Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Γιατροι με Συνορα
Δημήτρης Μακρέας:
Δεν ξέρω τι ΘΑ ΗΤΑΝ αν λειτουργούσε διαφορετικά το Ισραήλ.
Ξέρω όμως, τι είναι...
Το κράτος-φονιάς της ανατολικής μεσογείου, θεμελιωμένο στο μίσος και το φόβο γιατον "άλλο", παράγει μόνο μίσος στον "άλλο" και επιβιώνει βασιζόμενο στο φόβο που δημιουργεί στον "άλλο".
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜα η παράθεσή μου δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ προς ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το άτομό σας. >:(
Απλά, πήρα αφορμή από αυτό που γράψατε περί μακελάρηδων και ανέβασα μια απεικόνιση που είδα σήμερα στο Facebook και τη θεώρησα ενδιαφέρουσα.
Ίσως δεν την επεξήγησα αρκετά (επειδή βιαζόμουν), αλλά ...πού να φανταστώ ότι θα γινόταν αφορμή παρεξήγησης;
Μη χειρότερα... τί άλλο θ΄ακούσουμε; ??? ???
Ζητώ κι εγώ προστασία από αναίτιες ενοχοποιήσεις, αν το πάμε έτσι.
Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία να ρωτήσω και τη σεπτή ομήγυρη αν βρήκε ενδιαφέρουσα την απεικόνιση... Προσωπικά δεν θα φανταζόμουν ότι ο "πολιτιμένος" Λεοπόλδος του Βελγίου θα κατακτούσε "επάξια" μια θέση ανάμεσα στον Χιντέκι Τόγιο και τον Άντολφ Χίτλερ. Bέβαια, η ιστορία γράφεται από το χέρι των νικητών και αν στον Β' ΠΠ είχαν επικρατήσει οι δυνάμεις του Άξονα, στη θέση τους θα φιγουράριζαν ο Ντουάιτ Αϊζενάχουερ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Αντίθετα, έλαμψαν δια τις απουσίας τους πρόσωπα-φαβορί, όπως ο Ναπολέων (κυρίως επειδή κατέστρεψε τη δική του στρατιά του μισού εκατομμυρίου στη Ρωσική εκστρατεία) ή ο Ερνάν Κορτέζ με τον αφανισμό του πολιτισμού των Αζτέκων. Μυστήριο (αλλά γοητευτικό) πράγμα η ιστορία. Α, και ο έχων δύο μυίγας, μεταδότω τη μία τω μη έχοντι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Διακομιστή είσαι εξαιρετική εφυής για να σε πιστέψω...
Και απίστευτα δειλός.
Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που κάνεις ακριβώς το ίδιο.
Όπως και να έχει , κέρδισες.
Από τη στιγμή ελεεινή ανάρτησή σου εξακολουθεί να υπάρχει (θα μπορούσες να την είχες αφαιρέσει και ο ίδιος αν επρόκειτο για παρεξήγηση), δε μπορώ παρά να αποχωρήσω.
Όχι γιατί είμαι προσβεβλημένος, αλλά γιατί το φόρουμ οφείλει να προστατεύει τα μέλη του από τέτοιου είδους χυδαιότητες.
Καλή συνέχεια στον ανένδοτο.
Λυπάμαι γιατί θα αποχωριστώ πολλούς ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι , παρά τις διαφωνίες και τις εντάσεις που κατά καιρούς έχον υπάρξει.
Καλή συνέχεια...
Denominator:
Κύριε Μακρέα, μπορεί να μη συμφωνώ με το σύνολο των επιχειρημάτων σας, αλλά σας εκτιμώ ως συζητητή και για το καλό του forum σας παρακαλώ να μείνετε.
Ο διακομιστής επίσης είναι ιδιάζων χαρακτήρας, πλην όμως διανθίζει το forum και επίσης είναι απαραίτητος.
Αν θεωρείτε ότι οι ασυμβατότητες δεν μπορούν να επιβιώσουν παρά κατά μόνας, τότε εμμείνετε. Αλλά δε νομίζω ότι από τα λεγόμενά σας πρεσβεύετε κάτι τέτοιο. Ούτως ή άλλως, σας θέλουμε όλοι - πιστεύω.
Zachariadis:
Νομίζω ότι είναι σωστό να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη εικόνα που αναρτήθηκε με ή χωρίς υπονομευτικό σκοπό
απο τον διακομιστή αφού καλώς ή κακώς ερμηνεύτικε ως υπονοούμενο στο πρόσωπο του κ.Μακρέα.
Υπάρχει εξάλλου αντίστοιχο thread στο forum για την ανάρτηση εικόνων ή video που βρίσκουμε ότι έχουν ενδιαφέρον.
Και μη μου αρχίσετε τα περι «λογοκρισίας» και «ελευθερίας απόψεων» όταν δεν έχεται κανένα ενδοιασμό
να διαγράφεται απαντήσεις π.χ του Γεώργου Δουβή που σας ξενίζουν. :-\
Harper:
Αν ηταν εδω μεσα ΟΛΟΙ να συμφωνουσαμε δεν υπήρχε ουσαστικος λογος υπαρξης του φορουμ.Θα μπορουσαν οι διαχειριστες να ειχαν μια ιστοσελιδα ενημερωσης οπου θα αναρτουσαμε νεα στο χωρο της υγειας και οπου θα μπαιναμε για να ενημερωθουμε απλα,χωρις σχολια.
Αυτο οπου δινει δυναμικη και γευση εδω μεσα ειναι η δυνατοτητα να διαλεγομαστε χωρις λογοκρισια (πολυ σπανια,διακριτικοτατα και παντα δικαιολογημενα παρενεβησαν οι διαχειριστες).Ενα μειονεκτημα που υπαρχει-αλλα δυσκολα ξεπερνιεται,το εχω ξαναπει-ειναι η συνυπαρξη επωνυμων-ανωνυμων.Σε μια ιδεολογικη αντιπαραθεση ή ακομη και σε μια απλη καταθεση γνωμης οι τοποθετησεις των επωνυμων για λογους ευνοητους ειναι πιο φιλτραρισμενες απο των ανωνυμων.Αυτο ειναι μαλλον αδικο και ανισο για τους επώνυμους γιατι δεν ξεδιπλωνονται επιχειρηματα με την οξυτητα ή εμβανθυνση που καποιος επωνυμος θα επιθυμουσε.Δυστυχως ειναι μια κατασταση που ατυπα εχουμε αποδεχθει αλλα δεν παυει να δρα αρνητικα.Και για να μη με προλαβετε με παρεμβασεις του τυπου"υπαρχουν επωνυμοι που τα λενε χυμα,θα συμφωνησω αλλα νομιζω αυτα που λεω αντικατοπτριζουν την πλειοψηφια των επωνυμων και ειναι απολυτα λογικο
Για την παρεμβαση @Διακομιστη:επιτρεψτε μου να πω πως διαβαζοντας τη ροη της συζητησης δεν πιστεψα ουτε μια στιγμη πως η εν λογω παρεμβαση απευθυνοταν προσωπικα στον @κ Μακρεα.Ο τελευταιος ειναι σαφες απο τις καταχωρησεις του πως οχι μονο δεν εχει σχεση με το πινακακι που παρατεθηκε αλλα θα ελεγα πως στεκεται στην ακριβως απεναντι οχθη.Ο @Διακομιστης με το χιουμορ και τη δημιουργικη παρορμητικοτητα που τον χαρακτηριζει πραγματικα πιστευω πως ορμωμενος απο τη φραση"μικροι μακελλαρηδες" παρεθεσε κατι που βρηκε και ειχε οντως ενδιαφερον αλλα πως ειναι δυνατο ο καθε λογικα σκεπτομενος εδω μεσα να συσχετισει τον @κ Μακρεα με αυτο που καθημερινα αντιμαχεται μεσα απο τις καταχωρησεις του.Μπορω να κατηγορησω τον @Διακομιστη για παρορμητικοτητα αλλα οχι για στοχευμενη επιθεση γιατι απλουστατα αν ειχε σκοπο να θιξει τον @Μακρεα η επιλογη του ηταν τελειως ασχετη.Ειναι σα να διαδιδεις πως καποιος ειναι ουμανιστης και βαζεις μια φωτο του να κλωτσαει μια γρια ή να κατηγορεις καποιον για ρατσισμο και να τον δειχνεις να περναει μια μαυρη γιαγια στο απεναντι πεζοδρομιο.Εννοω πως οι εικονες δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!
Για να τελειωνω:επειδη κ εγω στο παρελθον ειχα προσωπικη "συγκρουση" με τον @κ. Μακρεα οφειλω να ομολογησω πως καμμια φορα η παρορμηση της στιγμης μας κανει αυστηρους κριτες και αδικους.Ο καθενας μας πρεπει να κρινεται ΟΧΙ απο μια κακη καταχωρηση αλλα απο το συνολο των καταχωρησεων μας.Τοσο ο @Διακομιστης οσο και ο @Μακρεας ειναι δυο δυναμικοτατες φωνες που λογικο να δημιουργουν ενιοτε εντασεις αλλα η δυναμικη τους και η οξυδερκεια τους οχι απλα τους καθιστουν απαραιτητους για το φορουμ αλλα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να το εγκαταλειψουν γιατι απλουστατα αποτελουν βασικα κομματια του ή αλλιως αυτο που θα μπορουσαμε να αποκαλουμε "ΨΥΧΗ" του φορουμ!
Δ. Κουναλάκης:
Αδυνατώ να καταλάβω την αντίδραση του Μακρέα. Ούτε αυτό που έβγαλε ο διακομιστής έρχεται σε αντίθεση με αυτά που γράφει ο Μακρέας.
Ίσως να αποτελεί και προέκταση καθώς κάθε "ιδεολογικά" καλυμμένη τυραννία, φασισμός, μοναρχία-ολιγαρχία, όπως θέλετε πείτε την, έχει κόστος ανθρώπινες ζωές από όπου κι αν προέρχεται. Έχω μάθει ότι οι δολοφόνοι δεν έχουν πατρίδα, θρησκεία, ιδεολογία ή αφεντικό. Και μια και χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο Vasili Mikhailovich Blokhin όπως είχα γράψει στο παρελθόν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Έλειψα ένα 24ωρο από το φόρουμ, και γενικότερα αποφεύγω να διαφημίσω με την παρουσία μου μια συζήτηση που ξεκίνησε όπως ξεκίνησε. Αλλά νομίζω ότι θέμα διαγραφής πλέον με την συζήτηση που εξελίχθηκε δεν γίνεται. Προσωπικά θα προτιμούσα να το αφήσω ως έχει. Μια ιδέα θα ήταν ο διαχωρισμός των τελευταίων μηνυμάτων από το Ισραήλ και μετά σε κάποια ξεχωριστή συζήτηση αρχίζοντας από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος. ότι θέλετε.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση