Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Γιατροι με Συνορα
Harper:
δΙΑΜΑΝΤΗ ΣΟΡΡΥ
ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΤΙΜΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙΩ ΜΑΖΟΥΤ
ΑΝ ΘΕΣ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΟΥ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ Κ ΑΛΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΡΡΥ
schumifer:
Πάντως
Αν ο οποιοσδήποτε φτιάξει με κόστος του ιατρείο για άπορούς-αδύναμους-φτωχούς Έλληνες, δεν μπορώ να καταλάβω πού κολλάμε...
Είναι μήπως εγκληματίας ο ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός που δέχεται μόνο ασφαλισμένους και όσους μπορούν να τον πληρώσουν? Ή ρατσιστής έναντι των φτωχών ανασφάλιστων?
Αν λοιπόν ο Α φτιάξει ιατρείο μόνο για τους κολλητούς του και σου πει έλα δούλεψε, για ποιο λόγο να αρνηθείς?
Μπορούμε ακόμη να σκεφτούμε ότι ένα τέτοιο ιατρείο θα ηρεμήσει λίγο τα κοινωνικά ιατρεία και θα τους επιτρέψει να βοηθάνε ακόμη περισσότερο κόσμο...
Αισθάνομαι ότι πιανόμαστε από το περιτύλιγμα για να φωνάξουμε.
(στα ίδια πλαίσια και η γκρίνια για την αιμοδοσία... Αφού εμείς ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί εκεί που πρέπει και όχι εκεί που θέλουνε...γιατί γκρινιάζουμε?)
Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάντως
Αν ο οποιοσδήποτε φτιάξει με κόστος του ιατρείο για άπορούς-αδύναμους-φτωχούς Έλληνες, δεν μπορώ να καταλάβω πού κολλάμε...
Είναι μήπως εγκληματίας ο ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός που δέχεται μόνο ασφαλισμένους και όσους μπορούν να τον πληρώσουν? Ή ρατσιστής έναντι των φτωχών ανασφάλιστων?
Αν λοιπόν ο Α φτιάξει ιατρείο μόνο για τους κολλητούς του και σου πει έλα δούλεψε, για ποιο λόγο να αρνηθείς?
Μπορούμε ακόμη να σκεφτούμε ότι ένα τέτοιο ιατρείο θα ηρεμήσει λίγο τα κοινωνικά ιατρεία και θα τους επιτρέψει να βοηθάνε ακόμη περισσότερο κόσμο...
Αισθάνομαι ότι πιανόμαστε από το περιτύλιγμα για να φωνάξουμε.
(στα ίδια πλαίσια και η γκρίνια για την αιμοδοσία... Αφού εμείς ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί εκεί που πρέπει και όχι εκεί που θέλουνε...γιατί γκρινιάζουμε?)
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι άλλο πράγμα να ανοίγεις ενα ιατρείο για άπορους -αδύναμους -φτωχούς έλληνες και τελείως άλλο πράγμα να συμπληρώνεις ότι αλλοδαπός ή γενικά «μη έλληνας»
δεν θα γίνεται δεκτός σε αυτό.Ο ελεύθερος επαγγελματίας στηρίζει την επιβίωση του στην δυνατότητα του ασθενή να τον πληρώσει και είναι λογικό να αναζητάει πελάτες
που μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις προσφεόμενες υπηρεσίες.Ωστόσο δεν αρνείται να προσφέρει της υπηρεσίες του σε ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν
ή είναι ανασφάλιστοι.Δεν τους διώχνει απο το ιατρείο του ούτε τοιχοκολλάει καμιά πινακίδα στην είσοδο «απαγορεύτεται η είσοδος στους μη έχοντες να πληρώσουν !».
Αρκετές φορές έχουν έρθει ασθενείς ανασφάλιστοι ή/και χωρίς οικονομική δυνατότητα στο ιατρείο μου.Τους προσφέρω της υπηρεσίες μου με την ίδια μέριμνα και αφοσίωση
που δείχνω στον οποιοδήποτε ζητά την συμβολή μου.Εξάλλου ακόμα και σε μια τέτοια ζοφερή εποχή οικονομικής κρίσης ένα εγκάρδιο ευχαριστώ(σε οποιαδήποτε γλώσσα),
ένα ζεστό χαμόγελο και μιά έκφραση ευγνωμοσύνης μπορεί να είναι η πιό πλούσια ψυχική αμοιβή.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δε νομίζω να αμφιβάλετε ότι δεν θα βρεθούν "συνάδελφοι" που θα δεχόταν να μετέχουν στο εγχείρημα.
Είτε ιδεολογικά είτε με "λεφτά" αισθήματα.
Φτιάχνουν λοιπόν ένα χώρο εξέτασης (αν μου πείτε για άδεια θα ρωτήσω αν τα διάφορα κοινωνικά ιατρεία έχουν άδεια). Αν πάλι υπάρχει πρόβλημα στη δημιουργία χώρου εξέτασης βρίσκουν γιατρούς με δικά τους ιατρεία. (τίποτα "πεθαμένοι" ή τίποτα "ιδεολόγοι" θέλω να πιστεύω ότι θα είναι οι γιατροί)
Στην είσοδο τοποθετούνται τα φουσκωτά παιδιά για το φιλτράρισμα κι όλα "καλά".
Αν παρ' ελπίδα εμφανιστούν τίποτα "περίεργοι" που θα θέλουν να σπάσουν τον αποκλεισμό τότε:
1. Γίνεται φασαρία από τα παιδιά που κάνουν "πόρτα" (όμως ο "συνάδελφος" δεν έχει ανάμιξη για ότι γίνεται στην είσοδο, έτσι δεν είναι; )
2. Αν δεν θέλουν φασαρία, τους αφήνουν να περάσουν και "ο συνάδελφος με τα σύνορα" μετά από μια τυπική εξέταση (για να είναι κατοχυρωμένος) τους παραπέμπει στο ΕΣΥ ή οπουδήποτε αλλού.
Δεν είναι το ίδιο με την αιμοδοσία που η διαχείριση γίνεται από ανεξάρτητες δομές.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι το σχέδιο μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ουσιαστικές ποινικές συνέπειες για τους γιατρούς. Δεν ξέρω αν έχουν σκοπό να το προχωρήσουν, σίγουρα όμως ανακοινώθηκε για να γίνει ο σχετικός ντόρος.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος(αν μου πείτε για άδεια θα ρωτήσω αν τα διάφορα κοινωνικά ιατρεία έχουν άδεια).
--- Τέλος παράθεσης ---
Διαμαντή το Κοινωνικό Ιατρείο Ξάνθης έχει κάνει αίτηση για άδεια, η έκδοση της οποίας είναι θέμα ολίγων ημερών αφού πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του ΠΔ 84/2001 με τις αναθεωρησεις αυτού και της εφαρμοστικής του Ν 3919/2011.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση