Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτιστικό στέκι
Ολυμπιακοί -Αθλητισμός και ντόπινγκ
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ακόμη και αν δεχτούμε την άποψη ότι μας έχουν βάλει στο μάτι οι «μεγάλες δυνάμεις» το ερώτημα είναι γιατί αποφασίσαμε να μπούμε στο μάτι των «μεγάλων δυνάμεων»; Γιατί μια χώρα 10 εκατομμυρίων άρχισε να βγάζει «ταλέντα» σε πολλά αθλήματα; Κι άλλες μικρές χώρες έχουν διακρίσεις αλλά μεμονωμένες και ίσως σε συγκεκριμένα αθλήματα που έχουν παράδοση. Σ’ εμάς έπεσε ξαφνικά επιδημία ταλέντων; Γιατί έπρεπε η επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας να συνδεθεί με επιτυχίες Ελλήνων αθλητών; (Αν και πολλοί Έλληνες αθλητές μετά βίας ψελλίζουν κάποιες ελληνικές λέξεις)
Αναρωτιέμαι γιατί οι ΗΠΑ δεν αποτελούν μεγάλη δύναμη στην άρση βαρών; Περίεργο δεν είναι; Άλλωστε θεωρείται το άθλημα των δυνατών. Δεν είναι περίεργο μια χώρα που θέλει να λέγεται η ισχυρότερη ανά την υφήλιο να μην επιθυμεί, συμβολικά, να είναι πρώτη και στο άθλημα των δυνατών;
Γιατί εμείς επιλέξαμε να φτιάξουμε «dream team» στην άρση βαρών; Μήπως γιατί εκεί μπορείς να «φτιάξεις» αθλητές και ομάδα;
Μόνο εμείς είχαμε αυτή την εξυπνάδα;
Σχετικά με τους «υπεραθλητές» που λέτε ίσως να έχετε δίκιο. Η κάθε Ολυμπιάδα θέλει κάποιο σημείο αναφοράς. Η Αθήνα δεν ξέρω τι είχε. Τα 16 μετάλλια των Ελλήνων αθλητών; Το σκηνοθετημένο τροχαίο; Το Πεκίνο θα έχει τον Φέλπς και τον Μπόλτ. Ίσως και την απομυθοποίηση της Ελλάδας.
D-Michalis:
Ποτέ δεν πίστεψα ότι εμείς (ή η Κίνα ή ο οποιοσδήποτε) μπορούμε έτσι, ξαφνικά ένα πρωί να γίνουμε αθλητικομάνες.
Σίγουρα κάποιος θεός -βλέπε ουσίες- έβαλαν το χεράκι τους.
Πώς ξαφνικά εμφανίζεται ορδή πρωταθλητών και σε μια νύχτα πάλι εξαφανίζεται η χώρα από το χάρτη των πρωταθλητών?
Πώς πάλι εμφανίζεται από το πουθενά ένας αθλητής, παίρνει μερικά μετάλλια πρώτης γραμμής και πάλι εξαφανίζεται στο πουθενά?
Για μένα καθαροί είναι μόνο όσοι ανεβαίνουν σταδιακά, μένουν ένα σαφώς εμφανές διάστημα στις κορυφαίες θέσεις και μετά -όταν πέσουν οι φυσικές δυνάμεις τους- αποσύρονται ή σιγά -σιγά μειούνται οι αποδόσεις τους. Υπάρχουν τέτοιοι και νομίζω ότι μόνο αυτοί τιμούν τον αθλητισμό. Η Τασούλα π.χ. νομίζω ότι είναι ένα σαφές τέτοιο περιστατικό.
Για τίποτε δεν είμαι σίγουρος. Όμως στις Ολυμπιάδες του τζόγου, των μπίζνες και της ντόπα, θεωρώ ότι έχουν θέση τα ερωτήματα που έθεσα και δεν έχω απαντήσεις. Τα έθεσα μόνο γιατί πρέπει πίσω από την "φαινομενική αλήθεια" να ψάχνουμε την πραγματικότητα. Κάτι σα τον φαινότυπο και τον γονότυπο.
"Τα λεφτά είναι πολλά Άρη" και δεν μπορούν να αφήσουν το λουλούδι να ανθίσει.
Τι πιστεύεις δηλαδή Αδαμάντιε. Ότι βουλιάζουμε στην ντόπα ενώ οι άλλοι είναι καθαροί ή σχεδόν καθαροί? Πιστεύεις δηλαδή ότι η αναλογία "συλληφθέντων" εκφράζει τα πραγματικά μεγέθη μεταξύ των εθνών?
Και για το μέτρο της υποκρισίας των κυρίων με τα αθλητικά ή τα παπιγιόν, ας θυμηθούμε και πάλι ότι μπορείς να αρνηθείς έναν αριθμό ελέγχων !!! Θαύμα. Τις 2 επόμενες φορές που θα οδηγώ μεθυσμένος θα πώ στον αστυνόμο που θα με καλέσει για έλεγχο ότι δικαιούμαι να αρνηθώ.
Έπειτα μιλάνε για "καθαρό αθλητισμό" !!! και κυνηγάνε τους ιερόσυλους που τόλμησαν να μολύνουν την αυλή τους (προφανώς περισσότερες από δύο φορές, γιατί έως τις 2 είναι ιερό πράγμα. Αποδεκτόν !!!)
timex:
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι αθλητές ή καλύτερα πρωταθλητές ντοπάρονται.
Απλά επειδή το ντόπινγκ είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από το αντιντόπινγκ δεν τους εντοπίζουν αμέσως.
Προφανώς ,φέτος οι δικοί μας πήραν ντόπες "παλαιάς κοπής" γι'αυτό και ανιχνεύτηκαν.
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ο Αμερικανός αθλητής της κολύμβησης Φελπς.
Δε νομίζω ότι πήρε τόσα μετάλλια τρώγοντας καθημερινά πίτσα και 8 αβγά....
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Απορώ γιατί μας κάνουν εντύπωση οι πρωτιές της Κίνας. Πάντα είχε παράδοση στον αθλητισμό. Είναι μια χώρα δισεκατομμυρίων. Στατιστικά να το δούμε όλο και κάποιο ταλέντο θα αναδειχθεί μέσα στα τόσα δισεκατομμύρια. Σε συνδυασμό πάντα με το πολιτικό καθεστώς που προωθεί τον αθλητισμό ως μέσο ανάδειξης της υπεροχής της χώρας. Συνέπεσε και η ανάγκη/παράδοση η διοργανώτρια χώρα να "πηγαίνει" καλά στη συγκομιδή των μεταλλίων και με λίγο (πολύ) Τσου Λι (που αυτή τη φορά δεν μπέρδεψε τις παραγγελίες) έδεσε η συνταγή.
Γιατί σε αντιδιαστολή η Ινδία, η δεύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο, με διαφορετικό πολιτικό καθεστώς, μόλις φέτος πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιο σε ολυμπιακούς αγώνες κι αυτό, από γόνο εύπορης οικογένειας, στη σκοποβολή!
EzeΤΡΟΛ:
Μία πρώην νεκρή (κατά τον κ. Μίνωα) κερδίζει στο μήκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Μετά τον σουρρεαλιστικό χαρακτηρισμό που απηύθυνε ο κ. Μίνως στην κ. Χαλκιά, έχουν άδικο ορισμένα μπλογκ που προσάπτουν τον ίδιο χαρακτηρισμό σε όποιον έχει καταδικαστεί από Δικαστήριο για καταπάτηση δημόσιας έκτασης;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση