Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Ιανουαρίου 2025, 05:47:20

Αποστολέας Θέμα: Οι οικονομικές απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής.  (Αναγνώστηκε 7791 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Νοεμβρίου 2012, 23:05:08
Αναγνώστηκε 7791 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Έθνος, 12/11/2012

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΝΟΣ... ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

Το «πριγκιπάτο» του κοινοβουλίου

Πολλοί από τους 1.270 μόνιμους της Βουλής είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» αποκτώντας έτσι μια θέση με προνόμια που θα ζήλευε κάθε Ελληνας, μεταξύ των οποίων «βασιλικές» υπερωρίες, αστρονομικά εφάπαξ και, φυσικά, το περιβόητο «αμετάθετο»

Ουρλιαχτά, απειλές κατά πάντων, «πεσίματα» σε βουλευτές, δημοσιογράφους και όσους -σύμφωνα με τη γνώμη τους- δεν ήταν με το... μέρος τους περιλάμβανε το μενού των πρωτόγνωρων επεισοδίων που έλαβαν χώρα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ακριβώς έξω από την Ολομέλεια του Σώματος, μετά τη ρύθμιση που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών εξισώνοντάς τους με τους υπαλλήλους του υπόλοιπου Δημοσίου και ανοίγοντας επί της ουσίας την πόρτα για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Κοινοβουλίου.
Πρωταγωνιστές οι υπάλληλοι της Βουλής οι οποίοι, με το άκουσμα της είδησης, κήρυξαν απεργία απειλώντας να τινάξουν στον αέρα την -ήδη δραματική και ιδιαίτερα κρίσιμη- συνεδρίαση για την ψήφιση του πακέτου των επώδυνων οικονομικών μέτρων. Κι αυτό γιατί απειλούνταν άμεσα τα προκλητικά προνόμια που κατέχουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και τα οποία απέρρεαν κυρίως από το αυτοδιοίκητο της Βουλής.
Τακτοποίηση «υποχρεώσεων»
Δεν είναι τυχαίο ότι οι θέσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων αποτελούσαν επί χρόνια το μήλον της Εριδος για το Δημόσιο, αφού στην «πιάτσα» τους αποκαλούσαν «πορφυρογέννητους» εργαζόμενους. Η Βουλή αποτελούσε ανέκαθεν τη «χρυσή νησίδα» διορισμών εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και εντός των... κανόνων της τακτοποίησης των «υποχρεώσεων» του εκάστοτε πολιτικού δυναμικού.

Σε έκρυθμο κλίμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνομιλεί με υπαλλήλους της Βουλής λίγο μετά την ανακοίνωση της ρύθμισης η οποία καταργεί το μισθολογικό αυτοδιοίκητο του Κοινοβουλίου (Πηγή: iefimerida).


Δεν είναι τυχαίο που ένας σημαντικός αριθμός από τους 1.270 μόνιμους υπάλληλους της Βουλής είναι «σόι» των βουλευτών, πρώην πολιτικοί και στελέχη των κομμάτων, αλλά και πολιτικοί... φίλοι των «300». Εξ αυτού του λόγου «κέρδιζαν» και πολλά περισσότερα προνόμια -που έφταναν στα όρια της πρόκλησης- από τους «κοινούς» δημοσίους υπαλλήλους.
Και βέβαια υπάρχουν στη Βουλή άνθρωποι που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες υπάλληλοι «εξαφανισμένοι» υπό τον τίτλο «αποσπασμένοι» σε διάφορα κομματικά πόστα ή σε εν αποστρατεία πολιτικούς.

Κορυφαίο παράδειγμα αθρόων προσλήψεων συγγενικών προσώπων είναι εκείνο του νυν α' αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Τραγάκη.
Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, όταν τέθηκε το θέμα να εγκατασταθεί στη Βουλή σύστημα κάρτας εισόδου για τους υπαλλήλους, οι πρώτες που αντέδρασαν στο παρασκήνιο ήταν οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά κρούσματα ενδεικτικά της κατάστασης, όπως βουλευτές να παρακρατούν μέρος του εισοδήματος των επιστημονικών τους συνεργατών «υπέρ γραφείου» και αυτό να αποτελεί απαράβατο δεδομένο, αφού οι συνεργάτες ευθυγραμμίζονται θέλοντας και μη για να μπορέσουν να δουλέψουν.
Εκείνο που ουσιαστικά τέθηκε υπό απειλή από τη ρύθμιση ολίγων σειρών του κ. Γιάννη Στουρνάρα είναι μια σειρά οικονομικών -και όχι μόνο- προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι τουλάχιστον μέχρι το πρόσφατο παρελθόν θεωρούνταν, όχι άδικα, τα golden boys και τα ρετιρέ του δημόσιου τομέα. Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν ενταχθεί -όπως και οι συνάδελφοί τους στον στενό δημόσιο τομέα- στο ενιαίο μισθολόγιο και το βαθμολόγιο, ωστόσο σημαντικά προνόμια συνεχίζουν και σήμερα ισχύουν.
Το πρώτο που επί της ουσίας απειλούταν από τη ρύθμιση Στουρνάρα ήταν το περιβόητο «αμετάθετο». Μέχρι τώρα δεν θα μπορούσε κανείς υπάλληλος της Βουλής να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, παρά μόνο αν υπάρξει οικειοθελής μετάταξη, για την οποία αν πρόκειται για Νομαρχία θα πρέπει να δημιουργηθεί προσωποπαγής θέση. Η σημαντική αυτή απειλή γίνεται μεγαλύτερη μετά την πρόβλεψη του Μνημονίου 3 για τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
Το δεύτερο «μετέωρο» προνόμιο αφορά στις υπερωρίες που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής. Η κλίμακα των υπερωριών τους είναι σαφώς υψηλότερη -και στους περισσότερους καταβάλλεται το μέγιστο του ποσού- από αυτή του μεγαλύτερου μέρους του υπόλοιπου δημοσίου. Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι μέχρι πρόσφατα λάμβαναν περίπου 60 ώρες υπερωριών, όταν στο υπόλοιπο δημόσιο οι υπερωρίες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούσαν τις 35 ώρες.
Το τρίτο και ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που ανέκυψε αφορά στο... παχυλό και μάλιστα διπλό εφάπαξ που λαμβάνουν όταν αποχωρούν από την υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το εφάπαξ που λαμβάνουν, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι από το ασφαλιστικό τους ταμείο, παίρνουν και ένα «ειδικό βοήθημα», όπως αρέσκονται να το αποκαλούν, από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) που μόνο... απλό βοήθημα δεν είναι. Κι αυτό γιατί, για κάθε έτος ασφάλισής τους στο ταμείο, οι υπάλληλοι της Βουλής λαμβάνουν δύο μισθούς.
Για παράδειγμα, με 28 έτη προϋπηρεσίας, ένας υπάλληλος θα λάβει «βοήθημα» 56 (!) μισθούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας δημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35 χρόνια προϋπηρεσία λαμβάνει 36.500 ευρώ εφάπαξ, ενώ το αντίστοιχο εφάπαξ με τα ίδια χαρακτηριστικά εντός Βουλής ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.
56 μισθοί ΕΦΑΠΑΞ
Ενας υπάλληλος της Βουλής με 28 έτη προϋπηρεσίας θα λάβει «βοήθημα» 56 (!) μισθούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας δημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνει 36.500 ευρώ εφάπαξ, ενώ το αντίστοιχο εφάπαξ με τα ίδια χαρακτηριστικά εντός Βουλής ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.
Προνόμια
Επιδόματα, προμήθειες από μισθώματα και «κρυφός κανονισμός»
Μια επιπλέον... επινόηση ενίσχυσης του μισθού των υπαλλήλων είναι το μετεκλογικό επίδομα που καθιερώθηκε επί προεδρίας της Αννας Ψαρούδα - Μπενάκη. Οι υπάλληλοι ζήτησαν το καλοκαίρι με τις διπλές εκλογές επίδομα 4.000 ευρώ για όλους τους υπαλλήλους (2.000 ευρώ είναι το επίδομα) με τον τότε πρόεδρο Β. Πολύδωρα να τους δίνει 1.000 ευρώ τα οποία «κόπηκαν» μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος. Επίσης είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι να ισχύσουν τα... ψαλιδίσματα των μισθών στους υπαλλήλους της Βουλής από το 2009, οι εν λόγω υπάλληλοι λάμβαναν 16 μισθούς. Εκτοτε πάντως «κόπηκαν» τα δώρα, ενώ ο 15ος και ο 16ος μισθός καταργήθηκαν και επιχειρήθηκε να... επιστραφούν στους υπαλλήλους της Βουλής μέσω του «κινήτρου επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου».
Ποσοστό 7%
Μια ακόμα... πρωτοτυπία είναι το γεγονός ότι στο ΤΑΥΒ και όχι στο κράτος, καταβάλλονται τα μισθώματα από τους οργανισμούς που έχουν παραρτήματα στη Βουλή, όπως η Εθνική Τράπεζα και τα ΕΛΤΑ, καθώς επίσης και τα μισθώματα από το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής. Ποσοστό 7% υπέρ ΤΑΥΒ προβλέπεται για όλους τους διαγωνισμούς για την προμήθεια αναλώσιμων που προκηρύσσει η Βουλή. Η μεγαλύτερη απόδειξη πάντως της «ομερτά» που κυριαρχεί εντός των τειχών για τα μισθολογικά και τους κανόνες εργασίας των υπαλλήλων είναι η ύπαρξη του λεγόμενου «κρυφού κανονισμού», ο οποίος συντάσσεται και συνοδεύει εκείνον που διέπει την οργάνωση και λειτουργία της Βουλής και δεν δίδεται στη δημοσιότητα.
Βάσει αυτού, ο βασικός μισθός των μονίμων υπαλλήλων, οι γενικές αυξήσεις μισθών, οι προσαυξήσεις και τα επιδόματα, «ρυθμίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής», τον οποίο κρατούν οι εκάστοτε αρμόδιοι παράγοντες του Κοινοβουλίου ως επτασφράγιστο μυστικό. Για την ιστορία, στην έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου με το πακέτο των μέτρων, τα μέλη του, στο μόνο σημείο που έθεσαν ενστάσεις ως προς τη συνταγματικότητα ήταν οι προβλέψεις που αφορούν στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.
Πρόκειται για το 9μελές Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο -όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής»- απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου με τον μεγαλύτερο σε ηλικία εξ αυτών να είναι 87 ετών, αφού βάσει της πρόσληψής τους στο Κοινοβούλιο... απολαμβάνουν το δικαίωμα της ισοβιότητας, κάτι που ισχύει μόνο στην περίπτωση της Ιεράς Συνόδου...
Γ. Τραγάκης
Κατάφερε να διορίσει όλο το... σοϊ του
Χαρακτηριστικότερη όλων η περίπτωση του νυν α΄ αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Τραγάκη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έχει διορίσει όλο το... γενεαλογικό του δέντρο στη Βουλή. «Εάν είσαι δίπλα στο ψητό (σ.σ. πολιτική εξουσία) δεν θα τσιμπήσεις κι εσύ ένα μεζεδάκι;», αναρωτήθηκε σε μια κρίση ειλικρίνειας την Πέμπτη το πρωί ένας πρώην υπάλληλος της Βουλής που έχει συνταξιοδοτηθεί έχοντας διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου.
Νωρίτερα ωστόσο ο ίδιος υποστήριζε ότι είναι όλα ψέματα για τα υπερβολικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Οι ευθύνες ωστόσο για τα προνόμια αυτά δεν βαρύνουν τους ίδιους, αλλά κυρίως το πολιτικό σύστημα που γέννησε και συντήρησε αυτό το στάτους, «βολεύοντας» επί σειρά ετών τα «δικά του παιδιά».

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Νοεμβρίου 2012, 10:50:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Νοεμβρίου 2012, 15:22:25
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή,  11-11-2012
 
«Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω
»
 
Κωνσταντινος Zουλας.


«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Οσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της –επίσης εκτός εαυτού– που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος. «Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.

Τα σκουλήκια, όπως ήταν αναμενόμενο, τρόμαξαν διότι οι εξεγερμένοι υπάλληλοι θύμιζαν ποντικούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά κατά δεκάδες από τις συνήθως κλειστές «φωλιές» των γραφείων τους, όταν φοβήθηκαν ότι κινδυνεύει το «τυρί» τους. Και όταν ξεμύτισαν οι πρώτοι βουλευτές από την αίθουσα, οι δημοσιογράφοι πια τα χάσαμε εντελώς. Δεν ήταν μόνον ότι υπάλληλοι απειλούσαν να τους προπηλακίσουν. Το σοκαριστικό ήταν ο τρόπος με τον οποίο τούς απευθύνονταν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε ξαφνικά ο «άσε μας, ρε Μιχαλάκη», ο κ. Καμμένος «Πανούλη, να τα πεις αλλού αυτά, ρε», ο κ. Κουβέλης «να δούμε το κομματάκι σου τι θα κάνει», ενώ ο συνάδελφος Δημ. Τάκης έφαγε και μερικές ψιλές όταν αποτόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνό του για να απαθανατίσει το πρωτοφανές μπάχαλο.

Λίγο αργότερα, ένας μεσήλικος, που μάλλον ήταν κάποιος εκπρόσωπός τους, έκανε νεύμα σε όσο περισσότερους μπορούσε και τους είπε χαμηλόφωνα: «Δεν θέλω πανηγυρισμούς, αλλά πήγαμε στον Βαγγέλη (εννοούσε τον κ. Μεϊμαράκη) και αυτό που θα πει σε λίγο ο Στουρνάρας θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στα γραφεία μας».

Το πώς διορίστηκαν οι εκατοντάδες αυτοί υπάλληλοι στη Βουλή και τα σκανδαλώδη προνόμια που εξακολουθούν να απολαμβάνουν θα τα έχετε ήδη πληροφορηθεί – αρκεί να δει κανείς το υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο εντός του Κοινοβουλίου στο οποίο φοιτούν δωρεάν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό και όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στη Βουλή νιώσαμε σαν να ζούμε με έναν τρομακτικό συμβολισμό τον λόγο που η χώρα βρίσκεται στη σημερινή κατάντια της. Ηταν –πώς να το πω– σαν οι βουλευτές να βρήκαν ξαφνικά τον δάσκαλό τους από αυτούς που κατεξοχήν καλοβόλεψαν στο ίδιο τους τον «οίκο». Δηλαδή τους συγγενείς τους, τους κουμπάρους τους και τους κοντοχωριανούς τους. Γι’ αυτό και αναρωτηθήκαμε μήπως, τελικά, όσοι κατάντησαν έτσι αυτή τη χώρα είναι νομοτελειακά αδύνατον και να την αλλάξουν...

 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Νοεμβρίου 2012, 16:46:31
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

patsatzisaristeidis


Κάτι μου λέει πως θα παραμείνουν αλώβητοι και πάλι.Σαπίλα και καμαρίλα...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθημερινή,  11-11-2012
 
«Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω
»
 
Κωνσταντινος Zουλας.


«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Οσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της –επίσης εκτός εαυτού– που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος. «Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.

Τα σκουλήκια, όπως ήταν αναμενόμενο, τρόμαξαν διότι οι εξεγερμένοι υπάλληλοι θύμιζαν ποντικούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά κατά δεκάδες από τις συνήθως κλειστές «φωλιές» των γραφείων τους, όταν φοβήθηκαν ότι κινδυνεύει το «τυρί» τους. Και όταν ξεμύτισαν οι πρώτοι βουλευτές από την αίθουσα, οι δημοσιογράφοι πια τα χάσαμε εντελώς. Δεν ήταν μόνον ότι υπάλληλοι απειλούσαν να τους προπηλακίσουν. Το σοκαριστικό ήταν ο τρόπος με τον οποίο τούς απευθύνονταν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε ξαφνικά ο «άσε μας, ρε Μιχαλάκη», ο κ. Καμμένος «Πανούλη, να τα πεις αλλού αυτά, ρε», ο κ. Κουβέλης «να δούμε το κομματάκι σου τι θα κάνει», ενώ ο συνάδελφος Δημ. Τάκης έφαγε και μερικές ψιλές όταν αποτόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνό του για να απαθανατίσει το πρωτοφανές μπάχαλο.

Λίγο αργότερα, ένας μεσήλικος, που μάλλον ήταν κάποιος εκπρόσωπός τους, έκανε νεύμα σε όσο περισσότερους μπορούσε και τους είπε χαμηλόφωνα: «Δεν θέλω πανηγυρισμούς, αλλά πήγαμε στον Βαγγέλη (εννοούσε τον κ. Μεϊμαράκη) και αυτό που θα πει σε λίγο ο Στουρνάρας θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στα γραφεία μας».

Το πώς διορίστηκαν οι εκατοντάδες αυτοί υπάλληλοι στη Βουλή και τα σκανδαλώδη προνόμια που εξακολουθούν να απολαμβάνουν θα τα έχετε ήδη πληροφορηθεί – αρκεί να δει κανείς το υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο εντός του Κοινοβουλίου στο οποίο φοιτούν δωρεάν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό και όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στη Βουλή νιώσαμε σαν να ζούμε με έναν τρομακτικό συμβολισμό τον λόγο που η χώρα βρίσκεται στη σημερινή κατάντια της. Ηταν –πώς να το πω– σαν οι βουλευτές να βρήκαν ξαφνικά τον δάσκαλό τους από αυτούς που κατεξοχήν καλοβόλεψαν στο ίδιο τους τον «οίκο». Δηλαδή τους συγγενείς τους, τους κουμπάρους τους και τους κοντοχωριανούς τους. Γι’ αυτό και αναρωτηθήκαμε μήπως, τελικά, όσοι κατάντησαν έτσι αυτή τη χώρα είναι νομοτελειακά αδύνατον και να την αλλάξουν...

 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

13 Νοεμβρίου 2012, 21:54:20
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τελικά πόσες ήταν οι απολαβές τους προ περικοπών και ποιές τώρα;

Για να δούμε και κάτι άλλο:
1270 οι υπάλληλοι της Βουλής.
Από το 1974 και μετά πόσοι έχουν λάβει το βουλευτικό αξίωμα και τι κέρδισαν/κερδίζουν απ' αυτό; (σε μισθούς και συντάξεις, δεν αναφέρομαι στα "άλλα" οφέλη)

15 Νοεμβρίου 2012, 11:03:19
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Κιοσές


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με ειλικρίνεια αντέδρασε ο Γ. Στουρνάρας όταν, περικυκλωμένος από υπαλλήλους της Βουλής (για τη γνωστή τροπολογία) , άκουσε γυναίκα υπάλληλο να του λέει πως ντρέπεται να...

κυκλοφορήσει στο δρόμο με όσα ανέφερε: "μας κάνατε ρεζίλι" , του είπε για να εισπράξει την αμήχανη απάντηση: "εγώ δεν έγινα ρεζίλι που την πήρα πίσω; " ...


Γ. Μπ.

Από τη στήλη "Σημεία και Τέρατα" της εφημερίδας 6 Μέρες
Παιδιά στο μπροστινό κάθισμα μπορούν να  προκαλέσουν ατυχήματα
Ατυχήματα στο πίσω κάθισμα μπορούν να προκαλέσουν παιδιά.

15 Νοεμβρίου 2012, 13:40:20
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Με ειλικρίνεια αντέδρασε ο Γ. Στουρνάρας όταν, περικυκλωμένος από υπαλλήλους της Βουλής (για τη γνωστή τροπολογία) , άκουσε γυναίκα υπάλληλο να του λέει πως ντρέπεται να...

κυκλοφορήσει στο δρόμο με όσα ανέφερε: "μας κάνατε ρεζίλι" , του είπε για να εισπράξει την αμήχανη απάντηση: "εγώ δεν έγινα ρεζίλι που την πήρα πίσω; " ...

Προς υπάλληλο: Τόσα χρόνια με διορισμούς από βουλευτές και με τους 16 μισθούς, κυκλοφορούσατε με περηφάνια;
Προς κ. Υπουργό: Τόσα και τόσα έχει πάρει (από) πίσω η πολιτική ηγεσία τα τελευταία χρόνια, η απόσυρση της τροπολογίας σας "πόνεσε";

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4810 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Απριλίου 2011, 15:59:30
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
7489 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2013, 09:04:54
από medicus
7 Απαντήσεις
5082 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Οκτωβρίου 2013, 23:32:12
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
5530 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2020, 10:34:32
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
24000 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2021, 00:20:40
από Argirios Argiriou