Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Έλεγχος συνταγογραφίας από τον ΕΟΠΥΥ.

<< < (2/5) > >>

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣημερα δεχτηκα ενα τηλεφωνημα απο τον Διευθυντη του ΕΟΠΥΥ στην περιφερεια οπου εργαζομαι.....
Εστειλε η κεντρικη μοναδα επεξεργασιας συνταγων, τον ελεγχο με τα στατιστικα στοιχεια, απο οπου θεωρουν οτι υπερσυνταγογραφω.
Αναλυτικα, για τον μηνα Ιουλη εγραψα: 434 συνταγες οταν ο μεσος ορος ειναι 77,65  δηλαδη 459% παραπανω!!!!!
Ποσοτητα Συνταγογραφησης 1316 οταν ο μεσος ορος ανα την επικρατεια ειναι 244,93!!!!!
Θελουν δηλαδη να μας πουν οτι υπαρχουν γενικοι ιατροι σε κεντρα υγειας και π.ι που γραφουν 3,5 συνταγες την ημερα?????
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ?????
Υ.Γ Και ολα αυτα τα εγραψα σε μια περιοχη που καλυπτει ολη την νοτιο Λευκαδα!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά και Καλά για εχθές.

Σχετικά με το θέμα που αναφέρεις δεν υπάρχει, από νομικής πλευράς, πρόβλημα. Σύμφωνα με το Νόμο, όταν κάποιος σε καταγγέλλει βάσει επεξεργασμένου υλικού-δεδομένων υποχρεούται να σου παραθέσει όχι μόνο το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επεξεργασίας αλλά και την αναλυτική κατάσταση των δεδομένων. Η όλη διαδικασία εντάσσεται μέσα στο νομικό σου δικαίωμα της "αλλοπραγματοσύνης"(είναι το δικαίωμα τού να μπορείς να στοιχειοθετείς την αθωότητά σου μέσω δικών σου, επιστημονικά τεκμηριωμένων, τεχνικών-μεθόδων από το σύνολο των ακατέργαστων στοιχείων). Τα υπόλοιπα είναι εκφοβισμοί και "φιλοσοφίες".

Οπότε, εφόσον υπάρξει έγγραφη και πρωτοκολλημένη καταγγελία-κατηγορία, δικαιούσαι να ζητήσεις πλήρη ανάλυση των δεδομένων που στηρίζουν το συμπέρασμα στο οποίο αναφέρεται η κατηγορία. Έτσι απλά και όμορφα,χωρίς πανικό και χωρίς ανησυχία.

Ευχαριστώ...   

Μαρία Χόρτη:
Mου ήρθε κι εμένα και άλλους 4 Γ.Ι. του νομού.
Εγω μάλιστα ειχα 868 συνταγες για το μήνα Ιουλιο.

Βέβαια, αν δει κανείς τους δείκτες αξία συνταγογράφησης ανά συνταγή και ποσότητα συνταγογράφησης ανά συνταγη θα δει ότι ήμουν στο μέσο όρο και χαμηλότερα,
το ίδιο και για την συνταγογράφηση 0%-10%-25% όπου είχα χαμηλότερα ποσοστά σε 0% και 10% απο το μέσο όρο και υψηλότερα στο 25%.

Κοινώς, ήμουν τυπική και έκανα οικονομία στο κράτος, ενω το μόνο "μεμπτό" ήταν ο όγκος της συνταγογράφησης, αποτέλεσμα του ότι έμενα μέχρι τις 16:00-17:00 στο Π.Ι. προκειμένου να εξυπηρετήσω τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Έτσι όπως το βλέπω εγω πρέπει να μου πουν και μπράβο, που χωρις να κάνω παρατυπίες εξυπηρέτησα τόσο μεγάλο όγκο ασθενων!

Ο διευθυντης του ΕΟΠΥΥ εδω ήθελε απλά να με ενημερωσει λέει, παραδεχεται ότι δεν ξέρει πως βγηκαν αυτα τα στατιστικα του μέσου όρου (για τις 77 συνταγες/μηνα ), και ότι δεν είναι σταθμισμένα.
Στην ερώτηση τι να αλλάξω στην καθημερινη πρακτική δεν ηξερε να απαντησει. Απαντουσε συνεχως οτι "κι εμεις δε λάβαμε κάποια διευκρινιστικη εγκυκλιο κλπ, απλα σας ενημερωνουμε".

Τι να πεις, δεν υπάρχει λογικη... αν δεν βγουν ποιοτικοι δεικτες, σταθμισμένα στατιστικά και να ξέρουν τι ψάχνουνε, άκρη δεν πρόκειται να βγάλουνε.

Δ. Κουναλάκης:
Υποψιάζομαι ότι βγάζουν "δείκτες" ανά ειδικότητα/νομό. 77συνταγές/μέρα είναι 77*30=2310 συνταγές το μήνα. Με δύο συνταγές/άτομο και 20 εργάσιμες/μήνα βγαίνει 50 άτομα τη μέρα.
Δεν έχω καταλάβει εάν μετράνε τις τρίμηνες σαν 3 ή σαν 1 συνταγή όπως ορίζει ο νόμος. Εάν στο ΕΟΠΥΥ βρίσκονται οι συνήθεις ανεγκέφαλοι του πρώην ΙΚΑ, τότε μάλλον μετράνε την τρίμηνη σαν 3.
Θα έθετα τις εξής απορίες:
α) Αφορά συνταγές που εκδόθηκαν ή συνταγές που εκτελέστηκαν;
β) Υπάρχει συσχέτιση με το νόσημα και την βαρύτητα του ασθενή;

Στο (β) ξέρω ήδη την αρνητική απάντηση.

Μαρία Χόρτη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥποψιάζομαι ότι βγάζουν "δείκτες" ανά ειδικότητα/νομό. 77συνταγές/μέρα είναι 77*30=2310 συνταγές το μήνα. Με δύο συνταγές/άτομο και 20 εργάσιμες/μήνα βγαίνει 50 άτομα τη μέρα.
Δεν έχω καταλάβει εάν μετράνε τις τρίμηνες σαν 3 ή σαν 1 συνταγή όπως ορίζει ο νόμος. Εάν στο ΕΟΠΥΥ βρίσκονται οι συνήθεις ανεγκέφαλοι του πρώην ΙΚΑ, τότε μάλλον μετράνε την τρίμηνη σαν 3.
Θα έθετα τις εξής απορίες:
α) Αφορά συνταγές που εκδόθηκαν ή συνταγές που εκτελέστηκαν;
β) Υπάρχει συσχέτιση με το νόσημα και την βαρύτητα του ασθενή;

Στο (β) ξέρω ήδη την αρνητική απάντηση.

--- Τέλος παράθεσης ---

μα δεν είναι 77/μέρα, βγάζουν μέσο όρο 77 συνταγες/μήνα !!!

Αυτο δεν αφορά νομό, αλλά όλη την επικράτεια.

Επίσης, μας έχουν καταχωρημένους σαν Γιατρούς χωρίς ειδικότητα. Δεν καταλαβα δηλαδή, μας συγκρίνουν με τους αγροτικούς ιατρούς; Κι αν ναι, ποιος αγροτικός γιατρός γράφει 4 συνταγές/ημέρα μονο;

Επισυνάπτω το δικό μου ραβασάκι για να δείτε περι τινος πρόκειται.

md:
Υποπτευομαι οτι ο μεσος ορος βγαινει βασει ειδικοτητων-πλην παθολογου και ΓΙ-σε μεγαλα αστικα κεντρα

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση