Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 19:41:27

Αποστολέας Θέμα: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ  (Αναγνώστηκε 18925 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Νοεμβρίου 2012, 14:25:40
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

NewGP

Επειδή το κάνω μ’ ένα μικρό πλοίο με λένε πειρατή. Αν το έκανα μ’ ένα ολόκληρο στόλο, θα ήμουν αυτοκράτορας. - Ιερός Αυγουστίνος

6 Νοεμβρίου 2012, 14:41:11
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το ωρομίσθιο των εφημεριών υπολογίζεται με συντελεστή 0,0042 επί του βασικού μισθού που κατέχει ο δικαιούχος ????
 Μια χαρά..... από 0.0059 που ήταν, το κάνανε απο 1/1/2012  0.0052 επί του ΒΜ και τώρα 0.0042  επί του ήδη πετσοκομένου βασικού μισθού >:(

0.0049 νόμιζα ότι είχε πάει από 1/1/2012.
Τώρα θα πάει στο 0.0042 με το "μεσοπρόθεσμο";
Ήταν να γίνει 0,0049, αυτό συζητιόταν τον Ιανουάριο και τελικά έγινε 0,0052 (νόμος 4052/2012, άρθρο 5, παρ.9). Τώρα πλέον 0,0042 στη λογική όλα 10% μείωση. Οι διευθυντές πλέον 30 ευρώ για κάθε εφημερία προσαύξηση αντί 60 που ήταν μέχρι τώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Νοεμβρίου 2012, 15:15:37 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

6 Νοεμβρίου 2012, 17:20:08
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Από το 0,0059 στο 0,0052 είναι μείωση 11%
Από το 0,0052 στο 0,0042 είναι μείωση 19%
Συνολικά από το 0,0059 στο 0,0042 είναι μείωση 29%
Και δεν είναι αυτό το πραγματικό ποσοστό μείωσης αφού υπολογίζεται επί του (μειωμένου) βασικού μισθού.

Έχει κάποιος τους μισθούς πριν και μετά;
Προσθήκη: Ευχαριστώ τον συνάδελφο Anagnostou για τα ποσά που παρέθεσε παρακάτω κι έκανα τους υπολογισμούς

Συντονιστής Διευθυντής

1.665 €  από 2.055 € μείωση μισθού 19% μείωση αποζημίωσης εφημερίας 43% (από το 0,0059) / 35% (από το 0,0052) εδώ αν υπολογίσουμε ότι το 60άρι ανά εφημερία διευθυντή γίνεται 30άρι τα ποσοστά πάνε πολύ πιο κάτω!

Διευθυντής

1.580 €  από 2.054 € μείωση μισθού 23% μείωση αποζημίωσης εφημερίας 46% (από το 0,0059) / 38% (από το 0,0052) εδώ αν υπολογίσουμε ότι το 60άρι ανά εφημερία διευθυντή γίνεται 30άρι τα ποσοστά πάνε πολύ πιο κάτω!

Επιμελητής Α`

1.513 €  από 1.759 € μείωση μισθού 14% μείωση αποζημίωσης εφημερίας 39% (από το 0,0059) / 30% (από το 0,0052)

Επιμελητής Β`

1.321 €  από 1.468 € μείωση μισθού 10% μείωση αποζημίωσης εφημερίας 36% (από το 0,0059) / 27% (από το 0,0052)

Ειδικευόμενος

1.007 €  από 1.027 € μείωση μισθού 2% μείωση αποζημίωσης εφημερίας 31% (από το 0,0059) / 21% (από το 0,0052)
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Δεκεμβρίου 2012, 16:45:26 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Νοεμβρίου 2012, 17:32:37
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αναγνώστου Ι.

α. Διευθυντής 2.054 €     ------->   Συντ. Διευθυντής 1.665 €  ,  Διευθυντής   1.580 €

β. Επιμελητής Α΄ 1.759 €  ------->  1.513 €

γ. Επιμελητής Β΄ 1.468 € --------> 1.321 €

δ. Ειδικευόμενος 1.027 € -------->1.007 €

7 Νοεμβρίου 2012, 16:34:07
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

α. Διευθυντής 2.054 €     ------->   Συντ. Διευθυντής 1.665 €  ,  Διευθυντής   1.580 €

β. Επιμελητής Α΄ 1.759 €  ------->  1.513 €

γ. Επιμελητής Β΄ 1.468 € --------> 1.321 €

δ. Ειδικευόμενος 1.027 € -------->1.007 €

Και εις ....κατώτερα.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Νοεμβρίου 2012, 10:21:07
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Νέα μέτρα και ρήτρες ζητά η τρόικα

:o
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Νοεμβρίου 2012, 22:05:22
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Νοέμβριος 2012, Σύνταξη: Δ. Γ. Μιχάλης

Υπολογίζοντας τις αλλαγές στο Β.Μ., τα επιδόματα και το ωρομίσθιο της εφημερίας, διαπιστώνω ότι οι τελικές μεταβολές έχουν ως εξής (υπολόγισα με ακρίβεια τα εμά [Δ/ντού ΕΣΥ], αλλά το ίδιο περίπου ποσοστά ισχύουν και για τους άλλους γιατρούς ΕΣΥ):

Τελευταίες αλλαγές με τις διατάξεις του μνημονίου τον Νοέμβριο του 2012
1.   Μείωση Συνολικών Τακτικών Αποδοχών = 18,8%
   (από καθαρά 2.100 σε 1.700)
2.   Μείωση Εφημεριών = 38,2%
3.   (από καθαρά 1.000 σε 620)
4.   Μέση μείωση συνολικού  μηνιαίου εισοδήματος = 25%
   (υπό την προϋπόθεση ότι οι εφημερίες θα μείνουν στον ίδιο αριθμό μηνιαίως)

Συνολικές αλλαγές από το 2010 και εντεύθεν (έως 11ο 2012) με τις διάφορες διατάξεις  «προσαρμογής»
1.   Μείωση Συνολικών Τακτικών Αποδοχών (συνυπολογιζομένων και των 13ου -14ου μισθού) =33%
   ( Από μικτά 3817,44/μήνα [ή 4283/μήνα μαζί με το κλάσμα των 13ου-14ου    μισθού] που ήταν, τώρα γίνεται 2,883 / μήνα   
2.   Μείωση Εφημεριών =43,6%
   (για συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών από μικτά =1.580 τώρα γίνεται 890)
5.   Μέση μείωση συνολικού  μηνιαίου εισοδήματος = 36%
   (από μικτά Τακτ. + 13-14ο μισθό + Εφημερίες = 5863 τώρα γίνεται 3.773    [που μεταφράζεται σε περίπου 2.320 καθαρά])

Σημείωση:
Συνυπολογιζομένων των αλλαγών των αποδοχών αλλά και των αλλαγών στη γενική φορολόγηση και στη φορολόγηση των εφημεριών και του επιδόματος βιβλιοθήκης (και με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός εφημεριών δεν θα μειωθεί έτι περεταίρω), η μεταβολή είναι τουλάχιστον άλλο ένα 10% περισσότερη, ήτοι τα τελικά διαθέσιμα είναι τουλάχιστον 45-50 % λιγότερα σε σχέση με τις αρχές του 2010.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Νοεμβρίου 2012, 23:12:09
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Οι περικοπές στους ειδικευόμενους είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με την παραγωγικότητά τους. Οι υπολογισμοί σε απόλυτους αριθμούς, σε συνάρτηση με τον χρόνο μόνο, δεν αποτελεί και τον καταλληλότερο δείκτη σύμφωνα με την οικονομική επιστήμη. Επίσης όλοι οι υπολογισμοί μισθών γίνονται πάντα σε κάποιο βαθμό της ιεραρχίας πολύ μικρότερο από τη θέση του διευθυντή. Επιπλέον, η πλειοψηφία των διευθυντών ΕΣΥ δεν έχει επιδείξει στο παρελθόν και τη βέλτιστη πρακτική και συμπεριφορά, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση στο ΕΣΥ και εν τέλει δεν θα κλάψουμε για τις περικοπές τους. Με τα προσόντα που διαθέτουν και αναδείχθηκαν σε διευθυντικές θέσεις, ας δουλέψουν ως μεγαλοστελέχοι ιδιωτικών ιατρικών ομίλων να κερδίσουν περισσότερα.

9 Νοεμβρίου 2012, 01:22:54
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εγώ μίλησα τα με λογιστικά νούμερα (απόλυτα μάλιστα) που διαθέτω.
Αν θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ενημέρωση, ας κάτσει ένας τουλάχιστον από τον κάθε βαθμό να επεξεργαστεί και αναρτήσει τα του βαθμού του.

Αν τώρα πάμε στο «αξιοκρατικό», είμαι αναρμόδιος, αν και πολλά περισσότερα από τα ήδη αναφερθέντα μπορούν να ειδωθούν και προσμετρηθούν.

Ας δημιουργήσουμε πρώτα συστήματα κρίσης –αξιολόγησης –ανταποδοτικότητας προσφοράς / εσόδων, και μετά ας μιλάμε για τα υπόλοιπα.

Για την ώρα παραθέτω αριθμούς και δεν θρηνώ για τους δ/ντες, αλλά για όλους τους εργαζόμενους, έχοντας λεπτομερή φωτογραφία μόνο των δ/ντων.

Το διαίρει και βασίλευε λοιπόν δεν με εκφράζει. Σε όποιον το επιθυμεί, χαρίζω τα σκήπτρα.
Μπορούσα να το έχω χρησιμοποιήσει πολύ, αλλά το αποστρέφομαι μετά βδελυγμίας, έχοντας περάσει από όλα τα στάδια της ιεραρχίας και μη φυτρώσας -άμα τη λήψει ειδικότητας- σε θέση δ/ντού, ούτε αποκτώντας την, λόγω «ωριμότητας», σα να είμαι κανένα φρούτο και όχι επιστήμονας.

Κάποτε η ανθρωπότητα είπε «τι με νοιάζει αν σκοτώνει Εβραίους ο Χίτλερ? Δεν είμαι Εβραίος», «Τι με νοιάζει αν σκοτώνει  ομοφυλοφίλους? Δεν είμαι ομοφυλόφιλος»
Όταν όμως προχώρησε και στους λοιπούς, τότε θυμηθήκαμε ότι αυτό είναι ναζισμός, αλλά ήταν αργά.

Το ίδιο δυστυχώς επαναλήφθηκε και στην κρίση στη χώρα μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η μπόρα και από ότι βλέπω διατηρεί –παρά τα δεινά της αποδυνάμωσης της αντίστασης που επέφερε- και τώρα θιασώτες της αυτή η λογική.

Επιτρέψτε μου να μη συμμετέχω στο κλάμπ.

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Νοεμβρίου 2012, 01:33:11 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

9 Νοεμβρίου 2012, 09:19:45
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Έχω δύο απορίες:
- Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Τώρα που η δόση πάει τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου πάμε για στάση πληρωμών; Π.χ. οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν το δεύτερο 15θήμερο; Ή μήπως αποδεικνύεται ο ψυχολογικός πόλεμος με ψεύδη που γίνεται στην κοινή γνώμη;
- Αν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου ήταν αποτέλεσμα "σκληρής διαπραγμάτευσης" με την τρόικα, τι κερδήθηκε μ' αυτή τη διαπραγμάτευση; Από ποια άλλα μέτρα μας "γλίτωσε" η κυβέρνηση;

9 Νοεμβρίου 2012, 09:37:21
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Θα συμφωνησω με τον κ.Μιχάλη.
Μπορει ο @Αρης να εχει σε μεγαλο βαθμο δικιο σε αυτα που λεει για τους Διευθυντες το θεμα ομως ειναι πως αν μπουμε σε μια λογικη απόλυτης  ισοπεδωσης ,ομογενοποιησης και εκκαθαρισης μπαινουμε σε πολυ επικινδυνα μονοπατια.
Δε διαφωνω να γινει εκκαθαριση της "σαβουρας" στο ΕΣΥ ,αλλά με αυστηρους όρους.
Γιατι το να καρατομεις ΟΛΟΥΣ στο ονομα μιας δυσλειτουργικης -εστω,πλειοψηφιας-ειναι αδικο και αποθαρρυντικο για καποιους που παιζουν ακομη για τη φανελα.Τελικα με μια τετοια συλλογιστικη,"καθαρη" τη βγαζουν τα λαμογια και οι τεμπεληδες που αντι να παρουν δρομο κλωτσηδον απο το ΕΣΥ ή το Δημοσιο γενικοτερα γινονται "ανεκτοι"  και "επιπλεουν" μεσα στο πληθος με την "αφαιμαξη"  των ευσυνειδητων-αποδοτικων  συναδερφων τους που στο τελος και εκεινοι απογοητευμενοι το πιθανοτερο ειναι να υιοθετησουν την ωχαδερφιστικη σταση των λαμογιων παρα τα λαμογια να γινουν σωστοι επαγγελματιες.
Τελικα η μη επιβραβευση των ικανων αλλά η διατηρηση των ανικανων (σε βαρος των ικανων) μάλλον μακροπροθεσμα θα ριξει την ποιοτητα παροχης υπηρεσιων και οι αχυρανθρωποι που παιρνουν τις αποφασεις,οντας ανικανοι στη νεα ταξη πραγματων να κανουν προσληψεις θα μεταμορφωσουν το κομματικο πελατολογιο τους από "διορισμους ημετερων" σε "διατηρηση θεσεων ημετερων".Εστω και αν οι "ημετεροι" ειναι παντελως ανικανοι,εστω και αν διατηρουνται στη θεση τους με κοστος στις  αποδοχες και στις ζωες των ικανων!
+

9 Νοεμβρίου 2012, 11:31:57
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Δυστυχώς ως κοινωνία θυμηθήκαμε τον Μπρεχτ πολύ αργά και είναι αμοραλιστικό να τον θυμόμαστε σε περιόδους οικονομικής κρίσης και μόνο. Ο Μπρεχτ είναι πάντα επίκαιρος και δεν αναφέρθηκεε τόσο έντονα στην προ οικονομικής κρίσης εποχή που υπήρχε ηθική, θεσμική κλπ κρίση.
-Τι με νοιάζει που δουλεύουν όλοι κι εγώ μπορώ να πηγαίνω όποτε θέλω στη δουλειά?
-Τι με νοιάζει που δεν εκπαιδεύονται και δεν επιμορφώνονται οι άλλοι, εμένα δεν μου χρειάζεται
-Τι με νοιάζει που άλλοι εφημερεύουν και δουλεύουν κι εγώ μπορώ να εφημερεύω και να κοιμάμαι σπίτι μου?
-Τι με νοιάζει η βελτίωση των υπηρεσιών της μονάδας μου, ας βρουν άλλοι τρόπο
-Τι με νοιάζει που δεν παίρνουν ρεπό, εμένα δεν μου χρειάζεται
-Τι με νοιάζει για τους άλλους, εγώ έγινα διευθυντής πια
-Τι με νοιάζει που οι ιατρικές μου γνώσεις είναι ελάχιστες, δεν έχω να αποδείξω τίποτε πια, ανέβηκα στην ιεραρχία
Ε, λοιπόν εμένα με νοιάζει, γιατί μπορεί να μη γίνω εβραίος και ομοφυλόφιλος, αλλά κάποια στιγμή θα γίνω διευθυντής, όπως όλοι μας στο ΕΣΥ. Οπότε δεν είναι αυτοί κι εμείς, δεν ισχύει το διαίρει και βασίλευε.  Ας αποδείξουν λοιπόν οι διευθυντές ΕΣΥ ότι αξίζουν τα χρήματα που πληρώνονται, ώστε να μπορούμε κι εμείς μετά από χρόνια, όταν βρεθεί η χώρα σε περιόδους ανάπτυξης, να διεκδικήσουμε αυξήσεις ως διευθυντές και να μην περάσουμε από το πολυδιευθυντικό στο αδιευθυντικό σύστημα με την απαξίωση της ιδιότητάς τους που οι ίδιοι προωθούν.

9 Νοεμβρίου 2012, 17:10:31
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Άρη συμφωνώ ότι ο ρόλος του διαυθυντή είναι κομβικός, όχι μόνο για το ίδιο το άτομο και την εργασία του, αλλά για το συνολικό τρόπο με τομν οποίο δουλεύει μια κλινική, ένα τμ'ημα, ένα ΚΥ.
Όσοι έχουμε δουλέψει σε οποιοδήποτε χώρο ομαδικής εργασίας, το γνωρίζουμε πολύ καλά.
Θα είχε ενδιαφέρον μια προσέγγιση του στυλ:
Είσαι διευθηντής 15 χρόνια, η κλινική  σου είναι μπουρδέλο, κανείς δε δουλεύει , οι ειδικευόμενοι βγαίνουν άσχετοι, οι ασθενείς κακοποιημένοι και ταλαιπωρημένοι. Σου κόβουμε το μισθό μέχρι να ανταποκριθείς στο ρόλο σου και την ευθύνη που σου έχει ανατεθεί. Τα χρήματα που σου κόβουμε τα πάρει ο διπλανός σου, που έχει σκιστεί και έχει φτύσει αίμα.
Αυτό θα είχε ενδιαφέρον...
Στην περιοχή μου, είμαστε τρεις γιατροί.
Το κορόιδο (εις γνώση μου και με πλήρη συνείδηση), μια κανονική, και ένα λαμόγιο που δηλώνει ότι το ωράριό της είναι 10-12 εκτός Παρασκευής που έχει ρεπό.
Πριν την κρίση τα ίδια πέρναμε , στο ενδιάμεσο το ίδιο και τώρα τα ίδια μας κόβουνε...
Άσε που εγώ θα βρεθώ υπόλογος και υπερσυνταγογράφηση και θα φάω και κανένα πρόστιμο...

9 Νοεμβρίου 2012, 21:31:28
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Είναι σαφές ότι εδώ προσπαθούμε αποσπασματικά να φωτογραφήσουμε ένα σοβαρό –από ηθικής και λειτουργικής άποψης- θέμα. Αυτό της αξιολόγησης. Και συμμερίζομαι τους τοποθετηθέντες, καθ’ ότι η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη για αυτούς που προσπαθούν, αλλά βλέπουν να ισοπεδώνονται.
«Μιάς και δεν μας συμφέρει να αναταχθούμε ψηλά, ας κατεβάσουμε τους ουρανούς στη λάσπη της γής, για να «εξυψωθούμε και εμείς». Φράσεις παμπάλαιες, μα δόγμα βασιλεύον.

Όχι μόνο δεν διαφωνώ στην αξιολόγηση / ανταποδοτική αμοιβή, αλλά υπερθεματίζω κιόλας. Πάμπολλες φορές αναφέρθηκα σε αυτό. Αν θέλουμε να το ανοίξουμε, με προτάσεις, σκέψεις, επιχειρήματα, σεβαστό. Αλλά όχι εδώ.
Εδώ αναλύεται αμιγώς το «οικονομικό-κοινωνικό περιεχόμενο του νόμου. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον.

Εξ’ άλλου, στην περίπτωση των δ/ντών δεν έγινε αξιολόγηση και άρα, καλά κάνουν και κόβονται οι αποδοχές, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις των γιατρών ΕΣΥ, των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, των ιδιωτικών υπαλλήλων κ.λ.π., έγιναν τέτοιες αξιολογήσεις και οδήγησαν στα παρόντα μέτρα?

Δεν βλέπουμε ότι στην παρούσα φάση που ο στόχος είναι «μείωνε και προχώρα. Όλα τα άλλα είναι ακαδημαϊκές κουβέντες» είναι καιρός για αποκάλυψη της ψευτιάς?

Το είπα και παραπάνω. Πουθενά δεν υπάρχει τέτοιο σημάδι (διάθεσης αξιολόγησης / ανταποδοτηκότητας), άρα, το να ανακατεύουμε τις μειώσεις της παρούσας ενέργειας με τις αξιολογήσεις, το μόνο που κάνουμε είναι να ρίχνουμε νερό στο μύλο των σφαγέων «όλοι τους άχρηστοι είναι. Μόνο εισπράτουν μισθούς και καταναλώνουν. Χτυπάτε λοιπόν στο σταυρό».

Δεν θέλω να ρίξω τέτοιο νερό στο μύλο αυτό, γι’ αυτό επιμένω ότι εδώ δεν ταιριάζει η εμπλοκή της αξιολόγησης, αλλά είναι τόσο σοβαρό, ιερό και πολυσύνθετο θέμα που πρέπει να ειδωθεί από μόνο του –αν δεν θέλουμε να το λασπώσουμε με τις ανθρωποφάγες τακτικές του «κόβε και προχώρα»
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Νοεμβρίου 2012, 22:08:55 από D-Michalis »

10 Νοεμβρίου 2012, 11:14:29
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Tο οικονομικό-κοινωνικό περιεχόμενο του νόμου λοιπόν είναι ότι καλώς έγιναν οι περικοπές των Διευθυντών ΕΣΥ την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν από το δημόσιο, με οικογένειες οι οποίοι πολλοί από αυτούς μπορεί να αποδίδουν για το δημόσιο την ώρα που κάποιοι άλλοι δεν αποδίδουν και εισπράτουν μισθούς. Είμαστε στην εποχή του μνημονίου και θα πρέπει τώρα να γίνει το ξεκαθάρισμα για να προχωρήσουμε μπροστά. Όποιος δε θέλει να τον βάζουν στο ίδιο κάνδρο με τους υπόλοιπους, καιρός να τους καταγγείλει, να τους απομονώσει. Δυστυχώς τέτοια διάθεση δεν υπάρχει από κανέναν. Και οι διευθυντές αξιολογούνται. Μην περιμένουμε τη διάθεση των άλλων ή τη διάθεση τυ συστήματος. Και όλοι ξέρουμε πώς αξιολογούνται. Συνεχίστε λοιπόν συνάδελφοι να αξιολογείται τους τεμπέληδες ως χαρισματικούς, ώστε να βλέπουν την πόρτα της εξόδου χιλιάδες άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Στα υπόλοιπα κ.Μιχάλη, δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεστε και δυσκολεόμαι να τα παρακολουθησω.

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3120 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2009, 00:00:54
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
28901 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Νοεμβρίου 2010, 14:15:08
από Gatekeeper