Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Αγροτικό Ιατρείο - (Γ)νωμάτευση
thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ας αφ'ησουμε τις εξυπνάδες και το αφ υψηλού υφάκι του επιστήμονα που ταλαιπωρήθηκε από τους ααδαείς και ας ασχοληθούμε με το πως θα δομήσουμε τη σχέση.
Και όταν αυτή η σχέση αμιβαίας εμπιστοσύνης και έγνοιας εδραιωθεί, όλα μπορούν να λυθούν, άμεσα και εύκολα.
Το στοίχημα είναι να τον κερδίσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτα που γράφει ο κύριος Μακρέας, για να τα κάνει κανεις, δεν χρειάζεται να είναι Ρομπέν των δασών. Αρκεί να είναι ΓΙΑΤΡΟΣ...
Πατρωνάκης Μάνος:
H θεραπευτική σχέση ή σχέση ασθενούς => γιατρού ή transfert είναι μια interpersonal σχέση εμπιστοσύνης που βασίζεται σε ένα προσδόκιμο θεραπείας
από τη πλευρά του αρρώστου αλλά και του γιατρού. Βασική προυπόθεση είναι ο άρρωστος να επιλέγει το γιατρό του σύμφωνα με το ένστικτο του.
Δεν κερδίζει κανείς γιατρός κανένα άρρωστο. Θεραπεύει ή δεν θεραπεύει. Ούτως ή άλλως ο γιατρός συναισθηματικά δεν εμπλέκεται δεν κερδίζει αρρώστους
δεν προσπαθεί να είναι συμπαθής, θέτει τον άρρωστο του σε double bind.
Το ότι ο ασθενής πληρώνει έστω και τρία ευρώ είναι επίσης προυπόθεση για να καταλάβει πως οφείλει και συμβάλλει για τη θεραπεία του. Χωρίς ύφος.
Zachariadis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι όταν αυτή η σχέση αμιβαίας εμπιστοσύνης και έγνοιας εδραιωθεί, όλα μπορούν να λυθούν, άμεσα και εύκολα.
Ούτε τα 3ευρα θα δώσουν τη λύση, πολύ περοσσότερο η ειρωνική διάθεση και η απαξίωση του ανθρώπου που έχουμε μπροστά μας.
Το στοίχημα είναι να τον κερδίσεις. Ας εξαντλήσουμε εκεί την εφυία και την επισημοσύνη μας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ.
Καταρχήν ....βλέπεις τους «πύργους» εμβαλαγίων,τα μισοχρησιμοποιημένα blisters και τα διάσπαρτα αποκόμματα και λές μέσα σου πως τουλάχιστον τα μισά
απο αυτά ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Ξέρεις ακόμα πως για αυτό που σκοπεύεις να κάνεις θα χρειαστείς χρόνο ,υπομονή και επιμονή.Άν μπορείς ,οπλίσου με κουράγιο
και ξεκίνα.....«Καλά όλα αυτά τα φάρμακα κυρ.Ασθενή....αλλά άς τα τώρα αυτα στην άκρη για λίγο και για πές μου ...ΕΣΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ;....Πονάς πουθενά ;
Τί είναι αυτό που σε κάνει να υποφέρεις περισσότερο;....βλέπω εδώ ότι παίρνεις....5 διαφορετικά σκευάσματα για την πίεση....την μετράς εσύ ποτέ στο σπίτι;
έχεις πιεσόμετρο;... για κάτσε στο κρεβάτι ΝΑ ΣΕ ΔΩ !...
Η διαλογή στο τέλος του τύπου: «αυτό δεν το χρειάζεσαι» «μα ούτε και τούτο αφού είναι το ίδιο με εκείνο»...«και αυτά τα δύο εδώ κ.Ασθενή ΑΧΡΗΣΤΑ είναι...πέταξέ τα πια »
είναι μια διαδικασία εσωτερικής κάθαρσης ,σαν να καθαρίζεις ένα σπίτι σχολαστικά που έχει γεμίσει σκόνη και αραχνοφωλιές.
...και στην αντίδραση ...«Μα εγώ αυτά τα παίρνω χρόνια»....«τα χρειάζομαι»...«μα μου τα έχει δώσει ο...ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ !» γίνεσαι «αποστομωτικός»: «Πότε τον είδες
τον συνάδελφο τελευταία φορά ;;...» ,«αυτά εδώ φταίνε που νιώθεις έτσι»,«Δεν έχεις ανάγκη εσύ τέτοια ,σε είδα ..η καρδιά σου είναι δυνατή!»«Το μυαλό σου τάχει 400!»
«Το καρδιογράφημα σου είναι καλύτερο απ το δικό μου..»
Αν όλα πανε καλά θα φύγει με μιά σχεδόν άδεια σακκούλα και ίσως μία μόνο συνταγή χωρίς ανάγκη για γνωματεύσεις «ειδικών ιατρών» ,με λιγότερο άγχος,
περισσότερη αυτοπεποίθηση και κυρίως εμπιστοσύνη στον ιατρό του.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή Είσοδος
Καταρχήν ....βλέπεις τους «πύργους» εμβαλαγίων,τα μισοχρησιμοποιημένα blisters και τα διάσπαρτα αποκόμματα και λές μέσα σου πως τουλάχιστον τα μισά
απο αυτά ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Ξέρεις ακόμα πως για αυτό που σκοπεύεις να κάνεις θα χρειαστείς χρόνο ,υπομονή και επιμονή.Άν μπορείς ,οπλίσου με κουράγιο
και ξεκίνα.....«Καλά όλα αυτά τα φάρμακα κυρ.Ασθενή....αλλά άς τα τώρα αυτα στην άκρη για λίγο και για πές μου ...ΕΣΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ;....Πονάς πουθενά ;
Τί είναι αυτό που σε κάνει να υποφέρεις περισσότερο;....βλέπω εδώ ότι παίρνεις....5 διαφορετικά σκευάσματα για την πίεση....την μετράς εσύ ποτέ στο σπίτι;
έχεις πιεσόμετρο;... για κάτσε στο κρεβάτι ΝΑ ΣΕ ΔΩ !...
Η διαλογή στο τέλος του τύπου: «αυτό δεν το χρειάζεσαι» «μα ούτε και τούτο αφού είναι το ίδιο με εκείνο»...«και αυτά τα δύο εδώ κ.Ασθενή ΑΧΡΗΣΤΑ είναι...πέταξέ τα πια »
είναι μια διαδικασία εσωτερικής κάθαρσης ,σαν να καθαρίζεις ένα σπίτι σχολαστικά που έχει γεμίσει σκόνη και αραχνοφωλιές.
...και στην αντίδραση ...«Μα εγώ αυτά τα παίρνω χρόνια»....«τα χρειάζομαι»...«μα μου τα έχει δώσει ο...ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ !» γίνεσαι «αποστομωτικός»: «Πότε τον είδες
τον συνάδελφο τελευταία φορά ;;...» ,«αυτά εδώ φταίνε που νιώθεις έτσι»,«Δεν έχεις ανάγκη εσύ τέτοια ,σε είδα ..η καρδιά σου είναι δυνατή!»«Το μυαλό σου τάχει 400!»
«Το καρδιογράφημα σου είναι καλύτερο απ το δικό μου..»
Αν όλα πανε καλά θα φύγει με μιά σχεδόν άδεια σακκούλα και ίσως μία μόνο συνταγή χωρίς ανάγκη για γνωματεύσεις «ειδικών ιατρών» ,με λιγότερο άγχος,
περισσότερη αυτοπεποίθηση και κυρίως εμπιστοσύνη στον ιατρό του.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το αρχικό κείμενο αναφέρεται σε αγροτικό γιατρό που, βάσει του νόμου, χρειάζεται σχετική γνωμάτευση από ειδικευμένο ώστε να μπορεί να συντογραφήσει χρόνια αγωγή.
Πιστεύεις ότι ο ανειδίκευτος απόφοιτος της ιατρικής, με τον μόλις 1 μήνα εκπαίδευσης (αν προλαβαίνει από τη λάτζα) πριν την ανάληψη καθηκόντων, που τους πρώτους μήνες της θητείας του είναι συνεχώς με το εθνικό συνταγολόγιο ανοιχτό δίπλα του ώστε να μαθαίνει τι είναι το κάθε σκεύασμα που βλέπει για πρώτη φορά στην αρχόμενη ιατρική του καριέρα, έχει τις γνώσεις και το θάρρος να προβεί στις τροποποιήσεις ή/και διακοπές αγωγής που περιγράφεις;
Επίσης με ξενίζουν, στο κείμενό σου, εκφράσεις όπως: "Είναι άχρηστα, πέταξέ τα" που μας ενοχλούν όταν εκφέρονται από "συναδέλφους" για δικές μας ή άλλες αγωγές. Καλό είναι να μην εκφέρονται (ακόμη και για άχρηστες) αγωγές άλλων.
Harper:
Προσωπικη άποψη:
Δεν ειναι το ποσταρισμα του αγροτικου που ενοχλει.Προσωπικα ουτε εξυπναδα το θεωρησα ουτε με υφακι.Μαλλον να χαμογελασω με εκανε.Εξάλλου αυτα εχουν ξαναγραφει πολλες φορες απο πολλους και με διαφορους τροπους στο παρελθον.
Νομιζω πως αυτο που τελικα συμβαινει ειναι πως καποιοι απλα πυροδοτουνται πολυ ευκολα σε ποσταρισματα συγκεριμενων άλλων.Αρκει να διαβασει κανεις απο την αρχη πως εξελισσεται η κουβεντα και θα καταλαβει.
Δικαιωμα τους να το κανουν αλλα και δικαιωμα μας να το επισημανουμε.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση