Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Έρχεται η σειρά των ελεύθερων επαγγελματιών
spyros:
Η διάταξη λέει:
- Επιχειρήσεις λιανικής πώλησης --> ταμπέλα κοντά στο ταμείο
- Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών --> αναγραφή στον τηρούμενο τιμοκατάλογο
Οι γιατροί (και δικηγόροι, κτλ) σαφώς δεν ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και, επίσης σαφώς, δεν τηρούν τιμοκατάλογο.
Οπότε, τι θέλει ακριβώς ο ποιητής;;;
md:
Στην ταμπελα στην εισοδο του ιατρειου :laugh: :laugh: :laugh:
spyros:
Πάντως, αν κατάλαβα καλά και ο ΠΙΣ λέει ότι (μέχρι νεωτέρας) πρέπει να την αναρτήσουμε την ταμπέλα... Και με πρόστιμο 1000 ευρώ, από αστείο έχει αρχίσει να γίνεται τραγικό το θέμα.
Αν και, όπως το βλέπω, για να είμαστε εντελώς εντάξει "με το γράμμα του νόμου", ούτε η ταμπέλα μας καλύπτει... Για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών η διάταξη σαφώς λέει να το γράφουμε στον τιμοκατάλογο!
Παρεμπιπτόντως, ψάχνοντας είδα μια άλλη διάταξη που λέει ότι: όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών οφείλουν "...να αναρτούν σταθερά τιμοκατάλογο, σε ορατό από τον πελάτη σημείο του καταστήματος ή γραφείου τους, στον οποίο θα αναγράφονται οι τιμές των υπηρεσιών που παρέχουν"!!! :o Θα μας πουν ότι και αυτό μας αφορά; Αν είναι έτσι, πάει περίπατο και η ιδέα (αντί της ταμπέλας) να φτιάξω έναν υποτυπώδη κατάλογο και να τον έχω στο συρτάρι για παν ενδεχόμενο...
Τράτζικ...
Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή έχει παραγίνει το θέμα της μη πληρωμής αν δεν πάρεις απόδειξη, τι σημαίνει "απόδειξη" και δη πληρωμής;
Σημαίνει ότι αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι ο ένας εκ των συναλλασσομένων έλαβε ένα συγκεκριμένο ποσό από τον άλλο.
Αυτό, με το φτωχό μου το μυαλό, σημαίνει ότι πρώτα παίρνω το χρήμα και μετά εκδίδω την απόδειξη.
Σε διαφορετική περίπτωση αν πάρω την απόδειξη χωρίς να έχω πληρώσει πρώτα, μπορώ να το παίξω τρελίτσα;
- Δεν μου δώσατε τα χρήματα!
- Και βέβαια σας τα έδωσα, ορίστε και η απόδειξη ότι τα εισπράξατε! Άντε γειά!
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι η προσφιλής τακτική του ΕΟΠΥΥ: Κόβεις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για της οποίες και θα φορολογηθείς
κανονικά ,τα χρήματα όμως είναι αμφίβολο άν και ειδικά πότε θα τα δείς...
Στο τέλος θα μας πούνε πως «μετα την απομάκρυνση του ταμείου κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται» >:(
Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή έχει παραγίνει το θέμα της μη πληρωμής αν δεν πάρεις απόδειξη, τι σημαίνει "απόδειξη" και δη πληρωμής;
Σημαίνει ότι αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι ο ένας εκ των συναλλασσομένων έλαβε ένα συγκεκριμένο ποσό από τον άλλο.
Αυτό, με το φτωχό μου το μυαλό, σημαίνει ότι πρώτα παίρνω το χρήμα και μετά εκδίδω την απόδειξη.
Σε διαφορετική περίπτωση αν πάρω την απόδειξη χωρίς να έχω πληρώσει πρώτα, μπορώ να το παίξω τρελίτσα;
- Δεν μου δώσατε τα χρήματα!
- Και βέβαια σας τα έδωσα, ορίστε και η απόδειξη ότι τα εισπράξατε! Άντε γειά!
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι η προσφιλής τακτική του ΕΟΠΥΥ: Κόβεις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για της οποίες και θα φορολογηθείς
κανονικά ,τα χρήματα όμως είναι αμφίβολο άν και ειδικά πότε θα τα δείς...
Στο τέλος θα μας πούνε πως «μετα την απομάκρυνση του ταμείου κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται» >:(
--- Τέλος παράθεσης ---
Μην ξεχνάς και το ΠΩΣ θα τα δείς, αν τα δείς. Γιατί όλο κάτι κουρέματα, τα κάνουνε...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση