ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ..........

<< < (2/7) > >>

medicus:
Αν μου επιτρέπεται να ρωτήσω κάτι.

Η ουσία της είδησης είναι εάν ο εκάστοτε διοικητής θέλει να "εντυπωσιάσει" ή να "εκμεταλλευτεί" το γεγονός; Ή μήπως το να συγκρίνουμε το "κακό" από το "χείριστο"; Το όλο θέμα, δηλαδή, είναι ποια "παράταξη"(νοσοκομειακοί-ΚΥ ιατροί, φιλοκυβερνητικοί-αντικυβερνητικοί, Ολυμπιακοί-Παναθηναϊκοί κλπ κλπ κλπ) έχει λιγότερο άδικο(διότι δίκιο δεν βρίσκω σε καμία περίπτωση).

Θα περίμενα, τουλάχιστον από εμάς τους ιατρούς, με το "ανώτερο"(ή για πολλούς "ανώτατο") πνευματικό και ανθρωπιστικό επίπεδο(ΝΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ) να σχολιάζουμε την είδηση ως έχει. Οι ιατροί απουσίαζαν ναι ή όχι; Αυτό έχει σημασία. Το ότι αυτός που τους ελέγχει δεν τηρεί ο ίδιος τους κανόνες δεν αφαιρεί τίποτα από την κατάσταση που παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας.

Με το ίδιο σκεπτικό όταν παραβιάζουμε φωτεινό σηματοδότη και "συλλαμβανόμαστε" από όργανο της τάξης θα πρέπει να μας δίνει το βιογραφικό του ο αστυνομικός(μαζί με το ποινικό του μητρώο, τα πολιτικά-θρησκευτικά φρονήματά του και μία βεβαίωση ότι ουδέποτε έχει παρανομήσει ο ίδιος) προτού μας ελέγξει.

Καταλαβαίνουμε τι λέμε;

Ανεξάρτητα από τα μαθηματικά και την αντιπαράθεση μεταξύ ιατρών του νοσοκομείου και κέντρων υγείας η ουσία είναι μία. Δεν υπήρχαν, ως όφειλαν, οι ιατροί στις θέσεις τους στις 8:30 το πρωί. Προσωπικά με ενοχλεί αυτό, και μόνο αυτό, τόσο πολύ που όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ δικαιολογίες.

Συγγνώμη για το ύφος αλλά έχω "χάσει" αγαπημένο μου άτομο από τέτοιες αδικαιολόγητες "απουσίες" ιατρών από τη θέση τους!!!

Για μια φορά(μια φορά έστω) ας μείνουμε στην ουσία του θέματος χωρίς να πολιτικοποιούμε τη συζήτηση ή να ψάχνουμε τον φταίχτη στα πρόσωπα μόνο των άλλων...

ΑΡΗΣ:
Ο κ. Ζαχαρόπουλος έχει αποπληρώσει τα δεδουλευμένα των εφημεριών?

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ κ. Ζαχαρόπουλος έχει αποπληρώσει τα δεδουλευμένα των εφημεριών?

--- Τέλος παράθεσης ---

Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Εκτός του ότι 8:30 καθημερινή ημέρα ΔΕΝ θεωρείται εφημερία, πρέπει ο κάθε ιατρός να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να "επαναστατεί" όποτε και όπως θέλει; Τότε ας επιλέξει και ο πυροσβέστης να μην πάει να σβήσει μία πυρκαγιά, εφόσον δεν έχει πληρωθεί.

Και για να μην παρεξηγηθώ, κακώς και πάρα πολύ κακώς εάν δεν έχουν πληρωθεί οι συνάδελφοι αλλά δεν νομίζω ότι αυτό τους δικαιολογεί ή τους απαλλάσσει τόσο νομικά όσο και συνειδησιακά.

Εάν πάλι θέλουμε το χάος ως σημαία μας, τουλάχιστον να το παραδεχτούμε και να δικαιολογούμε την πράξη μας ως μία "επαναστατική δραστηριότητα" και όχι ως "παράλληλη αντίπραξη" προς τον "αντίπαλό" μας(στην προκειμένη τον διοικητή). Να έχουμε θάρρος όταν επαναστατούμε και να δεχόμαστε τις όποιες συνέπειες. Γιατί "και επαναστάτες και βολεμένοι" χορτάσαμε σε αυτή τη χώρα.

Γι'αυτό ας μείνουμε στην συγκεκριμένη πράξη. Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι συνάδελφοι; Αυτό το ερώτημα θέτω και όποιος θέλει ας απαντήσει. Μπορεί να έχω και άδικο, οπότε πείσετε με.

ΑΡΗΣ:
Υπήρχε η εφημερεύουσ. Δε θα καιγόταν το δάσος μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος μπορεί τώρα να μην τους πληρώσει και το μσθό και μετά οι γιατροί θα πρέπει να δουλεύουν απλήρωτοι και να μην επαναστατούν γιατί δεν θέλουμε το χάος.

Αν δεν πληρωθουν και το μισθό τους θα είναι πάλι βολεμένοι?

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπήρχε η εφημερεύουσ. Δε θα καιγόταν το δάσος μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος μπορεί τώρα να μην τους πληρώσει και το μσθό και μετά οι γιατροί θα πρέπει να δουλεύουν απλήρωτοι και να μην επαναστατούν γιατί δεν θέλουμε το χάος.

Αν δεν πληρωθουν και το μισθό τους θα είναι πάλι βολεμένοι?

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι συνάδελφοι;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση