ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Συζήτηση για τα Ατομικά Δελτία Υγείας για μαθητές.

(1/12) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μερικά πράγματα για το Ατομικό Δελτίο Υγείας για μαθητές. ΦΕΚ 859/Β/23-06-2005
- Έχει προληπτικό χαρακτήρα, αποσκοπεί αποκλειστικά στην προστασία της ζωής των μαθητών και μαθητριών και χρησιμοποιείται ως βασικό στοιχείο στήριξής τους κατά τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και γενικότερα στις σχολικές δραστηριότητες.
- Έχει ισχύ δύο (2) σχολικών ετών για το Δημοτικό Σχολείο και τριών (3) σχολικών ετών για το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αποτελεί δε αναγκαίο συνοδευτικό της ατομικής καρτέλας του μαθητή - τριας. Για το Νηπιαγωγείο το Α.Δ.Υ. ισχύει για όλο το χρονικό διάστημα φοίτησης σε αυτό.
- Κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα, κατά την εγγραφή του μαθητή - τριας α) στο Νηπιαγωγείο, β) στις Α', Γ' και Ε' τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, γ) στην Α' τάξη του Γυμνασίου και δ) στην Α' τάξη του Ενιαίου Λυκείου και του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Μετά τη λήξη της ισχύος του το Α.Δ.Υ. επιστρέφεται στο γονέα ή κηδεμόνα, στους οποίους επιστρέφεται και σε περίπτωση μετεγγραφής.

Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί Διευθυντές σχολείων και καθηγητές Φυσικής Αγωγής ζητούν μαζί με το Α.Δ.Υ. ξεχωριστή γνωμάτευση ότι ο μαθητής μπορεί να αθλείται χωρίς κίνδυνο για την υγεία του. Επίσης πολλοί από τους ανωτέρω ζητούν ιατρικές γνωματεύσεις και για τις τάξεις που δεν χρειάζεται συμπλήρωση Α.Δ.Υ. Π.χ. στο δημοτικό στην Β', Δ' και ΣΤ' τάξη.
Όλα αυτά είναι παράνομα.
Χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι υποβάλλουν τα παιδιά και τους γονείς σε απώλεια χρόνου και έξοδα χωρίς να προβλέπεται πουθενά.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με μερικούς, η απάντηση ήταν η γνωστή: "Γιατρέ, θέλουμε να είμαστε όσο περισσότερο κατοχυρωμένοι".
Φέτος, ενημέρωσα με προσωπική επαφή τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μου, οι οποίοι αναγνώρισαν ότι έχω δίκιο κι ότι θα ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες ότι αρκεί το Α.Δ.Υ. και δεν απαιτούνται ξεχωριστές γνωματεύσεις. Αν συνεχιστεί το θέμα θα κάνω παρέμβαση στα τοπικά ΜΜΕ.

Κι αν κάποιοι ιδιώτες συμπληρώνουν τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά χωρίς να πληρώνονται, κάπου είχε αναφερθεί (από τον κ. Κουναλάκη νομίζω) ότι σε κάποια περιοχή το ΣΔΟΕ έψαχνε αν οι συγκεκριμένες γνωματεύσεις αντιστοιχούσαν με αποδείξεις στους γιατρούς που τα εξέδωσαν.

NewGP:
Γράφει ο νόμος για το ποιες ειδικότητες χορηγούν αυτό το πιστοποιητικο; (ΓΙ, παιδίατροι ή ακόμα και αγροτικοί;)

π.χ. Είναι υποχρεωμένος ένας ΓΙ να εξετάσει όλα τα παιδια στην περιοχή ευθύνης του ή μπορεί να τα παραπέμψει στο παιδίατρο στο ΚΥ; Γιατί και μόνο από πλευράς δουλειάς μπορεί να είναι ένας μεγάλος όγκος περιστατικών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

KERASIDISN:
ΦΕΚ 859/Β/23/6/2005

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

D-Michalis:
Αύριο –μεθαύριο (επειδή πρέπει να το σκανάρω) θα σας ανεβάσω ένα επαίσχυντο έγγραφο του Υ.Υ. για το ατομικό δελτίο, όπου πρακτικά, αποκλείει τα Κ.Υ. από την έκδοσή του, καθώς και σχετική απάντηση της μονάδας μας.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓράφει ο νόμος για το ποιες ειδικότητες χορηγούν αυτό το πιστοποιητικο; (ΓΙ, παιδίατροι ή ακόμα και αγροτικοί;)
π.χ. Είναι υποχρεωμένος ένας ΓΙ να εξετάσει όλα τα παιδια στην περιοχή ευθύνης του ή μπορεί να τα παραπέμψει στο παιδίατρο στο ΚΥ; Γιατί και μόνο από πλευράς δουλειάς μπορεί να είναι ένας μεγάλος όγκος περιστατικών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή εσύ προτιμάς να μη κάνετε εσείς τα δελτία?
Αν σε τέτοιες δράσεις είναι απούσα η ΠΦΥ, μπορείς να μου πείς σε τι τη χρειαζόμαστε?
Στην περιοχή μου, από αυτές τις δράσεις, σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό φάκελο, είμαστε σε θέση π.χ. να εκδώσουμε το βιβλιάριο εμβολιασμών σε οποιονδήποτε το χάσει. Μπορούμε να δούμε σε έναν 30ρη τι προφίλ είχε στα 10-15του και τόσα άλλα. Αυτά, μήπως μας είναι άχρηστα στην ΠΦΥ?

Το ότι οι άσχετοι διατάσουν εντός μηνός να επιτελεστεί τέτοιο έργο (στην περιοχή μου υπάρχουν 10 Γυμνάσια / Λύκεια και καμιά 50ρια Δημοτικά) δεν θεωρώ ότι μας νομιμοποιεί να αποστασιοποιούμαστε από σημαντικές δράσεις της ΠΦΥ.
Στη μονάδα μας, υποχρεώνουμε τους εκπαιδευτικούς να μας περιμένουν και καταρτίζουμε πρόγραμμα που ξεκινά τον Σεπτέμβριο και τελειώνει Φεβρουάριο, αδιαφορώντας για το ασφυκτικό –και ανεφάρμοστο- πρόγραμμα που απαιτεί η ομάς των «διατάσσομεν». Έτσι, μπορούμε να τους δούμε όλους.

(αυτά έως φέτος, γιατί, τώρα, όπως προανήγγειλα, μας το ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ πρακτικά οι κοι του Υ.Υ.)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση