Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Σχέσεις Γεν./Οικ. γιατρών με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πατρωνάκης Μάνος:
Ποιές είναι οι εμπειρίες σας με τους κατά τόπους εκπροσώπους των Δήμων ή Κοινοτήτων της έδρας σας; Ο ρόλος μας στη κοινότητα είναι ευρύς, και τα καθήκοντα μας μπορεί να συμπεριλαμβάνουν θέματα Δημόσιας Υγείας ή Αγωγή Υγείας στα σχολεία μέχρι και την ευπρέπεια του χώρου που λειτουργούμε.
Συν τω χρόνω θα σας πω και γω τις ενίοτε εντυπώσεις μου.
Koterakis:
.
Koterakis:
.
Koterakis:
.
D-Michalis:
Τελικά από πού και ως πού προκύπτει «διασύνδεση διοικητική ή λειτουργική» του Κ.Υ. ή Π.Ι. με την Τοπική αυτοδιοίκηση? Από πουθενά.
Διασύνδεση με την τοπική κοινωνία προκύπτει σε ελάχιστες περιπτώσεις (διοικούσα επιτροπή) που δεν είναι ότι το ποιο υγιές έχουμε δει στη διοίκηση.
Εκείνο που προκύπτει από το παρατεθέν (έγγραφο? Εργασία? Άρθρο?) είναι η ανάγκη ύπαρξης συνεργασίας ή οποία ενίοτε αναδεικνύεται από ορισμένες δράσεις ως παρούσα.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΟΥ.
Οι υγιείς μονάδες ΠΦΥ σε όλο τον κόσμο είναι άμεσα διασυνδεόμενες (ή άμεσα εποπτευόμενες) από την Τοπική αυτοδιοίκηση.
Με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα (της πλειοψηφίας των τοπικών αρχών να λειτουργούν σα βλαχοδήμαρχοι και να θεωρούν τη δημαρχία τσιφλίκι τους) αυτό το μοντέλο θα ήταν καταστροφικό.
Ωστόσο, ένα μοντέλο που θα εμπλέκει σημαντικά την αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να ξεκινήσει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητές μας ως λαού και των «έξεων» που έχουμε αποκτήσει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση