ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ..........

<< < (5/7) > >>

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Τα κέντρα υγείας δε λειτουργούν με αυτοκέφαλα ανεξάρτητα ιατρεία. Έχουν διευθυντή.
Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι γιατροί? Καλώς αφού τους το επέτρεπε ο διευθυντής τους.
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ότι κάποιος μου επιτρέπει κάτι δεν συνεπάγεται την νομιμοποίησή του!!!

Μπορεί τα κέντρα υγείας να μην είναι αυτοκέφαλα αλλά η, κατά Νόμο και συνείδηση, συμπεριφορά μας είναι αυτοκέφαλη. Αλίμονο εάν ισχυριστούμε ή, ακόμη χειρότερα, υπερασπιστούμε τέτοιες φιλοσοφίες και πολιτικές.   

Harper:
Ας δουμε τα πραγματα λιγο πιο ψυχραιμα:
Οι ιατροι των ΚΥ τις πρωινες ωρες προσφερουν κυρια στα τακτικα περιστατικα και ενας ή δυο εξ αυτων(αναλογα τη δυναμη του ΚΥ) θα ασχοληθουν με επειγον εαν προκυψει.Δεδομενου οτι επι 24ωρου υπαρχουν ή ΟΦΕΙΛΑΝ να υπαρχουν ΔΥΟ εφημερευοντες αυτο σημαινει πως τουλαχιστον σε ενα ΚΥ η ποιοτητα υπηρεσιων που θα δοθει δεν εχει να κανει με το αν τη Χ χρονικη στιγμη υπαρχουν 2 ή 4 ή 6 ιατροι αλλα να υπάρχουν τουλαχιστον 1 ή 2 γιατροι που θα ασχοληθουν με το επειγον.Ουτως ή αλλως -και νομιζω συμφωνειτε με αυτο-πάνω απο 2 ιατροι δε μπορει να ασχοληθουν με το ΕΠΕΙΓΟΝ-που ΤΟΣΟ μας τρομαζει-γιατι αν ασχοληθουν παραπανω θα προκυψει μαλλον μπαχαλο παρα θα βοηθηθει ο ασθενης.
Με άλλα λογια στις 10 το πρωι αν σκασει μυτη ΕΠΕΙΓΟΝ  περιστατικο δε θα αλλαξει κατι ουσιαστικα απο το αν εσκαγε μυτη στις 10 το βραδυ.Τα ΚΥ δεν στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους για να πουμε πως χασαμε τον ασθενη γιατι έλλειπε ο ειδικος καρδιολογος,αγγειοχειρουργος,επεμβατικος ακτινολογος κτλ αλλα ΚΑΘΕ ωρα της μερας θα δωθουν στο ΕΠΕΙΓΟΝ οι πρωτες βοηθειες απο ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ (που βασει νομου εφημερευει τουλαχιστον ενας καθε μερα) και απο ενα δευτερο ιατρο Γενικο ή Αγροτικο

Αρα το να λεμε πως χαθηκε ασθενης στις 8.30 το πρωι επειδη δεν υπηρχαν γιατροι σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ  ειναι μεταξυ υποκρισιας και αφελειας.Οπως αναφερθηκε ,πανω απο 2 δε μπορουν να αχοληθουν ΠΟΤΕ με ενα επειγον γιατι αρχιζει ο πανικος και η ασυνενοησια και αν το επιχειρημα ειναι πως καλο ειναι να υπαρχουν οσο περισσοτεροι ιατροι πχ αν αποτυχει καποιος να διασωληνωσει να το κανει ετερος το αντιεπιχειρημα ειναι ποιο ειναι το καταλληλο νουμερο 2?,4?,6?.Δηλ η υποθεση μας πάντα θα μπαζει...Και με αυτη τη θεωρηση και οι εφημεριες με 2 ατομα ειναι απο επικινδυνες μεχρι παρανομες.

Ο διοικητης τα ξερει ΟΛΑ αυτα.ΝΑΙ,ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ οι ιατροι στις 8 το πρωι για να ασχοληθουν με τα τακτικα περιστατικα επειδη αγνοησαν τον δημοσιουπαλληλικο κωδικα αλλα αφενος ιατρικα δεν κινδυνευσε ζωη ,τουλαχιστον περισσοτερο απο τις 7 το πρωι που δια νομου θα το αναλαμβαναν ΜΟΝΟΙ οι εφημερευοντεα-αφετερου  εαν ο διοικητης ειχε φροντισει να εφημερεουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 2 ιατροι και οχι ενας,να υπαρχει ασθενοφορο σε 24ωρη βαση και να μη λειπουν ΓΑΖΕΣ,ΡΑΜΜΑΤΑ και ΒΑΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ -που δινονται με το σταγονομετρο-στα απαξιωμενα  ΚΥ τοτε ενδεχομενως να θρηνουσαμε λιγοτερα θυματα απο το να βρισκονται στις 9 το πρωι 100 γιατροι και να μην εχουμε ασθενοφορο να διακομισουμε ΑΜΕΣΑ το ΟΕΜ

Ενδεχομενως προκειται για μια καθαρα επικοινωνιακη πραξη  αδρα αμοιβομενου δημοσιου υπαλληλου που ξαφνικα αποφασισε να ξανα-ανακαλυψει την Αμερικη για να δειξει πως κανει εργο οταν -ισως-ειναι ανεπαρκης σε αυτα που οφειλε πρωταρχικως να κανει.

Συγχαρητηρια λοιπον στο καθε λαμπρο υπεραμοιβομενο δημοσιουπαλληλισκο που ενω εχει πολυ σοβαρα πραγματα να κανει επειδη ειναι ανικανος προσπαθει να το αντισταθμισει με αντιπερισπασμους.Θα μου πειτε κ ο ελεγχος των ιατρων δεν ειναι κομματι της δουλειας του?Σαφως και ειναι αλλα προσωπικα θα ντρεπομουν να παω σε ΚΥ που δεν εχει γαζες και betadine και να κανω μαθηματα επαγγελματικης ακεραιοτητας και ευσυνειδησιας.Και οποιος αποφασιζει να κανει επανασταση και να αλλαξει τον κοσμο καλο ειναι πρωτα να προσπαθει να αλλαξει τον εαυτο του γιατι αλλιως απο επαναστατης γινεται επαναστατημενος.

deleteduser:
Αγαπητέ medicus,

Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας. Θέλαμε και τα δικά μας δικά μας και τα δικά τους δικά μας. Το θέμα του ωραρίου αγγιζει μια ευαίσθητη χορδή μου, γιατί αποτελεί μια επιλογή εις βάρος των ασθενών (και δυνητικά μεγαλύτερων συμμάχων μας) ως αντιστάθμισμα των συνθηκών που επιβάλλει το κράτος εργοδότης. Μάλιστα την έχω υποστηρίξει σθεναρά στο παρελθόν σε συνελεύσεις επ' ευκαιρία διεκδικήσεων για το ωράριο εργασίας μας (sic). Η υποκρισία μας τότε περίσσευε. Τώρα μας λείπει το σθένος.

H ένστασή μου δεν αφορούσε, όπως αντιλαμβάνεσαι, το γεγονός, αλλά τον τρόπο προβολής του, επισήμανσης και χρήσης του. Και αυτά, κατά τη γνώμη μου δεν είναι σήμερα και ιδιαίτερα στο χώρο της Μαγνησίας - για όσους γνωρίζουν - ισοβαρή.

Τακτικά συμφωνώ, πρώτα μηδέν στην άμυνα αλλά ας βάλουμε και κανά γκολ στην επίθεση γιατί αλλιώς μας βλέπω ΑΕΚ. Και το σκορ γράφει ήδη πολλά με λίγα.

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Τα ΚΥ δεν στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους για να πουμε πως χασαμε τον ασθενη γιατι έλλειπε ο ειδικος καρδιολογος,αγγειοχειρουργος,επεμβατικος ακτινολογος κτλ αλλα ΚΑΘΕ ωρα της μερας θα δωθουν στο ΕΠΕΙΓΟΝ οι πρωτες βοηθειες απο ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ (που βασει νομου εφημερευει τουλαχιστον ενας καθε μερα) και απο ενα δευτερο ιατρο Γενικο ή Αγροτικο
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή ο Γενικός Ιατρός δεν είναι "ειδικός" στα πρωτοβάθμια επείγοντα; Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;

Άλλη εντύπωση είχα και θέλω να πιστεύω ότι ο Γενικός Ιατρός είναι "κάτι" παραπάνω από ανειδίκευτος. Διότι την διεκπεραίωση της συνταγογράφησης χρονίων νοσημάτων, τα απλά εξωνοσοκομειακά και προνοσοκομειακά επείγοντα και την "τροχονόμηση" των περιστατικών μπορώ να τα αναλάβω και εγώ, ως ανειδίκευτος. Προς τι, τότε, τόση εκπαίδευση και "χαμένα" χρόνια;

Με μπερδέψατε πάλι. "Είμαι ειδικός, αλλά όχι πάντα. Είμαι ειδικός για να διοριστώ, για να συνταγογραφώ και να βάζω Betadin. Δεν μπορώ να προσφέρω σ'έναν επείγον τοκετό, ούτε να καθαρίσω αυτιά, ούτε να ακροαστώ παιδιά, ούτε να αντιμετωπίσω προνοσοκομεικώς επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά, ούτε να δω μια ακτινογραφία κλπ κλπ". Δεν νομίζω ότι αυτό είναι η Γενική Ιατρική. Και νομίζω ότι πολλοί δεν συμφωνούν με αυτό. Συγγνώμη αλλά εσείς το θέσατε έτσι και νομίζω ότι αδικείτε την ειδικότητά σας.    

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Τα ΚΥ δεν στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους για να πουμε πως χασαμε τον ασθενη γιατι έλλειπε ο ειδικος[/b] καρδιολογος,αγγειοχειρουργος,επεμβατικος ακτινολογος κτλ αλλα ΚΑΘΕ ωρα της μερας θα δωθουν στο ΕΠΕΙΓΟΝ οι πρωτες βοηθειες απο ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ (που βασει νομου εφημερευει τουλαχιστον ενας καθε μερα) και απο ενα δευτερο ιατρο Γενικο ή Αγροτικο
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή ο Γενικός Ιατρός δεν είναι "ειδικός" στα πρωτοβάθμια επείγοντα; Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;

Συγγνώμη αλλά εσείς το θέσατε έτσι και νομίζω ότι αδικείτε την ειδικότητά σας.    

--- Τέλος παράθεσης ---

Εαν εκανες τον κοπο να διαβασεις και οχι να ξεφυλλισεις εγραψα πως τα ΚΥ ΔΕΝ στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους
Και μετα..."επειδη ελλειπε ο ΕΙΔΙΚΟΣ(αυτα τα εχω με bold) καρδιολογος,αγγειοχειρουργος κτλ..."Μετα  το ΕΙΔΙΚΟΣ υπαρχει και επεξηγηση ποιον ειδικο εννοω.
Απο αυτο πας στον αφορισμο της πραγματικα αφοπλιστικης ερωτησης " Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;" για να καταληξεις στο κορυφαιο "αδικείτε την ειδικότητά σας"

Επειδη αναφερεσαι σε μενα προσωπικα και επειδη απο τη μεχρι σημερα πορεια σου στο φορουμ ξερω πως εισαι αρκετα εξυπνος για να οδηγεισαι σε τετοια αφοριστικα συμπερασματα -ποσο μαλλον οταν κ εσυ με ξερεις από τις καταχωρησεις μου πως σκεφτομαι και τι πιστευω για την γενικη ιατρικη-θα αποδωσω την δυσερμηνεια των οσων εγραψα στην επιπολαιοτητα αναγνωσης τους και θα σε παρακαλεσω να τα διαβασεις πιο ψυχραιμα

Αν -από την άλλη-στοχος σου ειναι απλα το να με τσιτωσεις και να ανοιξεις θεμα εκει που δεν υπαρχει ,κεντριζοντας και τους νευρωνες των υπολοιπων εδω μεσα,λυπαμαι φιλτατε αλλα για πολλα χρονια εχω παραμορφωσει τα χειλη μου στα αγκιστρια για να συνεχισω να τσιμπαω απο ερασιτεχνες ψαραδες με δολωματα...σκουλικια.Τουλαχιστον βαλε κατι άλλο...

Οποτε ,οπως και να εχει, το να μπω σε επεξηγησεις σε αυτα τα "αθωα" που ρωτας ειναι τουλαχιστον ανουσιο.Υποτιμας τη νοημοσυνη μου αλλα κυριως τη δικη σου

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση