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ αξιόλογη ανάλυση. Απλά 2 διευκρινίσεις φορολογικού ενδιαφέροντος:
1. Το ΚΚ που προκύπτει είναι πρακτικά το συνολικό δηλωθέν εισόδημα (φορολογητέο), αν δεν υπάρχουν και άλλες πηγές εσόδων.
2. Σε αυτό το ποσό υπολογίζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕμένα πάντως, μία φίλη μου φαρμακοποιός, πριν 6-7 χρόνια (όταν έκανα αγροτικό), μου είχε πει ότι κερδίζει περισσότερα όταν εκτελεί συνταγές με φάρμακα 0%
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν στέκει "λογιστικά" πλέον, ίσα ίσα που με 25% λαμβάνεις άμεσα κάποιο ρευστό από τον ασφαλισμένο.
Όμως είμαι βέβαιος ότι εννοούσε τις "ακριβές" συνταγές με 0%, δηλαδή εκείνες που αφορούν σε ακριβά σκευάσματα λόγω συγκεκριμένων παθήσεων.
Πριν τα διαδοχικά δελτία τιμών, τους ελέγχους στη συνταγογράφηση και τον πρόσφατο νόμο για τα ΦΥΚ & ακριβά φάρμακα (>200€), αυτό όντως συνέβαινε.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν έχω πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς, το αντίθετο μάλιστα.
Ώστόσο με ενοχλεί απίστευτα η συνεχής προπαγάνδα με το "τελικό ποσοστό κέρδους" τους. Και με ενοχλεί γιατί αυτό δεν ευνοεί το συνοικιακό φαρμακείο που συχνά ζορίζεται να τα βγάλει πέρα αλλά ευνοεί τους καρχαρίες του χώρου σας που παίζουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τζίρο το μήνα. Γιατί τους στηρίζετε με αυτή την προπαγάνδα; Μόνο ένα πράγμα μπορώ να σκεφτώ: Είστε ένας από αυτούς.
Το δεύτερο που με ενοχλεί είναι ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει γεμίσει από φαρμακοπώλες. Ελάχιστα φαρμακεία λένε στον ασθενή ακόμη και πως να πάρει το φάρμακο που εκτέλεσαν. Ελάχιστα ξέρουν να δείξουν μια αναπνευστική συσκευή ή μια ινσουλίνη. Και συνήθως αυτά τα ελάχιστα είναι αυτά που ντρέπονται να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουν καθώς αυτά είναι που πλήττονται περισσότερο, στην εποχή του περάστε-σκουπίστε-τελειώσατε.
Αυτά.
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν έχω πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς, το αντίθετο μάλιστα.
Ώστόσο με ενοχλεί απίστευτα η συνεχής προπαγάνδα με το "τελικό ποσοστό κέρδους" τους. Και με ενοχλεί γιατί αυτό δεν ευνοεί το συνοικιακό φαρμακείο που συχνά ζορίζεται να τα βγάλει πέρα αλλά ευνοεί τους καρχαρίες του χώρου σας που παίζουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τζίρο το μήνα. Γιατί τους στηρίζετε με αυτή την προπαγάνδα; Μόνο ένα πράγμα μπορώ να σκεφτώ: Είστε ένας από αυτούς.
Το δεύτερο που με ενοχλεί είναι ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει γεμίσει από φαρμακοπώλες. Ελάχιστα φαρμακεία λένε στον ασθενή ακόμη και πως να πάρει το φάρμακο που εκτέλεσαν. Ελάχιστα ξέρουν να δείξουν μια αναπνευστική συσκευή ή μια ινσουλίνη. Και συνήθως αυτά τα ελάχιστα είναι αυτά που ντρέπονται να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουν καθώς αυτά είναι που πλήττονται περισσότερο, στην εποχή του περάστε-σκουπίστε-τελειώσατε.
Αυτά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υποθέτωντας ότι αναφέρεστε στο δικό μου post, 2-3 γρήγορες απαντήσεις:
- Αν ανήκαμε στους καρχαρίες, δεν θα μπαίναμε καν σε αυτό το forum. Καλώς η κακώς, συνοικιακό φαρμακείο, ο ορισμός θα έλεγα :)
- Προπαγάνδα είναι να μιλάει κανείς με ανακριβή στοιχεία και να τα παρουσιάζει έτσι ώστε να συκοφαντήσει και να επηρεάσει. Δεν το λέω για εσάς, αλλά δείτε τι γίνεται σε αυτό το forum, στις εφημερίδες και την τηλεόραση. Οι φαρμακοποιοί έχουν στοχοποιηθεί πάμπολλες φορές.
- Να σας θέσω τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό: μήπως δεν βρίθει ο χώρος της υγείας από γιατρούς-εκμεταλλευτές; Η ο δημόσιος τομέας από άπειρους τεμπελχανάδες που τους πληρώνουμε κιόλας; Και γενικότερα, είστε ευχαριστημένος από την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας; Γιατί ο κλάδος των φαρμακοποιών να αποτελεί εξαίρεση;
Στην τελική, μπορεί κάποιος να κάνει τη δουλειά του και να μην ασχολείται με την κριτική (ειδικά την κακοπροαίρετη).
Μπορεί απλά να παρακολουθεί τη διαμόρφωση μιας άποψης και ενός στερεότυπου...
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςτο συνοικιακό φαρμακείο που συχνά ζορίζεται να τα βγάλει πέρα αλλά ευνοεί τους καρχαρίες του χώρου
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτή η σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς που υποβόσκει καιρό τώρα, αναμένεται ν΄αποτυπωθεί με έντονο τρόπο στην αυριανή Γ.Σ. του Π.Φ.Σ.
Η συνέλευση αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του κλάδου, στην πραγματικότητα όμως η κρισιμότητά της θα ξεπεραστεί από αυτή της επόμενης.
Και το βιολί θα συνεχίζεται όσο ο αγαθός γίγαντας ΕΟΠΥΥ δεν εκμεταλλεύεται στο έπακρο το μονοψώνιό του προς όφελος των ασφαλισμένων του που περνούν δύσκολες μέρες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση