Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Αγροτικό Ιατρείο - (Γ)νωμάτευση
schumifer:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό την ώρα που εγώ δεν δίνω γνωμάτευση, είναι ευθύνη 100% του συναδέλφου να μην "αντιγράψει" συνταγή μου. Διότι πρόκειται για αντιγραφή "άμεσης" συνταγής και όχι "έμμεσης"(γνωμάτευση). Εκτός και αν "αποβλέπει" σε 5 ευρώ ως "γραμματειακή υποστήριξη". Τότε με γεια του με χαρά του! Τόσος φόβος υπάρχει πια στο να πει ο συνάδελφος στον ασθενή ότι δεν μπορεί να συνταγογραφήσει χωρίς γνωμάτευση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Χμμμ, με βάζεις σε σκέψεις ρε μαμώτο...
Και συγκεκριμένα σε σκέψη να μην ξανα-εξυπηρετήσω ξανά κανένα ταλαίπωρο.
Ως ειδικευόμενος που κάνω το τμήμα του Κ.Υ. μου, κάποια πρωινά (ειδικά όταν γίνεται λαοσύναξη έξω από τα τακτικά ιατρεία των ειδικευμένων)
με καλούν από τη γραμματεία να με ρωτήσουν αν μπορώ να βοηθήσω ταλαιπωρημένους υπερήλικες που περιμένουν άδικα από τις 7 το πρωί (κι έχει πάει 11) και που τελικά δε θα τους γίνει συνταγογράφηση (γιατί δεν είχαν ραντεβού για εκείνη την ημέρα, και το επόμενο ραντεβού θα είναι σε 3-5 βδομάδες).
Αν και θα προτιμούσα αν είμαι στη θέση μου, όταν βλέπω κάποιους από αυτούς λυγίζω και κάθομαι στον υπολογιστή την γραμματείας.
Σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει γνωμάτευση. Κι έτσι "εξισώνω" τη γνωμάτευση με ΠΡΟΣΦΑΤΗ (λίγων μόνο μηνών) προηγούμενη συνταγογράφηση από ειδικευμένο (με τη λογική ότι πρόκειται για ένα χαρτί που περιέχει το λόγο που χορηγεί αυτά τα φάρμακα και το πώς πρέπει ο ασθενής να τα λαμβάνει, με σφραγίδα, ημερομηνία και υπογραφή). Αν δεν υπάρχει τέτοια, αναζητώ στο αρχείο της e-syntagografisi. Αν βρω πρόσφατη συνταγή με τα φάρμακα που έχει ανάγκη, τα αντιγράφω σημειώνοντας τα στοιχειά του ιατρού που αντέγραψα. Αν μου ζητήσει κάτι επιπλέον του εξηγώ ότι δεν μπορώ.
Πόσο λάθος είμαι?
medicus:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό την ώρα που εγώ δεν δίνω γνωμάτευση, είναι ευθύνη 100% του συναδέλφου να μην "αντιγράψει" συνταγή μου. Διότι πρόκειται για αντιγραφή "άμεσης" συνταγής και όχι "έμμεσης"(γνωμάτευση). Εκτός και αν "αποβλέπει" σε 5 ευρώ ως "γραμματειακή υποστήριξη". Τότε με γεια του με χαρά του! Τόσος φόβος υπάρχει πια στο να πει ο συνάδελφος στον ασθενή ότι δεν μπορεί να συνταγογραφήσει χωρίς γνωμάτευση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Χμμμ, με βάζεις σε σκέψεις ρε μαμώτο...
Ως ειδικευόμενος που κάνω το τμήμα του Κ.Υ. μου, κάποια πρωινά (ειδικά όταν γίνεται λαοσύναξη έξω από τα τακτικά ιατρεία των ειδικευμένων)
με καλούν από τη γραμματεία να με ρωτήσουν αν μπορώ να βοηθήσω ταλαιπωρημένους υπερήλικες που περιμένουν άδικα από τις 7 το πρωί (κι έχει πάει 11) και που τελικά δε θα τους γίνει συνταγογράφηση (γιατί δεν είχαν ραντεβού για εκείνη την ημέρα, και το επόμενο ραντεβού θα είναι σε 3-5 βδομάδες).
Αν και θα προτιμούσα αν είμαι στη θέση μου, όταν βλέπω κάποιους από αυτούς λυγίζω και κάθομαι στον υπολογιστή την γραμματείας.
Σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει γνωμάτευση. Κι έτσι "εξισώνω" τη γνωμάτευση με ΠΡΟΣΦΑΤΗ (λίγων μόνο μηνών) προηγούμενη συνταγογράφηση από ειδικευμένο (με τη λογική ότι πρόκειται για ένα χαρτί που περιέχει το λόγο που χορηγεί αυτά τα φάρμακα και το πώς πρέπει ο ασθενής να τα λαμβάνει, με σφραγίδα, ημερομηνία και υπογραφή). Αν δεν υπάρχει τέτοια, αναζητώ στο αρχείο της e-syntagografisi. Αν βρω πρόσφατη συνταγή με τα φάρμακα που έχει ανάγκη, τα αντιγράφω σημειώνοντας τα στοιχειά του ιατρού που αντέγραψα. Αν μου ζητήσει κάτι επιπλέον του εξηγώ ότι δεν μπορώ.
Πόσο λάθος είμαι? ( ; )
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλημέρα.
Πόσο λάθος είσαι; Δεν πιστεύω ότι είσαι λάθος σε κάτι. Γι'αυτό, όταν γράφω "ευθύνη 100% του συναδέλφου", εννοώ ότι εσύ(τρόπος του λέγειν) κρίνεις κατά περίπτωση.
Βέβαια έχω κάποιες ενστάσεις, πάντα κατά την προσωπική μου κρίση:
1. ο "ειδικός" ιδιώτης ιατρός που χορηγεί συνταγή, με όλες τις απαραίτητες οδηγίες και αιτιολογήσεις, και διαμένει στην ίδια περιοχή με αυτή του ασθενή θα πρέπει να αναλαμβάνει εκείνος και μόνο εκείνος τη συνταγογράφηση.
2. Ο "ειδικός" ιδιώτης ιατρός που χορηγεί συνταγή, με όλες τις απαραίτητες οδηγίες και αιτιολογήσεις, και δεν διαμένει στην ίδια περιοχή με αυτή του ασθενή θα πρέπει να του χορηγεί γνωμάτευση συγκεκριμένης διάρκειας ισχύος.
3. ο "ανειδίκευτος" ή ο "ειδικός μη συμβεβλημένος με ασφαλιστικούς φορείς" θα πρέπει να ενημερώνει τον ασθενή του σχετικά με την μη δυνατότητα του τελευταίου όπως αγοράζει τα φάρμακά του με ποσοστό συμμετοχής. Στο ιατρείο μου, επί παραδείγματι, έχω αναρτήσει στην αίθουσα αναμονής μία ανακοίνωση με την οποία "ξεκαθαρίζω" τέτοιου είδους απορίες. Έτσι όποιος θέλει εισέρχεται ειδάλλως αποχωρεί, χωρίς παρεξήγηση και χωρίς χρονοτριβές.
Συμπερασματικά, λοιπόν, η στάση σου εξαρτάται από την κατηγορία στην οποία ανήκει ο ασθενής. Ο ιατρός δεν είναι πολιτικός που επιθυμεί να τα έχει με όλους καλά. Ο ιατρός πρέπει να είναι σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την ηρεμία και το σταθερό τού χαρακτήρα του. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να μεταμορφωθεί, όπως έλεγε και ένας αείμνηστος καθηγητής μου, σε "φάρο σιγουριάς και εμπιστοσύνης". Και όπως, συμπλήρωνε, "ο ασθενής και γενικά όσοι χρειάζονται τη συμβουλή και την καθοδήγηση θα ξέρουν που να την βρουν και να την αναζητήσουν. Από κει και πέρα είναι δική τους επιλογή εάν θα αποφύγουν ή όχι τα βράχια. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο φάρος είναι να διατηρείται σε άριστη κατάσταση και, προπάντων, αναμμένος".
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧμμμ, με βάζεις σε σκέψεις ρε μαμώτο...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ώπα! Για λέγε, για λέγε! Για δώσε μας λεπτομέρειες για το σύστημα των ραντεβού.
Κλείνονται για συγκεκριμένο γιατρό (πόσα; ) ή ένας αριθμός/ημέρα στο σύνολο του ΚΥ (που μοιράζονται μετά στους γιατρούς που εμφανίζονται κάθε μέρα γιατί κάποιοι θα λείπουν π.χ ρεπό, άδειες)
Πόσο καιρό εφαρμόζεται; Ποιά η αντίδραση του κόσμου στην αρχή εφαρμογής του; Δίνουν 5 ευρώ για τη συνταγογράφηση;
Τι ισχύει όταν δεν εμφανίζονται ραντεβού; Συμπληρώνονται από τις λίστες αναμονής που περιμένουν χωρίς ραντεβού όπως περιγράφεις; (όπως στα αεροδρόμια...)
Τι ισχύει όταν ένα άτομο (με ένα ραντεβού) εμφανίσει περισσότερα του ενός βιβλιάρια;
Τι κάνουν οι γιατροί όταν τελειώσουν τα ραντεβού αλλά δεν έχει τελειώσει το ωράριό τους;
Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά, ειλικρινά, μου κέντρισες το ενδιαφέρον!
Ευχαριστώ.
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδος1. ο "ειδικός" ιδιώτης ιατρός που χορηγεί συνταγή, με όλες τις απαραίτητες οδηγίες και αιτιολογήσεις, και διαμένει στην ίδια περιοχή με αυτή του ασθενή θα πρέπει να αναλαμβάνει εκείνος και μόνο εκείνος τη συνταγογράφηση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εφόσον μπορεί ο ασθενής να καταβάλλει το τίμημα της επίσκεψης (τις επόμενες φορές)...
Εγγραφή ή Είσοδος2. Ο "ειδικός" ιδιώτης ιατρός που χορηγεί συνταγή, με όλες τις απαραίτητες οδηγίες και αιτιολογήσεις, και δεν διαμένει στην ίδια περιοχή με αυτή του ασθενή θα πρέπει να του χορηγεί γνωμάτευση συγκεκριμένης διάρκειας ισχύος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Kατά τη γνώμη μου πρέπει να δίνεται χωρίς να το ζητάει ο ασθενής. Αποτελεί μέρος του ιστορικού του.
Εγγραφή ή Είσοδος3. ο "ανειδίκευτος" ή ο "ειδικός μη συμβεβλημένος με ασφαλιστικούς φορείς" θα πρέπει να ενημερώνει τον ασθενή του σχετικά με την μη δυνατότητα του τελευταίου όπως αγοράζει τα φάρμακά του με ποσοστό συμμετοχής. Στο ιατρείο μου, επί παραδείγματι, έχω αναρτήσει στην αίθουσα αναμονής μία ανακοίνωση με την οποία "ξεκαθαρίζω" τέτοιου είδους απορίες. Έτσι όποιος θέλει εισέρχεται ειδάλλως αποχωρεί, χωρίς παρεξήγηση και χωρίς χρονοτριβές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το κόστος της ιδιωτικής υγείας, όταν αυτή παρέχεται με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, είναι μικρότερο από το κόστος της ταμειακής ιατρικής. Αυτό συμβαίνει ΣΙΓΟΥΡΑ σε επίπεδο κοινωνίας και πολλές φορές και σε ατομικό επίπεδο
schumifer:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧμμμ, με βάζεις σε σκέψεις ρε μαμώτο...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ώπα! Για λέγε, για λέγε! Για δώσε μας λεπτομέρειες για το σύστημα των ραντεβού.
Κλείνονται για συγκεκριμένο γιατρό (πόσα; ) ή ένας αριθμός/ημέρα στο σύνολο του ΚΥ (που μοιράζονται μετά στους γιατρούς που εμφανίζονται κάθε μέρα γιατί κάποιοι θα λείπουν π.χ ρεπό, άδειες)
Πόσο καιρό εφαρμόζεται; Ποιά η αντίδραση του κόσμου στην αρχή εφαρμογής του; Δίνουν 5 ευρώ για τη συνταγογράφηση;
Τι ισχύει όταν δεν εμφανίζονται ραντεβού; Συμπληρώνονται από τις λίστες αναμονής που περιμένουν χωρίς ραντεβού όπως περιγράφεις; (όπως στα αεροδρόμια...)
Τι ισχύει όταν ένα άτομο (με ένα ραντεβού) εμφανίσει περισσότερα του ενός βιβλιάρια;
Τι κάνουν οι γιατροί όταν τελειώσουν τα ραντεβού αλλά δεν έχει τελειώσει το ωράριό τους;
Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά, ειλικρινά, μου κέντρισες το ενδιαφέρον!
Ευχαριστώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο βαθμό που το έχω καταλάβει,
κλείνονται ραντεβού στη γραμματεία. Είτε τηλεφωνικά -οπότε και ο καλών λαμβάνει το πρώτο διαθέσιμο χρονικά ή και παραπέρα αν το επιθυμεί- είτε συνηθέστερα την ώρα που περνάει ο ασθενής από τη γραμματεία για τις στρογγυλές -οπότε και η γραμματεία ελεγχει αν είναι μηνιαία, δίμηνη ή τρίμηνη και προσπαθεί να δώσει αντίστοιχα λύση.
Τα ραντεβού κλείνονται για το σύνολο των ειδικευμένων του Κ.Υ. χωρίς προηγούμενη γνώση για το ποιοι θα λείπουν. Οπότε όντως είναι θέμα όταν λείπει πάνω από ένας. Αλλά οι ασθενείς που έχουν ραντεβού θα εξυπηρετηθούν (e-syntagografisi.gr επιτρεπούσης).
Οι ασθενείς μοιράζονται όταν έρχονται για συνταγογράφηση στα διαθέσιμα ιατρεία, αν και βέβαια οι ασθενείς που παρακολουθούνται από συγκεκριμένο θα πάνε σε αυτόν...
Στο τέλος της μέρα ο κάθε ειδικευμένος θα έχει δει από 10-15 (τις χαλαρές ημέρες) μέχρι 30 και πλέον. Συν τις σφήνες, συν τους δικούς του ασθενείς (που αν χρειαστούν κάτι απρογραμμάτιστα πάλι στο θεράποντα θα πάνε)
Η συνταγογράφηση δε χρεώνεται, ραντεβού όμως που χρήζουν εξέτασης και εξετάσεων και-και-και πληρώνουν -τις περισσότερες φορές- 5ευρο.
Στο θέμα των περισσότερων βιβλιαρίων... εκεί ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Μπορεί να απαιτηθεί η οριζόμενη από το νόμο ταυτοπροσωπία ή έστω απόδειξη μέσω ιατρικής γνωμάτευσης της αδυναμίας του ασθενούς να προσέλθει για συνταγογράφηση, μπορεί απλά ο ειδικευμένος να αποφασίσει ότι θα τα γράψει (αν για κάποιο λόγο αναλαμβάνει την ευθύνη-πχ γνωστός, ή ασθενής που εξέτασε το προηγούμενο βράδι κ.ο.κ.)
Τα ραντεβού τις περισσότερες φορές είναι υπέρ-γεμάτα , οπότε αν εξαιρέσουμε τις ημέρες εκβιασμ ..... εεεεε...συγγνώμη απεργίας εννοούσα των φαρμακοποιών, δύσκολα ένα τακτικό ιατρείο θα μείνει άδειο. Αν παρελπίδα η δουλειά τελειώσει νωρίτερα τότε φαντάζομαι ότι γίνεται ό,τι και αλλού. Δε θυμάμαι να έχω πετύχει κάποιον να την κάνει νωρίτερα πάντως. Ούτε τις μέρες των απεργιών φεύγανε...
Τέλος η αντίδραση στο 5ευρο... Αυτοί που τους ζητείται 5ευρο είτε το γνωρίζουν και είναι χαλαροί, είτε το γνωρίζουν και μένουν -κάθε φορά - έκπληκτοι και από το πεντάευρο και από το σύστημα των ραντεβού (το οποίο ισχύει κάνα χρόνο νομίζω) , είτε απλά δεν το γνωρίζουν και το μαθαίνουν...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση