Αργυρη,
ενδεχομενως η τοποθετηση μου μάλλον λειτουργησε ψυχο-πυροσβεστικα σε μενα παρα προσεφερε κατι νεο.Δεν εκανα δα και καμμια αποκαλυψη ουτε φωτισα καποια σκοτεινη πτυχη.
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου-και το αναφερω εξάλλου-πως η πολιτεια κοιμηθηκε ή κωφευσε εσκεμμενα χαριν συμφεροντων.
Αλλα μιλαμε τωρα για περιορισμο της δαπάνης και ψαχνομαστε δηθεν για το πως μπορουμε οι γιατροι να συνεισφερουμε σε αυτο.Εμεις,που οι ιδιοι επι σειρα ετων ανοιξαμε τους ασκους του Αιολου σε ό,τι αφορα τη δαπάνη.Βλεπω δηλ μια εκ των υστερων κινδυνολογια και μεμψιμοιρια,μια αδικαιολογητη ευαισθησια για το κοινο και ηθικολογια ,να κλαιμε και να προβλεπουμε συμφορες σαν Κασσανδρες οταν στις εποχες του μεγαλου παρτι διναμε ρεστα!Να τρομαζουμε τον κοσμο με αναφορες σε γενοσημα και δραστικες ενω οταν καναμε οι ιδιοι παιχνιδι με τα γενοσημα -που ναι μεν καθιερωθηκαν σταδιακα στη συνειδηση του ιατρικου κοσμου αλλα οταν στην αρχη κυκλοφορησαν δεν ηξερε κανενας ουτε τι εδινε ουτε ποια εταιρεια αντιπροσωπευε-τοτε δεν ειχαμε ουτε επιστημονικους ενδοιασμους ουτε ηθικα κολληματα
Με άλλα λογια ειμαι σαφως οργισμενος με την αδρανεια ή ηθελημενη αδιαφορια της πολιτειας -που μας εχει συνηθισει σε τετοιες συμπεριφορες-αλλα αυτη η μεγαλοπρεπης υποκρισια του ιατρικου κοσμου που ψαχνουν να βρουν ενοχους τη στιγμη που ενας καθρεπτης θα εδινε τελος στην αναζητηση τους,κυριολεκτικα με τρελαινει!Σπειραμε ανεμους και θα θερισουμε θυελλες.Το μεριδιο του επισημου κρατους το συζηταμε οποτε θες αλλα προσωπικα δε βρισκω νοημα!Εξαλλου κανενα κρατος δε θα κωφευε εσκεμμενα ή θα εκανε παιχνιδι με συμφεροντα αν την εποχη της μεγαλης σπαταλης οι γιατροι ειχαμε το 1/10 της ευαισθησιας που μας χαρακτηριζει τωρα.Ας καταγγελαμε τοτε τα κακκως κειμενα και ας κουνιοταν το κρατος και οι υπογειες συνιστωσες του.Ας τολμουσαν!!!
Αλλα μας δωσαν μεγαλο κουταλι,μπουκωσαμε στη μασα και σιωπησαμε!
Σορρυ προκαταβολικα για το νεο μαθημα ηθικολογιας (ουτε εγω ειμαι αναμαρτητος),Απλα προτιμω να σιωπω αντι να κανω το κοκκορακι,να θελω να βγω απο πανω και να σκιζω τα ρουχα μου -οπως κανουν πολλοι εκπροσωποι του κλαδου μας στα καναλια-δηθεν για τον ιατρικο μεσαιωνα που ερχεται