Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Η απάτη και η διαφθορά στον χώρο της υγείας

<< < (3/5) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Ειναι εντυπωσιακο το εξης σε αυτη τη χωρα:
Να θελω να χειρουργησω το γιο μου σε ιδιωτη παιδοχειρουργο που δεν μου εχει καμια υποχρεωση και να αρνειται να παρει αμοιβη για την επεμβαση. Την ιδια χρονικη στιγμη, ο ορθοπεδικος του ΕΣΥ που ο μισθος του ειναι απο τους φορους που πληρωνω, να με ενημερωνει οτι ειναι πολλα τα χειρουργια και να δουμε ποιο θα πρωτομπει.
Εχω αδικο να πιστευω οτι και η λειτουργια των χειρουργιων στα νοσοκομεια του ΕΣΥ πρεπει να δοθει σε γερμανικη εταιρια διαχειρησης; Ετσι, κι αλλιως, το νοσοκομειο γερμανικη κοινοπραξια επι Ανδρεα Παπανδρεου το εφτιαξε

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕιναι εντυπωσιακο το εξης σε αυτη τη χωρα:
Να θελω να χειρουργησω το γιο μου σε ιδιωτη παιδοχειρουργο που δεν μου εχει καμια υποχρεωση και να αρνειται να παρει αμοιβη για την επεμβαση. Την ιδια χρονικη στιγμη, ο ορθοπεδικος του ΕΣΥ που ο μισθος του ειναι απο τους φορους που πληρωνω, να με ενημερωνει οτι ειναι πολλα τα χειρουργια και να δουμε ποιο θα πρωτομπει.

--- Τέλος παράθεσης ---
Μερικές απορίες Δημήτρη:
- Αφού ο μισθός του γιατρού του ΕΣΥ είναι από τους φόρους που πληρώνεις κι αφού πληρώνεις παραπάνω φόρους τα τελευταία χρόνια, γιατί ο μισθός του ελαττώνεται;
- Και οι εφημερίες που (δεν) πληρώνεται ο γιατρός του ΕΣΥ, πάλι από τους φόρους προέρχονται. Γιατί δεν τις αναφέρεις;
- Οι φόροι που πληρώνει ο γιατρός του ΕΣΥ που πάνε;
- Όσοι φοροδιαφεύγουν έχουν λιγότερα δικαιώματα στο ΕΣΥ (και τους γιατρούς του) σε σχέση με τον συνεπή φορολογούμενο; Ή "δεν δικαιούνται δια να ομιλούν"; ή μάλλον δια να ασθενούν;

Δ. Κουναλάκης:
Μαλλον δεν καταλαβες τι εγραψα... 

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εξήγησέ μου λοιπόν το επιχείρημά σου: "που ο μισθός του είναι από τους φόρους που πληρώνω" για να το καταλάβω. Ακόμη κι αν αναφέρεται (μόνο) στο ποιος προγραμματίζει τα χειρουργεία στο ΕΣΥ.

Δημήτρης Μακρέας:
Δεν ξέρω αν χρειάζεται γερμανική εταιρία διαχείρισης, μπορεί και να χρειάζεται.
Το φακελάκι ως φαινόμενο ήταν γνωστό και αποδεκτό από το σύνολο των εμπλεκόμενων, με πρώτες τις πολιτικές ηγεσίες , τις διοικήσεις των νοσοκομείων και βεβαίως τον ιατρικό κόσμο.
Στην αργκό της εξουσίας ήταν ¨συμμετοχή του ασθενούς στην υπέρβαση της λίστας αναμονής".
Σε κάθε νοσοκομείο και ο τελευταίος εργαζόμενος γνώριζε ποιοι τα παίρνουν και τις ταρίφες τους. Οι διοικήσεις δε γνώριζαν?
Απλούστατα βολεύονταν όλοι.
Αν υπήρχε η βούληση να χτυπηθεί το φακελάκι , θα είχε εξαλειφθεί.
Είναι πολύ εύκολο.
Πόσα χειρουργεία βάζει μια κλινική το χρόνο? Πόση είναι η λίστα αναμονής? Άμεση καταγραφή και ενημέρωση του ασθενούς για τον εκτιμώμενο χρόνο και τη θέση του στη λίστα την οποία βεβαίως δεν την κρατάει ο κλινικάρχης.
Δίνουμε και ένα μικρό σκόντο για τα απρόοπτα...
Σημαντική καταστρατήγηση της λίστας?? Ας περάσει ο επόμενος διευθυντής...
Αυτή τη στιγμή Δημήτρη, εκτός από τους φακελάκηδες . υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν υπερεπείγοντα χειρουργεία για 4 ευρώ την ώρα (προ τελικής εφορίας) και αυτά αν και εφόσον...
Επίσης την ίδια στιγμή εγώ και κάποιοι άλλοι πληρώνουμε έξτρα φόρους και κόντρα χαράτσια και επιπλέον μειώσεις, γιατί κάποιοι (πάρα πολλοί) ιδιώτες συνάδελφοί σου εξακολουθούν να μην κόβουν αποδείξεις.
Να μιλήσω για το τι γίνεται στο μεγάλο μαγαζί των Χανίων???

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση