...
Τα ΚΥ δεν στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους για να πουμε πως χασαμε τον ασθενη γιατι έλλειπε ο ειδικος[/b] καρδιολογος,αγγειοχειρουργος,επεμβατικος ακτινολογος κτλ αλλα ΚΑΘΕ ωρα της μερας θα δωθουν στο ΕΠΕΙΓΟΝ οι πρωτες βοηθειες απο ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ (που βασει νομου εφημερευει τουλαχιστον ενας καθε μερα) και απο ενα δευτερο ιατρο Γενικο ή Αγροτικο
...
Δηλαδή ο Γενικός Ιατρός δεν είναι "ειδικός" στα πρωτοβάθμια επείγοντα; Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;
Συγγνώμη αλλά εσείς το θέσατε έτσι και νομίζω ότι αδικείτε την ειδικότητά σας.
Εαν εκανες τον κοπο να διαβασεις και οχι να ξεφυλλισεις εγραψα πως τα ΚΥ ΔΕΝ στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους
Και μετα..."επειδη ελλειπε ο ΕΙΔΙΚΟΣ(αυτα τα εχω με bold) καρδιολογος,αγγειοχειρουργος κτλ..."Μετα το ΕΙΔΙΚΟΣ υπαρχει και επεξηγηση ποιον ειδικο εννοω.
Απο αυτο πας στον αφορισμο της πραγματικα αφοπλιστικης ερωτησης " Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;" για να καταληξεις στο κορυφαιο "αδικείτε την ειδικότητά σας"
Επειδη αναφερεσαι σε μενα προσωπικα και επειδη απο τη μεχρι σημερα πορεια σου στο φορουμ ξερω πως εισαι αρκετα εξυπνος για να οδηγεισαι σε τετοια αφοριστικα συμπερασματα -ποσο μαλλον οταν κ εσυ με ξερεις από τις καταχωρησεις μου πως σκεφτομαι και τι πιστευω για την γενικη ιατρικη-θα αποδωσω την δυσερμηνεια των οσων εγραψα στην επιπολαιοτητα αναγνωσης τους και θα σε παρακαλεσω να τα διαβασεις πιο ψυχραιμα
Αν -από την άλλη-στοχος σου ειναι απλα το να με τσιτωσεις και να ανοιξεις θεμα εκει που δεν υπαρχει ,κεντριζοντας και τους νευρωνες των υπολοιπων εδω μεσα,λυπαμαι φιλτατε αλλα για πολλα χρονια εχω παραμορφωσει τα χειλη μου στα αγκιστρια για να συνεχισω να τσιμπαω απο ερασιτεχνες ψαραδες με δολωματα...σκουλικια.Τουλαχιστον βαλε κατι άλλο...
Οποτε ,οπως και να εχει, το να μπω σε επεξηγησεις σε αυτα τα "αθωα" που ρωτας ειναι τουλαχιστον ανουσιο.Υποτιμας τη νοημοσυνη μου αλλα κυριως τη δικη σου
Λοιπόν jack έχουμε και λέμε.
Πρώτον να βγάλεις από το μυαλό σου την εντύπωση ότι είχα την παραμικρή πρόθεση να σε τσιτώσω, τόσο εσένα όσο και οποιοδήποτε άλλο μέλος του forum. Το ξέρεις πολύ καλά, από προηγούμενες συζητήσεις-αντιπαραθέσεις, ότι δεν χρησιμοποιώ ούτε δολώματα ούτε αφήνω αιχμές ή υπονοούμενα. Ότι έχω να πω το λέω. Οπότε, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι(της πρόθεσης), πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα. Εντάξει;
Τώρα, όσον αφορά την ερμηνεία του κειμένου, σε πιστεύω ότι δεν εννοούσες αυτό που "διάβασα". Απλά ήταν, κατά προσωπική άποψη, αρκετά αντιφατικός ο τρόπος που χρησιμοποίησες τη λέξη "ειδικός". Πιθανόν αυτό να με μπέρδεψε και ακολούθησε ότι ακολούθησε.
Επιπλέον η όποια σύγχυση επήλθε και από συνειρμούς λόγω προσωπικής εμπειρίας λειτουργίας κέντρου υγείας. Στην περιοχή που δραστηριοποιούμαι(ως ιδιώτης) έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το κέντρο υγείας. Τόσο οι Γενικοί Ιατροί όσο και οι Παθολόγοι έρχονται στις 10:00 και φεύγουν γύρω στις 13:00. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό γα τον κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να "εξυπηρετηθεί" από τον ιδιωτικό τομέα. Συν τοις άλλοις αρνούνται ακόμη και να εμβολιάσουν τα παιδάκια με το πρόσχημα ότι δεν είναι παιδίατροι. Και πολλά άλλα τα οποία δεν τ' "ακούω" απλώς αλλά τα βιώνω σε καθημερινή βάση. Το μόνο που κάνουν είναι συνταγογράφηση, συνταγογράφηση, συνταγογράφηση. Στο ένα μάλιστα περιφερειακό ιατρείο που υπάρχει διορισμένος μόνιμος Γενικός Ιατρός, μπορείς να βρεις τον συνάδελφο μόνο στο καφενείο του χωριού όπου πίνει συνεχώς.
Σίγουρα όλα αυτά τα παραπάνω(και πάρα πολλά ακόμη, πίστεψέ με), δεν το κρύβω ότι μου έχουν δημιουργήσει μία άσχημη εικόνα για το ρόλο των κέντρων υγείας και των ιατρών τους. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου σωστό και το γνωρίζω. Γι'αυτό και δεν βάζω όλους στο ίδιο σακί. Μέσα στο forum έχω "γνωρίσει" Γενικούς Ιατρούς που θα ζήλευαν και οι πιο απαιτητικοί γνώστες της Ιατρικής Επιστήμης-Τέχνης. Σίγουρα δεν παρουσιάζουν όλα τα κέντρα υγείας την ίδια εικόνα, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε και την ύπαρξη κακών λειτουργών στο χώρο μας.
Πιστεύω να σε κάλυψα. Εάν, όπως μου επισήμανες, παρανόησα τα γραφόμενα τότε ξέχνα όσα έγραψα. Ελπίζω να μην σου χάλασα άλλο τη διάθεση. Έχουν αναλάβει άλλοι γι'αυτό!!!
Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις...